Finanšu ministrs pieņēmis Škapara atlūgumu • IR.lv

Finanšu ministrs pieņēmis Škapara atlūgumu

2
Ēriks Škapars. Foto: Gints Ivuškāns, F64

LTV raidījums Škaparam pārmet komandējuma izmantošanu savtīgā nolūkā

Finanšu ministrs Andris Vilks (Vienotība) pieņēmis Finanšu ministrijas (FM) pārstāvja Rīgas brīvostas valdē Ērika Škapara (Vienotība) atlūgumu, liecina ministra ieraksts mikroblogu vietnē “twitter”. Ministrs norāda, ka tuvākajā laikā tiks izvēlēts jauns FM pārstāvis darbam Rīgas brīvostas valdē.

Finanšu ministrijas pārstāvis Rīgas brīvostas valdē Ēriks Škapars iesniedza atlūgumu notikušā komandējuma Kazahstānā dēļ, apgalvo Latvijas Televīzijas raidījums “De facto”.

Škapars atlūgumu iesniedza 14.jūnijā. Tā kā finanšu ministrs tajā laikā atradās komandējumā, atlūgums tika izvērtēts vēlāk.

LTV raidījums vēstīja, ka jūnija sākumā Kazahstānu kopā ar Valsts prezidentu apmeklēja uzņēmēju delegācija 134 dažādu nozaru pārstāvju sastāvā. Tika sastādīta intensīva programma – dažādas tikšanās, biznesa forumi un pieņemšanas. Škapara klātbūtne Kazahstānas vizītē bijusi svarīga, lai aizstāvētu Rīgas ostas intereses šajā Centrālāzijas valstī, tomēr ne biznesa formā Astanā, ne Almatā, kā arī citos nozīmīgos brīžos Škapars neesot redzēts. Raidījuma avoti vēsta, ka vienīgais pasākums, kuru Škapars komandējuma laikā apmeklējis, bija Latvijas vēstnieka Kazahstānā rīkotā pieņemšana.

Turklāt Škapars Rīgā nav atgriezies kopā ar pārējo delegāciju 4.jūnijā, bet kopā ar uzņēmēja Maiju Mikenenu nolēmis Almatā uzkavēties līdz 6.jūnijam, izvēloties palikt pieczvaigžņu viesnīcā “Rixos Almaty hotel”. Tas izmaksājis vairāk nekā 400 latu, ko būtu iespējams ietaupīt, ja tiktu izvēlēts pieticīgāks miteklis vai arī viņš būtu devies atpakaļ uz Latviju kopā ar citiem, ziņo raidījums.

Škapara komandējuma izmaksas sedza Rīgas brīvostas pārvalde. Kā liecina “De facto” rīcībā esošie dokumenti, kopumā Škapara “politiskā tūrisma” brauciens brīvostai izmaksājis 2414 latu.

Škapars pērn par darbu brīvostā un domē kopumā saņēmis 41 007 latus – vidēji 3500 latu mēnesī, raksta LETA.

Kā ziņo “De facto”, sižeta gatavošanas laikā Škapara skaidrojumu nav izdevies iegūt, arī aģentūrai LETA ar Škaparu nav izdevies sazināties.

Škaparam darbs brīvostā ir jau otrais zaudējums mēneša laikā, jo viņš nav ievēlēts jaunajā Rīgas domes sasaukumā. Rīgas pašvaldībā no “Vienotības” ievēlēti deviņi deputāti, bet Škapars sarakstā palicis desmitais.

Pirms kāda laika neveiksmīga komandējuma dēļ amatu zaudēja Rīgas domes Pilsētas attīstības departamenta vadītājs Uldis Jansons.

 

Komentāri (2)

garausiitis 17.06.2013. 18.23

Jā Ēriks ir pārsteidzis daudzus ar debīlisma paraugstundu . It kā sakarīgs džeks , bet šitādu lažu nogāzt … Nav tak suns , kam hormoni pavasarī trako … Varbūt vajadzēja kastrēt ? :) :) :) Bet varbūt tas pats niķis kas Ķīlim ?

+1
-1
Atbildēt

0

Kârlis Kleins 17.06.2013. 17.06

Režīma valdošās partijas “Vienotība” deputātu cinisms ir apbrīnojums. Bet nepārsteidz.

+2
-3
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu