KNAB brīdina LZS par iespējamu priekšvēlēšanu izdevumu limita pārsniegšanu • IR.lv

KNAB brīdina LZS par iespējamu priekšvēlēšanu izdevumu limita pārsniegšanu

27
LZS vadītājs Augusts Brigmanis. Foto: Lita Krone, LETA

Brigmanis: Pēc LZS aprēķiniem izdevumi priekšvēlēšanu aģitācijai vēl nav pārsniegti

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) 28.maijā informējis Latvijas Zemnieku savienību (LZS) par to, ka saskaņā ar partijas līdz mēneša beigām noslēgtajiem reklāmas līgumiem var tikt pārsniegts priekšvēlēšanu izdevumu limits. KNAB arī norādījis, ka LZS vēl nav pārkāpusi priekšvēlēšanu tēriņu limitu.

LZS priekšsēdētājs Augusts Brigmanis apstiprināja, ka KNAB pa faksu informējis, ka līgumu izpildes gadījumā politiskais spēks varētu pārtērēt atļautos limitus par vairākiem tūkstošiem latu, ziņo LETA.

Brigmanis uzsvēra, ka saskaņā ar LZS aprēķiniem izdevumi priekšvēlēšanu aģitācijai nav pārsniegti un tā var izlietot vēl kādus 4000 latu. Tomēr partija pēdējās dienās drošības pēc ir pārtraukusi vairāku reklāmu publicēšanu laikrakstos “Neatkarīgā” un “Diena”, kā arī reklāmu pārraidīšanu atsevišķās radiostacijās.

LZS priekšsēdētājs skaidroja, ka šāda situācija izveidojusies, ņemot vērā, ka vairākās pašvaldībās partijai ir kopīgs saraksts ar kādu citu politisko spēku, piemēram, “Vienotību” vai Nacionālo apvienību “Visu Latvijai!”-“Tēvzemei un brīvībai”/LNNK. Izdevumu limits starp partijām nav ticis sadalīts, un LZS pārstāvji atsevišķos gadījumos uzskatījuši, ka viņi reklāmai var tērēt visu limitu, lai gan īstenībā drīkstējuši tikai daļu.

Brigmanis norādīja, ka “neviens netaisījās pārkāpt limitus”. Lai gan LZS vēl var tērēt vairākus tūkstošu latu, tomēr daļa reklāmu ir pārtrauktas, ja gadījumā vēl “kaut kas parādās”.

Apkopojot partiju un mediju sniegto informāciju, KNAB konstatējis, ka piecas dienas pirms pašvaldību vēlēšanām viena no partijām ir pārsniegusi plānoto priekšvēlēšanu izdevumu apmēru konkrētiem kampaņas izdevumiem, iepriekš informēja KNAB pārstāve Inta Šaboha.

KNAB partijas nosaukumu neatklāja, taču norādīja, ka par pieļaujamā priekšvēlēšanu izdevumu apmēra pārsniegšanu birojs nosūtījis partijai brīdinājumu.

KNAB konstatējis, ka partija ir pārsniegusi limitētos aģitācijas izdevumus un sasniegusi 104,37%, proti, noslēgusi līgumus par summu, kas pārsniedz likumā noteikto pieļaujamo priekšvēlēšanu izdevumu apmēru visu veidu reklāmas izvietošanai, labdarības pasākumu finansēšanai un sponsorēšanai. KNAB rīcībā esošā informācija liecina, ka pagaidām konkrētā politiskā spēka līdzšinējā priekšvēlēšanu aģitācija faktiski vēl nav veikta par summu, kas pārsniedz tai noteikto pieļaujamo priekšvēlēšanu izdevumu apmēru.

 

Komentāri (27)

andris902 30.05.2013. 18.32

…Grigule ar savu glancēto priekšvēlēšanu “brošūriņu” būs kārtējo reizi ZZS iegāzusi…un…pelnīti….

0
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu