Klanu kūrorts • IR.lv

Klanu kūrorts

3
Ekonomikas konsultants Kārlis Vilciņš (no kreisās), Jūrmalas Aizsardzības biedrības vadītājs Uldis Kronblūms, inženierzinātņu doktore un bērnu tiesību aktīviste Jana Simanovska un vēsturnieks Rihards Pētersons gatavi iet pat līdz Satversmes tiesai, lai atceltu aizliegumu lielajās pilsētās kandidēt vēlētāju apvienībām.

Sadrumstalotajā Jūrmalas domē, kur katram deputātam pieder «zelta balss», politiķi nekautrējas pašvaldību izmantot ģimeņu maku un attīstītāju sapņu piepildīšanai

Jomas ielā sastapts turīgs krievs no ASV ir gatavs man atklāt, kur slēpjas Jūrmalas nelaime. «Jūsu problēma ir tā, ka jūs neielaidāt šeit tādu cilvēku kā Lužkovs. Tas ir tāpat kā izmest vistu, kas dēj zelta olas!»

Bijušo Maskavas mēru Juriju Lužkovu, kurš tīkoja uzturēšanās atļauju Latvijā, iekļāva tā sauktajā melnajā sarakstā, taču viņa vietā pēdējo gadu laikā uz Jūrmalu atbraukuši citi investori no Austrumiem. «Zelta olas» gan viņi nedēj. Uzņēmumos, kas radītu darbavietas un maksātu nodokļus, vēlas ieguldīt vien desmitā daļa, ja salīdzina ar tiem, kurus interesē nekustamie īpašumi – ekskluzīvi apartamenti un grausti. 

Kopš sākusies uzturēšanās atļauju pārdošana, nekustamos īpašumus Jūrmalā sapirkuši vairāk nekā 600 ārvalstnieku, ierindojot kūrortpilsētu otrajā vietā pēc Rīgas. Taču tipisks šāds investors ienākuma nodokli Jūrmalā nemaksā, atbrauc sagaidīt Jauno gadu un apgrozīties vasaras festivālos, bet pārējos mēnešus tūristiem mīļajā Jomas ielā svilpo vējš un Majori atgādina spoku pilsētu.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu