Radars pasaulē • IR.lv

Radars pasaulē

6
Pasaulē vecākais cilvēks japānis Dziroemons Kimura nosvinējis savu

Nedēļas notikumi pasaulē


Aizdomās par Bostonas teroraktu sarīkošanu turētajam Džoharam Carnajevam pirmdien izvirzītas apsūdzības
par masu iznīcināšanas ieroču lietošanu. Ja tās tiks pierādītas tiesā, 19 gadus vecajam čečenu imigrantam var tikt piespriests nāvessods. Pie Bostonas maratona finiša līnijas 15.aprīļa pēcpusdienā notika divi sprādzieni, kuros dzīvību zaudēja trīs cilvēki, bet aptuveni 180 tika ievainoti. Apsūdzētā Carnajeva 26 gadus vecais brālis Tamerlans pagājušajā piektdienā tika nošauts policijas operācijas gaitā.

Krievijas iznīcinātāji pirms Lieldienām pie Zviedrijas robežas simulējuši uzbrukumu Stokholmai, pirmdien ziņoja laikraksts Svenska Dagbladet. Zviedrijas armijas aviācija nav bijusi gatava reaģēt uz Krievijas kara lidmašīnu lidojumu 29.martā, taču uz notikušo nekavējoties reaģējuši Lietuvā un Dānijā dislocētie NATO iznīcinātāji, un gaisā pacēlušies divi no Lietuvas izsūtīti lidaparāti.

Francijas parlamenta apakšpalāta otrdien galīgajā lasījumā atbalstīja likumprojektu, kas viendzimuma pāriem atļaus precēties un adoptēt bērnus. Par likumprojekta apstiprināšanu nobalsoja 331 likumdevējs, bet pret balsoja 225 deputāti. Viendzimuma laulību legalizācija bija viens no Francijas prezidenta Fransuā Olanda priekšvēlēšanu solījumiem.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu