Mūsu vaina? • IR.lv

Mūsu vaina?

3
Dziedātāja Irisa Oja 16 minūtes garā muzikālā iestudējuma Nostra Culpa (Mūsu vaina) pirmizrādē Tallinā.

Igaunijas mūzikas dienas noslēdz «finansiālā kantāte» Nostra Culpa

Dīvainā pavasara svētdienā, 7.aprīlī, pastaigas solī eju cauri mierīgajai Tallinas vecpilsētai uz Melngalvju namu. Tā Baltajā zālē uz Igaunijas mūzikas dienu – 2013 noslēdzošo pasākumu sapulcējušies daudzi mūzikas entuziasti. Zāles ejās saliktas vairāku telekanālu videokameras, un labākās pozīcijas ieņem daudzi fotogrāfi. Šovakar uzstājas Tallinas Kamerorķestris ar diriģentu Risto Jostu un «iekšējie ārzemju komponisti», proti, ar Igauniju dažādos veidos saistīti ārzemju skaņraži.

Vakars sākas ar islandiešu komponista Paudla Ragnara Paulsona (1977) darba Supermarcy of Peace izpildījumu. Šis komponists 2007.gadā mācījies Igaunijas Mūzikas un teātra akadēmijā. Tādi toņi, tādas atšķirības ritmos un intensitātē! Akordi un skaņas rada apokaliptisku noskaņu, aizskar ļoti dziļi un rada pozitīvu noskaņu. Koncerts sācies ļoti spēcīgi!

Nākamais darbs – spāņa Rodrigesa Kavaljero (1968) Music for a Mushroom Cloud, kur stīgu instrumentu skaņu pavadījumā tiek salīdzināta apziņa un bezapziņa. Mūzika jauka, taču man šķiet parasta, un iespaids beigu beigās ir izplūdis.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu