Kā Ušakovs komandējumos brauca • IR.lv

Kā Ušakovs komandējumos brauca

37
Rīgas mērs Nils Ušakovs. Foto: Evija Trifanova, LETA
Olafs Pulks

Rīgas mērs nevienu reizi nav atskaitījies par komandējumos paveikto

Aizvadītās nedēļas notikumi pēc Rīgas domes delegācijas vizītes Kannās kārtējo reizi liek apšaubīt Rīgas domes deputātu un paša priekšsēdētāja Nila Ušakova komandējumu lietderību gan smeltās pieredzes un it kā padarīto darbu, gan iztērētās nodokļu maksātāju naudas dēļ. Tiesa gan, pilsētas mērs par saviem braucieniem tā arī nekad nav atskaitījies.

Pēc komandējuma Kannās savu amatu zaudēja Rīgas domes Pilsētas attīstības departamenta direktora pienākumu izpildītājs Uldis Jansons. Kā norādīja Ušakovs, Jansona rīcība un darba rezultāti bijuši nepārprotami neatbilstoši ieņemamajam amatam, līdz ar to nevar nepiekrist – tādam darbiniekam domē nav vietas.

Tai pat laikā mikroblogošanas vietnē Twitter interesantas ziņas izskanēja no citiem tā paša brauciena lieciniekiem – liepājniekiem, kuri norādīja – lai gan uz Kannām bija devies arī Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs, vizītes pasākumos viņš tā arī neesot manīts.

Kā īsti bijis, mēs varam tikai minēt. Šis fakts, protams, nav iemesls, lai pieprasītu Ušakova atkāpšanos. Tomēr tas lieliski ilustrē Ušakova izpratni un iedibinātās tradīcijas komandējumu sakarā. Viņš ir pārliecināts, ka nevienam, izņemot viņu, nav tiesības zināt, ko viņš ārvalstu vizītēs dara. Tieši tāpēc Ušakovs NEVIENU reizi tā arī nav atskaitījies par komandējumos paveikto. Pēc Ušakova domām, atskaites iesniegšana Finanšu komitejai ir lieka papīru smērēšana un Rīgas mēra necienīgs darbs.

Turpretim VARAM uzsver, ka Ušakovs ir tāda pati amatpersona, kā visi citi, kuri par nodokļu maksātāju līdzekļiem dodas komandējumos. Līdz ar to arī domes vadītājs ir atbildīgs savu iedzīvotāju priekšā. Acīmredzot Ušakovs tā arī nav sapratis, ka dienesta komandējumi nav izklaides braucieni, kuros viņš tērē savu personīgo naudu.

Turklāt tikai pats Ušakovs saprot, uz kurieni viņš brauc un kāpēc. Tas, ka Maskava ir absolūtā prioritāte, diemžēl nu jau sapratuši visi rīdzinieki, jo regulāra biļete Ušakovam un viņa pavadošajai vairāku cilvēku svītai no Rīgas uz Maskavu ir kļuvusi teju par ikdienu. Tāpat – ko īsti Ušakova kungs darīja vēl šogad organizētajā braucienā uz Tokiju, tā arī nav zināms tās pašas neesošās atskaites dēļ. Kāpēc viņš devās uz Japānu, kamēr Eiropā pulcējās Eiropas Savienības galvaspilsētu mēri, nav skaidrs nevienam.

Ir grūti atrast argumentus, kāpēc Rīgas mērs izvēlējās ignorēt Eiropas Komisijas jaundibināto tradīciju un neieradās uz pirmo rīkoto tikšanos ar galvaspilsētu vadītājiem, lai diskutētu par „Eiropa 2020″ izaugsmi.

Būtiski, ka ar komandējumiem saistītā visatļautība skar arī citus Ušakovam pietuvinātus cilvēkus. Piemēram, pavisam nesen Finanšu komitejā nebija vajadzīgā kvoruma, lai atbalstītu Rīgas domes deputātes Eiženijas Aldermanes plānoto komandējumu marta beigās uz Sanktpēterburgu. Neskatoties uz to, Ušakovs pārkāpa pašvaldībā esošo kārtību un vienpersoniski nolēma, kā tērēt nodokļu maksātāju naudu – viņš to nolēma ieguldīt Aldermanes braucienā uz Krieviju. Tā kā tas ir rupjš esošās kārtības pārkāpumus, par to esam informējuši VARAM, kā arī uzskatām, ka pašai Aldermanei no savas kabatas jāatmaksā gan aviobiļetes un viesnīcas cena, gan arī saņemtā komandējuma dienas nauda 100% apjomā un vietējā transporta izdevumi.

Neviens neapstrīd, ka ārvalstu komandējumi ir nepieciešami. Ja tie ir pamatoti. Ja par tiem visi tiek pienācīgi informēti gan pirms, gan arī pēc to norises. Tomēr tā nu ir sanācis, ka Rīgas domē likumi ir maznozīmīgi. Svarīgākā ir Ušakova taisnība un kārtība.

Autors ir partijas VIENOTĪBA Rīgas domes frakcijas vadītājs

 

Komentāri (37)

JānisLetiņš 26.03.2013. 19.57

Ušakovs šo ziņu vienkārši ignorēs un mēs visi to drīz aizmirsīsim, kā pērno sniegu. Bet aizmirsīsim tāpēc, ka žurnālisti nekad nepajautās Ušakovam šos neērtos jautājumus.

+14
0
Atbildēt

7

    oskaar > JānisLetiņš 27.03.2013. 02.49

    >andrejs
    Jūs te par okupantu ālēšanos 16. martā.
    Bet Jums nav iešāvusies prātā doma, ka okupantu ālēšanos apturēšana pasaules medijos izskatītos kā demokrātijas slāpēšana??? Ka tieši to vēlētos redzēt Puķins un viņa komanda? Ka tieši tam vispār viss šis balagāns arī bija radīts?
    Un tieši Kozlovskis nepieļāva to, ka šis stulbais balagāns pārvēršas starptautiskā pret Latviju vērstā mediju akcijā?

    +2
    -6
    Atbildēt

    0

    dro > JānisLetiņš 27.03.2013. 11.06

    Bet. Žurnālisti laikam baidās no Nila…
    __________________
    Vai tad tikai žurnālisti? Manuprāt jājautā, kurš no Nila nebaidās?:)

    +2
    -1
    Atbildēt

    0

    Kaspars Špūle > JānisLetiņš 27.03.2013. 10.25

    Bet: Vai vēl spilgts piemērs ( ārzemju latviešu protesta akcija pēc pēdējām saeimas vēlēšanām ) kam lojāla ir pašvaldības policija?
    ——
    Tajā gadījumā darbojās Valsts policija
    http://www.ir.lv/2011/10/6/zatlera-oponenti-nonak-policijas-iecirkni

    +2
    0
    Atbildēt

    0

    Ojārs > JānisLetiņš 26.03.2013. 21.40

    Bet aizmirsīsim tāpēc, ka žurnālisti nekad nepajautās Ušakovam šos neērtos jautājumus
    ———————
    Vai žurnālisti (LTV Panorāmas, piemēram) pajautāja Kozlovskim, kāpēc viņš pieļāva okupantu ālēšanos pie Brīvības pieminekļa 16. martā?

    +6
    -4
    Atbildēt

    0

    Kaspars Špūle > JānisLetiņš 27.03.2013. 06.43

    > andrejsg
    Atvainojiet, bet šim Jūsu ierakstam nav nekāda sakara ar “andrejs” teikto.
    Viņš runā par to, ka, piemēram, LTV Panorāmas žurnālisti neuzdeva ministram Kozlovskim tiešu jautājumu par okupantu ālēšanos pie Brīvības pieminekļa 16. martā.
    Jūs sākat skaidrot, kāpēc šāda ālēšanās, Jūsuprāt, Kozlovskim bija jāatļauj, bet nebilstat ne vārda par to, kādēļ žurnālisti rīkojās tā vai citādi.

    +5
    -2
    Atbildēt

    0

    austrisv > JānisLetiņš 27.03.2013. 10.00

    Žurnālisti laikam baidās no Nila, jo precendents jau ir ar Jākabsonu. Kurš gan gribēs vēl ko tādu. Atnāks pašvaldības policija, kura savu lojalitāti jau NIlam pierādījusi, un tāds žurnālists diez vai dzīvs paliks un, ja paliks, tad pārbīsies( Ilze Nagla) un vairāk negribēs.
    Vai vēl spilgts piemērs ( ārzemju latviešu protesta akcija pēc pēdējām saeimas vēlēšanām ) kam lojāla ir pašvaldības policija?

    +3
    0
    Atbildēt

    0

    JānisLetiņš > JānisLetiņš 27.03.2013. 09.40

    @andrejsg
    Kā tad, visa pasaule elpu aizturējusi skatās, kā 3000 cilvēku grūstās pie Brīvības pieminekļa 16. martā! Finanšu krīze Eiropā un ASV, Z-Korejas kodol-draudi, notikumi Sīrijā un Mali un daudz kas cits, pavisam noteikti nobāl tā priekšā, kas notiek Latvijā.
    Krievu šovinisti („antifašisti”), varēja šim notikumam piesaistīt uzmanību vairākus gadus atpakaļ, kad rietumu žurnālisti vēl nebija iedziļinājušies šajā jautājumā, tagad par šo notikumu interesējas vienīgi Krievijas mēdiji. Bet Krievijas mēdijiem vienmēr būs savs īpašais viedoklis un būtu muļķīgi par to vispār uztraukties un tam pievērst uzmanību.

    Visi te pārmet NA, kas neesot vērsusies pret Rīgas domi, bet es arī neesmu dzirdējusi žurnālistus, kas būtu tikuši klāt un izprašņātu Ušakovu, Ameriku, Radzēviču, par notikumiem 16. martā un DP vēstules ignorēšanu. Šie vīri mūsu redzeslokā atkal parādīsies tikai tad, kad kādu māju nokrāsos, vai kādu bedri aizlāpīs. Nezinu, vai tā ir žurnālistu neprofesionalitāte, nihilisms vai kas cits, bet ceturtā vara mums ir ļoti vāja un neslēpsim arī visnotaļ korumpēta.

    +4
    0
    Atbildēt

    0

putekliic 26.03.2013. 12.04

Pulka, kungs, šādas sīkas paskvilas ir “varas partijas” Vienotība necienīgas! Es, protams, nekādā ziņā neaizstāvu Ušakovu un viņa kliķi. Es reizējos par to, ka ar šādām metodēm nav iespējams izmest Kremlinus Rīgas vadības! Vienotībai pēdējais laiks ir nākt klajā ar tiešām kaut ko būtisku! Pretējā gadījumā kliķe pēc 1.jūnija varēs turpināt savu populismu un naudas izšķiešanu.

+17
-6
Atbildēt

6

    andris902 > putekliic 26.03.2013. 18.37

    ….andrejs_gr….spridzīgi!…par Ušakovu sliktu neko nerunājiet, viss, ko viņš dara – tāds sīkums!…pat nacionāļi izvēlējās par labāku uzklupt Kozlovskim, nevis vērsties pret Rīgas domi….cik nebūšanu jau nav pacelts par SC, bet bāleliņiem tas kā rīta rasa – nopurinās un iet tālāk, padodiet kādu no latviešiem – noēdīs bez sāls un kolektīvi….pēdējos kauliņus apskrubinās….tā ir mūsu attieksme, mūsu vienaldzība, kas iecels Ušakovu saulītē….tāpēc nav pārsteigums par 40-tā gada tanku bučošanu….

    +7
    -10
    Atbildēt

    0

    dro > putekliic 26.03.2013. 22.27

    +2
    -3
    Atbildēt

    0

    dro > putekliic 26.03.2013. 22.23

    Kozlovskis jau atvainojies otro reizi. Vai tiešām viņš būtu neārstējams mazohists?:)

    +3
    -3
    Atbildēt

    0

    andris902 > putekliic 26.03.2013. 22.17

    ….andrej, vai to Tu par Jāni Iesalnieku?….

    Mārtiņš Vilemsons ‏@M_Vilemsons 21 Mar:

    Bet tomēr īsti nesaprotu, kāpēc jūs trobelējat Kozlovski, nevis galveno vainīgo – Ušakovu.Tas izskatās aizdomīgi

    Jānis Iesalnieks ‏@JanisIesalnieks 21 Mar:

    Tāpēc, ka Ušakovs ir svešo vara, kuru šobrīd mēs nevaram ietekmēt; sāpīgāk, kāpēc pašu ministrs pieļāva zaimošanu

    +4
    -3
    Atbildēt

    0

    Ojārs > putekliic 26.03.2013. 21.33

    ZanE!…pat nacionāļi izvēlējās par labāku uzklupt Kozlovskim, nevis vērsties pret Rīgas domi
    —————–
    Turpināsi tēlot muļķīti? ….

    +6
    -5
    Atbildēt

    0

    Sandris Maziks > putekliic 26.03.2013. 18.31

    andrejs_gr
    Nespēju pat iedomāties, ko tādu par mazo fašistu zaglēnu vajadzētu uzrakstīt, lai to varētu nosaukt par paskvilu.

    +4
    -1
    Atbildēt

    0

janazakovica 26.03.2013. 11.38

aldremane ir a.amerika latviesu valodas skolotaja tapec vinai drikst visu..bet cik ilgi vel vinai palicis

+9
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu