Dārgie meli • IR.lv

Dārgie meli

2
Rita Ruduša

Slavens savas asās mēles dēļ, arābu žurnālists Abdels Bari Atvans (63) savulaik ir intervējis ASV vajāto Osamu bin Ladenu, bet tagad brīdina – Rietumu karš pret terorismu ir izgāzies

Divi atslēgvārdi, kas Google meklētājā visbiežāk parādās kombinācijā ar vārdu Abdels Bari Atvans (Abdel Bari Atwan), ir «kontroversiāls»  un «Osama bin Ladens». Kontroversiāls, jo Londonā iznākošā arābu laikraksta al-Quds al-Arabi galvenais redaktors, BBC un Al Jazeera televīzijas diskusiju regulārais viesis un vairāku grāmatu autors bieži un dažādos formātos pauž neērtus un asus viedokļus par Rietumu karu ar teroru. Un «bin Ladens» tāpēc, ka Atvans viņu intervējis 1996.gadā, kad bin Ladens slēpās alā Tora Borā Afganistānā.

Tiekoties al-Quds al-Arabi neuzkrītošajā un pēc avīžu drukas smaržojošajā birojā Rietumlondonā, es pārliecinos, ka šie atslēgvārdi ir redaktoram atbilstoši – Atvans šauj viedokļus kā ložmetējs, ātri un nežēlīgi. Mēs tiekamies neilgi pirms viņa pirmās vizītes Latvijā – 27.martā Atvans Latvijas Universitātē uzstāsies ar publisku lekciju par Arābu pavasari. Par Latviju Atvans zina dažus faktus – maza valsts, cietusi no okupācijas un sūtījusi karavīrus uz Irāku. Ko tai nevajadzēja darīt, viņš piebilst.

Vai esat redzējis filmu Zero Dark Thirty, kas vēsta par Al-Qaeda līdera meklēšanu un iznīcināšanu?

Nē, vēl ne. Bet plānoju. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu