Tiesa apcietina KNAB aizturēto "Krājbankas" lietas izmeklētāju • IR.lv

Tiesa apcietina KNAB aizturēto “Krājbankas” lietas izmeklētāju

23
Foto: Kaspars Krafts, F64

Iespējams, apcietinājums saistīts ar kukuļa piedāvājumu kādā citā lietā

Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) īstenotajā operācijā aizturētajam Valsts policijas (VP) izmeklētājam Viktoram Dzenim, kurš izmeklēja arī likvidējamās a/s “Latvijas krājbanka” (“Krājbanka”) krimināllietu, Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesa svētdien kā drošības līdzekli piemērojusi apcietinājumu. To aģentūrai LETA apstiprināja tiesā. Kriminālprocesa likums paredz, ka lēmumu par apcietinājuma piemērošanu septiņu dienu laikā var pārsūdzēt apgabaltiesā.

Aģentūras rīcībā esošā neoficiālā informācija liecina, ka KNAB sāktajā kriminālprocesā kopā ar VP Galvenās kriminālpolicijas pārvaldes (GKrPP) Ekonomisko noziegumu apkarošanas pārvaldes (ENAP) izmeklētāju Dzeni sākotnēji ticis aizturēts arī viņa kolēģis Eduards Ņepomņaščijs, kurš vēlāk atbrīvots.

Aizturēšana, visticamāk, nav bijusi saistīta ar “Krājbankas” lietas izmeklēšanu, bet gan ar iespējamu kukuļa piedāvājuma pieņemšanu par to, lai ENAP nesāktu kriminālprocesu pret divu privātu uzņēmumu amatpersonām.

Saskaņā ar neoficiālo informāciju Dzenis tika aizturēts KNAB īstenotā operācijā piektdien ap pusdienlaiku, pielietojot šaujamieroci. VP priekšnieks ģenerālis Ints Ķuzis līdz šim nav oficiāli apstiprinājis, ka KNAB piektdien būtu aizturējis kādu policijas darbinieku.

Tikmēr KNAB preses pārstāvis Andris Vitenburgs sacīja, ka atsevišķas procesuālās darbības birojs patlaban nekomentēs. “Informāciju sabiedrībai par krimināllietu kopumā KNAB sniegs, tiklīdz tas netraucēs pirmstiesas izmeklēšanas veikšanai,” norādīja KNAB pārstāvis.

Iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis (RP) teicis – ja minētā informācija oficiāli apstiprināsies, no VP vadības tiks pieprasīta aktīva rīcība. “Jānotiek izmeklēšanai, jānoskaidro un jāsoda atbildīgie, izvērtējot arī tiešo priekšnieku atbildību,” uzskata Kozlovskis.

 

Komentāri (23)

ievuliitis 11.03.2013. 11.55

“Iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis (RP) teicis – ja minētā informācija oficiāli apstiprināsies, no VP vadības tiks pieprasīta aktīva rīcība. “Jānotiek izmeklēšanai, jānoskaidro un jāsoda atbildīgie, izvērtējot arī tiešo priekšnieku atbildību,”
Kā gribējās tādu pašu reakciju sagaidīt, kad tās pašas EP izmeklētāji Jākobsonu spīdzināja psihenē. Toreiz Kozlovskis teica, ka neizdarīs spiedienu uz padotajiem:(

+8
0
Atbildēt

2

    ievuliitis > ievuliitis 11.03.2013. 15.04

    “…var arī objektīvi paraudzīties uz lietām un paspīdēt ar aktīvu rīcību.”
    …Un uzreiz pēc ziņas publiskošanas, jau nākamajā dienā darīt zināmu savu pozīciju, nevis slēpties, kā toreiz vairākas (vismaz 2) dienas aiz ministrijas preses pārstāves muguras, izplatot nepatiesu informāciju – “pats piekrita ekspertīzei”.

    +3
    0
    Atbildēt

    0

    grislits > ievuliitis 11.03.2013. 12.21

    Kad savējās vai sponsoru lietas neskar, tad jau var arī objektīvi paraudzīties uz lietām un paspīdēt ar aktīvu rīcību.

    +4
    0
    Atbildēt

    0

archoftriumph 11.03.2013. 13.02

kad luudzu Usakovu un Ameriku par vinju gaajieniem tiesaas? vai vsimaz atstaadinaas no Rigas Domes vadiibas?! zurnalistu Jakobsonu, kursh Usakovu atmaskoja, EP jau draud ieseedinaat cietumaa taa vietaa lai pieskjirtu ordeni par drosmi un darbu sabiedriibas labaa!

manupraat EP policijaa, ar Gudermani priekshgalaa, straadaa bandiiti un noziedznieki. buutu laiks izformeet policiju, pienjemt jaunus kadrus kaa Gruzijaa, un tad ir ceriiba ka kaut kas mainiisies.

+3
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu