Dzeltens balkons ar pumpiņām • IR.lv

Dzeltens balkons ar pumpiņām

2
Foto — Lauris Vīksne, F64
Ieva Puķe

Mēs brīvību aizvietojam ar literatūru un filmām, bet personiskā atļaušanās kaut kur pazūd. Modes māksliniece Agnese Narņicka grib iedvesmot cilvēkus būt drosmīgākiem, brīvdomīgākiem

Agneses Narņickas darbnīcā papes kastēs vīd tumšzila auduma locījumi. Bikses ar reljefi uzšūtām trīsstūrainām zīmola One Wolf vilka sejiņām karājas arī uz pakaramajiem. «Klienti te nemaz tik bieži nenāk,» saka Agnese, kad esam piesēdušas apelsīnkrāsas krēslos tādā kā sarunu stūrī. Individuālus pircējus, ar kuriem viņa vairāk strādājusi iepriekšējos dzīves posmos, tagad nomainījuši pasūtījumi veikaliem – Narņickas džinsus pārdod Vācijā, Beļģijā, Nīderlandē, ASV un pat Japānā. Gada sākumā tie Who’s Next izstādē Parīzē iekļauti 30 Eiropas nākotnes zīmolu kolekcijā par industriālās revolūcijas tēmu, bet marta beigās tiks prezentēti modes profesionāļiem Weareurope forumā Japānā.

Gada sākums Agnesei atnesis arī labākās modes mākslinieces titulu Latvijas Stila un modes balvā 2012. Var teikt – dubultuzvaru: par stilīgāko dziesmu izpildītāju nosaukta grupas Triānas parks soliste Agnese Rakov-ska, kuras skatuves tēlu tāpat veido vārdamāsa Narņicka.

«Modes mākslinieku konkursa finālā vēl bija Katja Šehurina, viņa vairāk strādā ar vakartērpiem, kleitām un mežģīnēm – ļoti sievišķīgi, maigi. Vēl Alise Trautmane – viņa strādā ar klasiku, sievišķību, eleganci, kas der gan ikdienai, gan vakaram. Un Natālija Jansone – man viņa saistās ar askētismu, minimālismu, tur arī ir sievišķība, bet ne ārišķīga,» Narņicka ar cieņu piemin kolēģes.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu