Matīss sola nopietni izvērtēt piedāvājumu iestāties "Vienotībā" • IR.lv

Matīss sola nopietni izvērtēt piedāvājumu iestāties “Vienotībā”

21
Anrijs Matīss Saeimas sēdē, kad viņu apstiprināja satiksmes ministra amatā. Foto: Andrejs Terentjevs, F64

 

Piedāvājums iestāties partijā “Vienotība” tiks izvērtēts ļoti nopietni, pirmdien intervijā Latvijas Radio atzina jaunievēlētais satiksmes ministrs Anrijs Matīss.

Matīss skaidroja, ka līdz šim nav bijis nevienā partijā. Viņš solījās “Vienotības” piedāvājumu izvērtēt ļoti nopietni un pieņemt lēmumu, gan nekonkretizējot, cik ilgā laikā tas varētu notikt, vēsta LETA.

Matīss arī teica, ka viņam, sākot darbu atbildīgajā amatā, nekādas būtiskas izmaiņas nozaru valdēs un struktūrās nav paredzētas. Autoceļu jomā gan būšot pārmaiņas – ir jānodrošina līdzekļu operatīvāka izmantošana.

“Vienotībai” tika pārmests, ka tā nevēlas uzņemties politisko atbildību pār Satiksmes ministriju, kuru pārrauga kopā ar neatkarīgajiem deputātiem. Tāpēc “Vienotība” izteikusi piedāvājumu Matīsam pievienoties šim politiskajam spēkam.

Jau ziņots, ka Saeima 1.martā ārkārtas sēdē satiksmes ministra amatā apstiprināja līdzšinējo Satiksmes ministrijas valsts sekretāru Matīsu.

Par Matīsu nobalsoja 73 deputāti no Reformu partijas, “Vienotības”, kā arī pie frakcijām nepiederošie deputāti un opozīcijas pārstāvji – “Saskaņas centrs” (SC) un Zaļo un zemnieku savienība. Savukārt pret bija 12 koalīciju pārstāvošie deputāti no nacionālās apvienības “Visu Latvijai!”-“Tēvzemei un brīvībai”/LNNK (VL-TB/LNNK).

Matīss ieguvis inženierzinātņu bakalaura un maģistra grādu Rīgas Tehniskajā universitātē. Iepriekš strādājis arī dažādos amatos Ekonomikas ministrijā (EM), tad 2008.gadā tika iecelts par EM valsts sekretāru, bet 2009.gadā tika pārcelts Satiksmes ministrijas valsts sekretāra amatā.

 

Komentāri (21)

garausiitis 04.03.2013. 10.08

Šitais ir lieki …

+3
-1
Atbildēt

2

Iluta Jurēviča 04.03.2013. 10.14

Kas tas par ministru, kurš neprot pateikt vārdu prioritizācija, bet pasaka privatizācija? Vai tā ir pārsacīšanās pēc Freida?

+5
-4
Atbildēt

1

austrisv 04.03.2013. 09.37

“Vienotībai” tika pārmests, ka tā nevēlas uzņemties politisko atbildību pār Satiksmes ministriju, kuru pārrauga kopā ar neatkarīgajiem deputātiem. Tāpēc “Vienotība” izteikusi piedāvājumu Matīsam pievienoties šim politiskajam spēkam.”

Nu taču cerams, būs politiskā atbildība. Ceru, ka NA būs apmierināti.

+6
-6
Atbildēt

6

    austrisv > austrisv 04.03.2013. 09.57

    Nasing, piekrītu, bet gan jau Lembergam arī kaut kas atkritīs SM!

    +2
    -6
    Atbildēt

    0

    efeja60 > austrisv 04.03.2013. 12.00

    Lielākā daļa saeimas ir Lemberga cilvēki. Vienotības politbirojs viss cauri ir Lemberga cilvēku rokās, nepalīdz pat sorosītu klātbūtne.

    +1
    -4
    Atbildēt

    0

    janis17 > austrisv 04.03.2013. 11.29

    oooo lē, o le, o le, o lē

    +2
    -5
    Atbildēt

    0

    grislits > austrisv 04.03.2013. 11.40

    Cienītie BET un NS! Jums loģika klibo. Ja jau ZZS pilnā sastāvā nobalsoja par šo kandidātu, tad jau tas Lembergam ir derīgs un ir runājams džeks. NA savukārt balsoja pretēji ZZS-am.

    Ja NA balso vienādi ar ZZS, tad visi bļauj, ka NA ir Lemberga partija, ja NA balso pretēji ZZS, tad tik un tā sakāt, ka NA ir Lemberga partija? Varbūt man izskaidrosiet savu loģiku, jo es laikam esmu idiots, bet šādu loģiku nesaprotu.

    Un neminat man Bērziņu vai kādu citu, es pats zinu, ka iekš NA ir Lemberga cilvēki, tāpat kā tādi ir Vienotībā. Bet tie ir atsevišķi cilvēki, nevis visa partija, kā ZZS, kas Lemberga jautājumos balso vienprātīgi. Tā kā beidziet vienreiz skandināt tās savas muļķības, jau apnicis. No malas vērojot padarāt sevi par idiotiem izsakoties neloģiski vai arī vienkārši skandinot muļķības pakaļ citiem, kuri izsaka līdzīgus apgalvojumus.

    +4
    -4
    Atbildēt

    0

    Una Grinberga > austrisv 04.03.2013. 09.52

    @Bet
    NA būs apmierināti, kad Lembergs būs apmierināts. :)

    +7
    -6
    Atbildēt

    0

    austrisv > austrisv 04.03.2013. 13.42

    Cienījamais, Robert, man gan liekas, ka Lemberga prioritāte ir bijusi un būs Tieslietu ministrija( vismaz atceroties strīdus par TM jau arī iepriekšējās divās saeimās)
    Ja Lembim ir interese arī par SM, tad nav jau nekāds brīnums, ka NA tik ļoti SM centās iegūt sev, pie tam tagad, kaut arī koalīcijas līgums to neparedz. Par šo ministriju taču vajadzēja cīnīties jau pašā šis saeima ssākumā, ko tad nu tagad.

    +3
    -1
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu