Dzērveņu vēstnieki • IR.lv

Dzērveņu vēstnieki

5
Solepharm vadītājs Juris Ozols: «Sākām tieši krīzes laikā, visi neticīgi smaidīja — nu, kas tur sanāks?»
Ieva Puķe

Farmācijas uzņēmums Solepharm ir reģistrējis produktus Azerbaidžānā, Ukrainā un Lietuvā, bet pašlaik ieiet arābu tirgū. Pasaulē pārstāvam Latvijas dzērvenes, saka eksportētāji

Mēs vēl esam bērna autiņos. Četri gadi farmācijas kompānijai ir ļoti maz, šajā nozarē nepieciešams ilgs laiks, lai attīstītos, izstrādātu inovatīvus produktus, izcīnītu savu vietu tirgū.  Ir kompānijas ar 20-30 gadu stāžu, ir arī simtgadīgas. Tāpēc zinu, ka arī pēc 30 gadiem vadīšu Solepharm – uzņēmuma galva Juris Ozols ir mērķtiecības pilns. Pašlaik Latvijā ir divas lielas farmācijas kompānijas – Olainfarm un Grindeks, bet Solepharm būs trešā, viņš paziņo.

2008.gadā Ozols pameta siltu vietu starptautiskas kompānijas Sanofi Aventis Latvijas filiāles mārketingā – tobrīd tas bija otrais lielākais farmācijas uzņēmums pasaulē -, lai veidotu pats savu biznesu. Bija izlēmis, ka nākotne pieder no dabīgām vielām ražotiem ārstnieciskiem preparātiem, un savāca farmaceitu komandu, lai tādus radītu.

«Sākām tieši krīzes laikā, visi neticīgi smaidīja – nu, kas tur sanāks?» Juris Ozols atceras Solepharm dzimšanas dienu 2009.gada 8.janvārī. Uzņēmumam, kura nosaukuma pirmo daļu veido latīņu vārds «saule», ir 100% Latvijas kapitāls. Tā saimniekam nav bijis farmācijas nozarei tipiskā stresa par atskaitīšanos ārzemju akcionāriem. Tas deva brīvību ātri pieņemt lēmumus, elastīgi sekot situācijas pavērsieniem. «Krīzes nemaz nav!» Solepharm vadītājs nāk klajā ar alternatīvu viedokli. «Krīze brīžiem ir sevis attaisnošana. Ekonomika iet pa spirāli, ir labāks laiks un sliktāks laiks. Grūtos laikos lietas nostājas īstajās vietās. Cilvēki atsakās no nevajadzīgām lietām, iegādājas to, kas ir patiešām nepieciešams. Tā būtu jādara arī katram uzņēmumam: jāpiedāvā tirgū tikai tābrīža aktualitātes.»

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu