FOTO: Cik tālu ar darbiem Gaismas pilī? • IR.lv

FOTO: Cik tālu ar darbiem Gaismas pilī?

37
Publicitātes foto

Šajā fotoreportāžā ir pirmā iespēja ielūkoties jau pabeigtajos Latvijas Nacionālās bibliotēkas (LNB) stāvos, kā arī sekot līdzi apdares darbu veikšanai tajos stāvos, kuros tie tuvojas noslēgumam.

Fotogrāfijās redzami gan jau pabeigtie stāvi, gan tie, kuros joprojām norit aktīvs darbs, informē SIA “Baltijas komunikāciju centrs” projektu direktora asistente Ilga Sokolova. Te var aplūkot gan lasītāju zonu, gan darbiniekiem paredzētās telpas.

Gaismas pils patlaban ir uzbūvēta par 90%. Patlaban notiek aktīvi iekšējās apdares darbi, tai skaitā tiek ieklāti paklāji, uz sienām likti koka paneļi, montēti lifti, uzstādītas durvis un veikti citi iekšdarbi.

 

Komentāri (37)

silvija_vitina 28.01.2013. 14.43

Mans labs paziņa pavisam nesen dabūja darbu Gaismas pilī. Sākumā bija dikti priecīgs, ka beidzot varēs strādāt “pēc augstākajiem organizācijas/kvalitātes standartiem”. Diemžēl aplauziens nāca jau pirmajā dienā – darbu zona ir, materiālu nav (un otrādi), ir materiāli, ir darbu zona, bet atbildīgais darba drošības speciālists ir kaut kur izskrējis “steidzamās darīšanās”. Un tā visu dienu. Tā kā atalgojums bija paredzēts pēc izstrādes, tajā un nākamajās dažās dienās, ko paziņa izturēja, nopelnīta bija apaļa nulle! Pavisam cita lieta bija tiem, kas strādāja pēc stundas likmes. Galvenais bija nenokavēt darba sākumu – to čekoja stingri! Pēc tam pāris stundas ģērbtuvē, pāris stundas pusdienām, pāris stundas garām gudrām sarunām – ko un kā darīt, un redz – darba diena ir galā, un savs ceinerītis ir nopelnīts. Nav daudz? Bet izdarīts nav ne tik! Paklausoties paziņas vērojumus, es vispār brīnos, ka lietas virzās uz priekšu, un nemaz nebrīnos, ka nepārtraukti vajag papildu finansējumu. Jo maksā par nodirnētām stundām, nevis par padarīto darbu.

Lieki teikt, paziņa no Gaismas pils aiztinās. Bet viss šitais PR ar bildēm un žurnālistu vizītēm ir fufelis. Darbi virzās gliemeža ātrumā. Visentuziastiskāko un čaklāko strādnieku var nogalināt elementāras darba organizācijas neesamība, toties visādiem sliņķiem šāds objekts ir tīrā paradīze. Valsts jau par visu samaksās.

+3
-1
Atbildēt

1

    Þanis Bezmers > silvija_vitina 28.01.2013. 17.40

    Šādi pankūku cepšanai ir likumsakarīgs iznākums. Ir jau pieredzēts un ne reizi vien. Kā pēdējā celtnieku brigāde pamet objektu, pankūka sāk šķobīties un lobīties. Neapskaužu ļaudis, kuri uzņemsies ekspluatācijas rūpes, jo spiežot nodošanas termiņiem viss tiek sagrūsts bez kautrēšanās. Vēlu veiksmi, kultūra!

    0
    0
    Atbildēt

    0

Jānis Blumbergs 26.02.2013. 18.01

Ceru, ka dizainu pievienos… savādāk…

0
0
Atbildēt

0

Lāsma Bunere 28.01.2013. 17.58

Kādā pelēkā, pelēkā pilsētā
Bija pelēka, pelēka iela.
Uz tās pelēkās, pelēkās ielas
Stāvēja pelēks, pelēks nams.
Šajā pelēkā, pelēkā namā
Bija pelēka, pelēka istaba.
Tajā pelēkā, pelēkā istabā
Stāvēja pelēks, pelēks krēsls.

Šajā pelēkā, pelēkā krēslā
Sēdēja pelēks, pelēks cilvēks.
Viņš pastiepa pelēku, pelēku roku
Un ieslēdza krāsaino televizoru.

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu