Video: Amatieris zelta meklētājs atrod 5,5 kg smagu tīrradni • IR.lv

Video: Amatieris zelta meklētājs atrod 5,5 kg smagu tīrradni

33

Tīrradnis ir lielākais, kas atrasts pēdējo 20 gadu laikā

Zelta meklētājs, amatieris Austrālijas dienvidos trešdien izracis 5,5 kilogramus smagu zelta tīrradni, ceturtdien vēstīja vietējie mediji.

Burta Y formas tīrradni viņš uzgāja ar rokas metāla detektora palīdzību. Tas atradās nedaudz vairāk nekā 60 centimetru dziļumā, ziņo LETA/AFP.

“Meklētājs teica, ka austiņās tas esot izklausījies pēc automašīnas motora pārsega,” teikts vietnē “YouTube” publicētajā video. Zelts tika atrasts populārā zelta meklēšanas vietā Balaratā 110 kilometru attālumā no Melburnas.

“Daudzi uzskata, ka Viktorijas zelta atradnes ir iztukšotas, taču viņš strādāja vietā, kur pirms viņa to jau darījuši daudzi citi, viņš neatkāpās un par to tika apbalvots,” sacīja pilsētas zelta tirgotāja “Mining Exchange Gold Shop” īpašnieks Kordels Kents.

Viņš arī norādīja, ka tīrradnis ir lielākais, ko viņš redzējis pēdējo 20 gadu laikā. “Mums ir 800 reģistrēti zelta meklētāju, taču tikai pāris no viņiem jebkad atraduši zelta tīrradni, kas smagāks par trīs kilogramiem,” stāsta Kents. “Gadījies tikai viens vai divi lieli zelta tīrradņi, un tie tika atrasti ļoti sen.”

Trešdien atrastā tīrradņa vērtība lēsta ap 300 000 Austrālijas dolāru (167 400 latu). Balarata un tās apkārtne Austrālijas zelta drudža laikā XIX gadsimtā bija viena no iecienītākajām meklēšanas vietām.

 

Komentāri (33)

mart!ns 21.01.2013. 18.01

0
0
Atbildēt

0

Sandris Maziks 17.01.2013. 16.40

Tīrradnis ir maldinošs apzīmējums. Ja no vienīgi kādam gadās atrast atlietu rafinēta zelta kluci

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu