Slepkavība bez iemesla? • IR.lv

Slepkavība bez iemesla?

4
Nodurtais Kristiāns. Zīmējumam izmantota fotogrāfija no ģimenes albuma.
Ieva Alberte

Pirms gada Arams (16) nodūra Kristiānu (16). Analīzes neatklāja narkotikas, taču, iespējams, slepkavība izdarīta apreibinošo augu maisījumu halucināciju ietekmē. Tikai martā Latvijā būs ierīce, kas nosaka šādu vielu klātbūtni asinīs. Dažādi jauni apreibinoši maisījumi vairojas tādā ātrumā, ka tiesībsargi netiek līdzi

Kristiāns un Arams bija labākie draugi. Sadevās rokās jau 1.klasē. Kristiāna mamma abus vadāja uz sporta nodarbībām, puiši viens pie otra nakšņoja. Vairāk nekā 10 gadus viņus pazina Ilona Bergmane, Rīgas Teikas vidusskolas direktore. «Kristiāns rakstīja ārkārtīgi skaistus dzejoļus. Dvēselisks puisis ar milzu potenciālu,» saka direktore. Abi puikas bijuši sportiski, attīstījuši sevi. Klases līderi. Skolas psiholoģe Vineta Drāzniece atceras, ka pēc kāda konflikta, kad iesaistītos aicinājusi runāt, tieši Arams un Kristiāns pirmie izteikušies un piedāvājuši risinājumus. Sociālā pedagoga un psihologa kabinetos viņiem nebija ko darīt. Puiši apzinājās arī dzīvības vērtību, jo 8.klasē satiksmes negadījumā gāja bojā kāds klasesbiedrs.

Tieši tāpēc skolas darbinieki neticēja tam, ko izmeklētāji noskaidroja par 2011.gada 18.decembra naktī notikušo: Arams nodūra Kristiānu. Tovakar viņi bija devušies uz paziņas Diānas 17. dzimšanas dienu. Viņas mamma Agita stāsta, ka ļoti gribējusi meitai uzdāvināt ballīti bez pieaugušajiem. Diānas brālis slimo ar autismu, tāpēc daudz laika veltīts tieši viņam. Tovakar mamma ar dēlu aizbrauca pie radinieces. Vairākkārt piezvanīja uz mājām. Viss bija kārtībā. «Es meitai uzticos,» saka Agita.

Diāna mācās un dzīvo Juglā. Ar Kristiānu viņa iepazinās pirms četriem gadiem ar Draugiem.lv lietotnes Love starpniecību, kas automātiski piedāvā dažādus profilus un uzrakstīt tiem vēstuli. Sākumā sarakstījās, tad satikās. Interesants puisis. Vēlāk iepazinās arī ar Aramu, viņš trenējies tekvondo. Diānas draudzenes Jutas (vārds mainīts) tovakar ballītē nebija, bet Kristiānu iepazina pirms diviem gadiem internetā, vēlāk klātienē. «Ar viņu bija ļoti labi parunāties,» saka Juta. Dažas dienas pirms nelaimes viņi satikušies. «Kristiāns stāstīja par zāli ar kristāliņiem vai briljantiņiem, vai ko tādu. Bet viņš neteica, ka pirks vai pīpēs. Pie klasesbiedra tādu varot nopirkt.»

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu