Raidījums: Kultūras ministre uz Austrāliju bija devusies kopā ar vīru • IR.lv

Raidījums: Kultūras ministre uz Austrāliju bija devusies kopā ar vīru

82
Žaneta Jaunzeme-Grende. Foto: Jānis Saliņš, F64

Ministres vīrs esot izmantojis iespēju uzturēties arī valsts apmaksātā viesnīcas numurā

Kultūras ministre Žaneta Jaunzeme-Grende (VL-TB/LNNK) divas nedēļas garajā komandējumā uz Austrāliju bija devusies kopā ar savu vīru – apdrošināšanas brokeru sabiedrības “Marsh” darbinieku Antu Grendi, pirmdien ziņoja telekompānijas LNT Ziņas.

LNT Ziņām to apstiprināja arī Austrālijas latviešu 54.Kultūras dienu organizatoru pārstāvis Jānis Skābe.

Kultūras ministrija norādījusi, ka ministres vīrs līdzi komandējumā devies par saviem līdzekļiem, tomēr vairāki avoti liecinot, ka Jaunzemes-Grendes vīrs izmantojis iespēju uzturēties arī valsts apmaksātā viesnīcas numurā, ziņo LETA.

Jaunzeme-Grende jautājumu par vīra došanos komandējumā uz Austrāliju atteicās komentēt.

Saskaņā ar Kultūras ministrijas informāciju Jaunzemes-Grendes komandējums uz Austrāliju izmaksājis 3900 latu.

Jaunzeme-Grende apgalvo, ka divu nedēļu garajā komandējumā Austrālijā ir čakli strādājusi un izskanējušie pārmetumi par “tūrismu” esot nepamatoti.

Intervijā “Latvijas Radio” ministre ar sašutumu noraidīja minējumus, ka komandējums izmantots kā atvaļinājums, un uzskaitīja virkni paveiktu darbu, tiekoties ar Austrālijas latviešiem, uzsverot, ka svarīgs ir izdarītais darbs, nevis komandējumā pavadītais laiks.

Jaunzeme-Grende pirms Ziemassvētkiem devās komandējumā uz Austrāliju, kur atradās līdz pat 5.janvārim, lai piedalītos Austrālijas latviešu 54.Kultūras dienu pasākumos un tiktos ar Austrālijas latviešu diasporu.

Komandējums tika motivēts ar to, ka Kultūras ministrijas izstrādātajās un valdībā apstiprinātajās Nacionālās identitātes, pilsoniskās sabiedrības un integrācijas politikas pamatnostādnēs 2012.-2018.gadam kā viena no prioritātēm ir izvirzīta diasporas saišu stiprināšana ar Latviju.

 

Komentāri (82)

valdis 08.01.2013. 08.54

Klausījos radio interviju ar M.Bondaru. Cik kaismīgi viņš uztraucās par Ž.J.Grendes braucienu uz Austrāliju, bet kā ekonomists ne ar vārdu neminēja lielo valsts uzņēmumu vadības algu trīskāršošanu…

+18
-5
Atbildēt

4

    Edmunds Zālīte > valdis 08.01.2013. 09.14

    aha, maksāsim uzņēmumu vadītājiem kapeikas, lai tajos amatos pieteiktos tikai tie, kuriem ir pašiem savs plāns, kā izzagt konkrēto uzņēmumu. pareizais ceļš, kā vadīt valsts kontrolētos uzņēmumus!

    +4
    -10
    Atbildēt

    0

    Sandris Maziks > valdis 08.01.2013. 11.45

    frukc
    “aha, maksāsim uzņēmumu vadītājiem kapeikas”

    Nē, maksāsim zagļiem lielas algas, lai nevienam nerastos aizdomas par viņu milzu tēriņiem.

    +1
    -2
    Atbildēt

    0

    valdis > valdis 08.01.2013. 10.42

    Sabiedrību tracina ne tikai E.Sprūdžs un Ž.J.Grende, bet arī mūžīgie valdēs sēdošie. Lai atceramies B.Strautmanes īso un precīzo jautājumu O.Kehrim par tramvaja biļetes cenu.

    +3
    -2
    Atbildēt

    0

    Janka, Janic > valdis 08.01.2013. 08.57

    bondars sen zinaams šesķorka.

    +13
    -2
    Atbildēt

    0

silvija_vitina 08.01.2013. 09.00

Es brīnos. Vieni un tie paši grābekļi. Cik lielai ir jābūt pašsuģestijas spējai, lai sev iestāstītu, ka sabiedrībai ir svēti jātic, ka tieši garajās Z-svētku brīvdienās ministre brauc “strādāt”, ka, izrādās, vīrs ir darba procesa neatņemama sastāvdaļa, ka neviens to neuzzinās vai ka nevienu tas neinteresēs. Un, ka ir svarīgi paziņot, ka, taupot līdzekļus, ministre pārvietojās ar tramvaju, bet nav svarīgi zināt citas nianses. Nudien, brīnos.

Tiešām aizbraukt-na-haļavu ir tik vilinoši, ka pilnībā aizmiglojas prāts un atmiņa? Nu tak tikko kā bija skandāls RD par “vīra sūtīšanu komandējumā”. Ak tā, to jau nevar salīdzināt – brauciens bija uz citu valsti un arī mērķis un izpildījums bija cits.

+18
-8
Atbildēt

7

garausiitis 08.01.2013. 10.06

Grende ir NA Zelta Fonds :)

+9
-4
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu