Dziesmu un deju svētkos vienam pircējam pārdos ierobežotu biļešu skaitu • IR.lv

Dziesmu un deju svētkos vienam pircējam pārdos ierobežotu biļešu skaitu

32

 

Biļetes uz šovasar notiekošajiem XXV Vispārējiem latviešu Dziesmu un XV Deju svētkiem varēs iegādāties jebkurš interesents – gan Latvijas iedzīvotāji, gan ārvalstu viesi un tūristi, taču, lai mazinātu iespēju ar tām spekulēt, vienam pircējam būs iespējams nopirkt līdz astoņām biļetēm uz vienu pasākumu, ziņo LETA.

Latvijas Nacionālā kultūras centra komunikāciju un sabiedrisko attiecību speciāliste Inga Bika informē, ka biļešu tirdzniecību plānots sākt marta beigās un tās būs nopērkamas gan biļešu kasēs, gan interneta vidē. Pirms biļešu tirdzniecības sākšanas visi interesenti tiks nodrošināti ar plaši pieejamu informāciju par biļešu iegādes laiku un kārtību, kā arī tirdzniecības vietām.

Dziesmu un deju svētku padome kārtējā sanāksmē atbalstīja priekšlikumu maksas pasākumu biļešu cenas noteikt robežās no lata līdz septiņiem latiem, uz Dziesmu svētku noslēguma koncertu dārgākās biļetes maksās 30 latus, bet uz Deju svētku noslēguma koncertu – 25 latus. Svētku gājiena laikā plānots ierīkot maksas tribīnes, un biļešu cena tribīnēs svārstītos amplitūdā no 30 līdz 50 latiem.

Pasākumus bez maksas varēs apmeklēt dalībnieki ar identifikācijas kartēm, kā arī bērni līdz septiņu gadu vecumam, taču ar nosacījumu, ka bērns neaizņem atsevišķu sēdvietu. Turklāt būs noteiktas grupas, kas var pretendēt uz konkrētu skaitu biļešu un ielūgumu.

Dziesmu un deju svētki Rīgu šovasar pieskandinās no 30.jūnija līdz 7.jūlijam. Gan Latvijas iedzīvotāji, gan ārvalstu viesi tiek aicināti uz vairāk nekā 50 pasākumiem, turklāt liela daļa no tiem būs bez maksas, ļaujot svētku pasākumos piedalīties jebkuram interesentam.

Domājot par ārvalstu viesiem, svētku rīkotāji plāno arī vairākus īpašus pasākumus. Četrus vakarus Ķīpsalā notiks “Saieta nams”, kur ārvalstu viesi varēs iepazīties ar latviešu kultūru īpašās koncertprogrammās, tradicionālo ēdienu degustācijās un citos pasākumos. Pilsētvidē būs izvietoti lielie ekrāni, kur varēs sekot līdzi svētku norisēm, savukārt svētku gājienu būs iespējams skatīties arī no tribīnēm. Vokāli simfoniskās mūzikas koncerts “Arēnā Rīga” būs īpaši interesants ārvalstu visiem, jo tajā skanēs ne tikai latviešu, bet visas pasaules kormūzika.

Noslēguma koncerts “Līgo – Lai top” un sadziedāšanās tradicionāli notiks svētdienas vakarā, pieskandinot Mežaparka lielo estrādi. Tā kā skatītāju vietu skaits Mežaparka estrādē ierobežots un biļetes uz šo koncertu tiek izpirktas visātrāk, svētku rīkotāji šogad paredzējuši blakus esošajā Zaļajā teātrī vienlaicīgi ar noslēguma koncertu radīt iespēju pulcēties visiem tiem, kuri vēlas kopīgi piedzīvot koncerta tiešraidi uz lielā ekrāna.

Svētku atklāšana vienlaikus plānota gan galvaspilsētā, kur tā notiks ar virsdiriģentu un virsvadītāju godināšanu Dziesmu svētku parkā, gan Latvijas novados.

Svētku nedēļā notiks pūtēju orķestru Dižkoncerts, tautas mūzikas koncerts un ansambļu maratons, Tautas tērpu skate, amatierteātru izrādes, svētku gājiens, Folkloras diena, mazākumtautību kolektīvu, senioru koru un deju kolektīvu koncerti un daudzas citas norises, kas visu Rīgu pārvērtīs par neatkārtojamu tautas svētku vietu.

Taču Deju svētku lieluzvedums “Tēvu laipas” Daugavas stadionā, atšķirībā no divām reizēm iepriekšējos svētkos, skatītājiem tiks piedāvāts četras reizes, ļaujot divreiz vairāk skatītāju izbaudīt šo īpašo brīdi.

 

Komentāri (32)

janazakovica 07.01.2013. 23.27

pareizi un spekulanti laimee berzee rokas

0
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu