Bondars Reformu partijā varētu ienākt ar savu komandu • IR.lv

Bondars Reformu partijā varētu ienākt ar savu komandu

25
Mārtiņš Bondars. Foto: Gints Ivuškāns, F64

Bondara virzīšana RP pārmaiņu vadībai varētu šķelt partiju

Mārtiņam Bondaram, kurš tiek minēts kā iespējamais Reformu partijas (RP) kandidāts Rīgas mēra amatam, ja tiks oficiāli uzrunāts, par pašu RP ir kritisks viedoklis, saucot to par “kuģi, kuram vajadzīgs remonts”, raksta avīze “Diena”. Neoficiāla informācija arī liecinot – ja Bondars piekritīs pievienoties partijai, tad ienāks tajā ar savu komandu.

Tikmēr Bondara minēšana Rīgas mēra amatam paguvusi šķelt RP biedrus, vēsta portāls “Pietiek.com”. Piemēram, Saeimas deputāte Inga Bite 4.janvārī sociālajā tīklā Twitter vaicājusi, vai vajadzētu uzskatīt par normu, ka par nozīmīgām partijas iecerēm viņa uzzina no medijiem.

Portāls arī raksta, ka lēmums par Bondaru pieņemts pietiekami šaurā lokā, lai izraisītu kurnēšanu partijā. Turklāt Bondars jau pēdējās nedēļās esot slikti izteicies arī par vides un reģionālās attīstības ministru Edmundu Sprūdžu kā amatam nepiemērotu. Turklāt Bondars kritiski vērtējot arī RP sabiedriskās attiecības, darba organizāciju.

Jau ziņots, ka RP Rīgas nodaļa valde atbalstījusi pārmaiņu nepieciešamību partijā un izvirzīja Mārtiņu Bondaru pārmaiņu vadībai, informēja partijas preses pārstāve Daiga Holma. Šodien, 7.janvārī, šo jautājumu izskatīs partijas valde, kas arī varētu lūgt Bondaru uzņemties partijas pārmaiņu vadību.

Partijas dibinātājs eksprezidents Valdis Zatlers un Saeimas frakcijas vadītāja vietnieks Vjačeslavs Dombrovskis saredz iespēju ar Bondara palīdzību atgūt RP sabiedrības uzticību. “Mums ir vai nu jāmainās, vai mūs nomainīs kāds cits,” sacīja Dombrovskis.

 

Komentāri (25)

silvija_vitina 07.01.2013. 11.13

hmmmm… nebiju īpaši dzirdējusi par Bondara jelkādām aktivitātēm pēdējo gadu laikā (ja neskaita, ka viņš, kā pats izteicies, pēdējā laikā bija pievērsies ģimenes lietām). Izrādās – viņam ir komanda.

Ja jau reiz tik pretenziozs paziņojums – vai nevajadzētu galdā likt komandas sarakstiņu? Nu, lai vismaz paši RP zina, ar ko darīšana.

Lai gan no malas izklausās dīvaini un pat smieklīgi – partija uztic Bondaram veikt līdera pienākumus. Man kaut kā šķiet, ka par līderi var tikai kļūt, nevis līderi ieceļ (līderus ieceļ ja nu vienīgi Z-Korejā).

+12
-3
Atbildēt

2

    Aivars Krauklis > silvija_vitina 07.01.2013. 16.58

    traductrice – nav jāmeklē Ziemeļkoreja. Tepat blakus dižajā Krievzemē valdošai vienkrievu partijai („parķija žuļikov i vorov”) labu laiku par vadoni piestrādāja tāds maz vīriņš uz burtu P, kurš nebija tās partijas biedrs.
    Redzam, kur atrod paraugus RP.
    Nez, vai pēc viņu šnites zatleristi uzlabos arī savu „cīņu pret oligarhiem” kaimiņu modē, nu tā, kā tur ar visādiem hodorkovskiem tiek galā? Komandu taču tādiem darbiem viegli var sakomplektēt.

    0
    0
    Atbildēt

    0

    Egitazz > silvija_vitina 07.01.2013. 11.35

    smieklīgākais ir cits- piedāvā veikt izmaiņas, bet viņš vēl domās. Un ja atteiksies, ko darīs RP? meklēs citu modernizātoru vai pašlikvidēsies?
    Dīvaini, ka šo lomu neuztic kādam jo iekšienes, kurš labi pazīst situāciju tieši no iekšienes un pazīst partijas galvenos cilvēkus.

    +5
    0
    Atbildēt

    0

garausiitis 07.01.2013. 11.37

Jā un rakstā ir arī norādes ,ka varētu parakties AB kredītu virzienā, ko norādiju :) Bondars ir bīstama kārts RP rindās un kas tiešām smieklīgi – tikai tuvredzīgie neredz saikni ar oranžajiem . Lai dzīvo oligarhu apkarotāji :)

+8
-1
Atbildēt

3

    Signija Aizpuriete > garausiitis 07.01.2013. 11.41

    ——-klusais (..)
    Lai dzīvo oligarhu apkarotāji :)
    =============================================================================
    Nost ar oligarhiem! Lai dzīvo oligarhi!

    Viss notiek tā, kā tam jānotiek esošajā iekārtā/sistēmā:

    ‘Savā pagājušā gada pētījumā biju spiesta konstatēt, ka esam atgriezušies pie Viduslaikiem raksturīgās gan politiskās, gan ekonomiskās uzvedības.’

    Dr. sc. soc. LU Filozofijas un socioloģijas institūta vadošā pētniece Dagmāra Beitnere

    ‘Paldies globalizācijai’

    http://www.delfi.lv/news/comment/comment/arnis-terzens-paldies-globalizacijai-saruna-ar-dagmaru-beitneri-fragmenti.d?id=34904003

    0
    -1
    Atbildēt

    0

    garausiitis > garausiitis 07.01.2013. 15.39

    Bet – domāju to, ka Bondars ir tieši saistīts kā ar Aināru , tā ar Andri :) Bet kā seja ir labs :) Ko tik neizdarīsi karjeras dēļ :)

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    austrisv > garausiitis 07.01.2013. 15.05

    Klusais, vai domā to ekonomistu apvienību!
    Vai tik tajā nav arī Osis, Deniņš un vēl daži apšaubāmi kadri?

    +1
    0
    Atbildēt

    0

buchamona 07.01.2013. 11.13

RP vispirms būtu jāsaprot, kas viņi grib būt, kurā politiskā spektra nišā iekļauties, citādi – tumša bilde. :)

Cīņa ar Lembergu, reformu plāni ideju līmenī, mēģinājumi ” no augšas” radīt jaunu Latvijas sabiedrību – tā vēl nav partijas ideoloģija uz kuras var mēģināt nostāties ar abām kājām un sākt domāt ar galvu, ko darīt tālāk.

+9
-2
Atbildēt

3

    austrisv > buchamona 07.01.2013. 15.03

    Interesanti, vai Bondara komandā būs arī pareizticīgā Sudraba. Nemaz nebrīnītos, jo jaunu partiju diezin vai viņa spētu izveidot, pie tam ar ka’diem vismaz 1000 biedriem.

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    ievuliitis > buchamona 07.01.2013. 12.41

    Es domāju runa nav par tik augstām lietām – partijas ideoloģija, partijas mērķi, principi. Lieta ir daudz vienkāršāka – cīņa par izdzīvošanu. Kā slīcējs, kas ķeras pēc salmiņa.

    +4
    -3
    Atbildēt

    0

    peerku > buchamona 07.01.2013. 13.50

    (Z)RP jau kopš dibināšanas ir bijis tikai izdzīvošanas projekts: vispirms jau pašam Zatleram, tad arī viņa ideoloģiskajām rīkojuma nr.2 iedvesmotājām prezidenta kancelejas karsējmeitenēm un vēl dažiem, kam steidzami kārojās uz populisma viļņa iebraukt Saeimā.

    Vienīgais pluss, ka izdevās piesaistīt dažus sakarīgus bezpartejiskus ministrus. Ceru, ka tie nekur nepazudīs, kamēr konstrukcija (Z)RP kopā ar cilvēku ar īpašām vajadzībām pazudīs nebūtībā.

    +5
    -1
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu