Sprūdža padomnieks Rozenvalds “krīt” lāču mammas dēļ • IR.lv

Sprūdža padomnieks Rozenvalds “krīt” lāču mammas dēļ

43
Kristians Rozenvalds. Foto: Ieva Čīka, LETA

Sprūdžs savukārt pārtraucis komunikāciju sociālajos tīklos

No šīs nedēļas vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra Edmunda Sprūdža (RP) padomnieka amatu sabiedrisko attiecību jomā pārtrauc pildīt Kristians Rozenvalds. Kā aģentūru LETA informēja ministra preses sekretāre Maija Pētermane, šādas izmaiņas saistītas ar ministra biroja darba optimizāciju.

Savukārt portāls “Pietiek.com” informē, ka šis lēmums saistīts ar ministra neveiksmīgo komunikāciju pirms Ziemassvētkiem, kad sabiedrības sašutumu izpelnījās viņa izteicieni par Līgatnes lāču kopējas Velgas Vītolas atlaišanu.

Pats Rozenvalds trešdien portālam apstiprinājis, ka viņam ir bijusi saruna ar Sprūdžu un no februāra viņš atgriezīsies pie saviem projektiem, neturpinot darbu VARAM. Rozenvalds arī nenoliedz, ka ministram ieteicis 19. decembrī intervijā LTV “Panorāmai” Līgatnes lāču kopējas atlaišanu skaidrot ar kopējas kļūdām, “pārāk cilvēciskojot” attiecības ar dzīvniekiem. Viņš jorpojām šo komunikāciju uzskata par pareizu un godīgu, bet no sabiedrisko attiecību viedokļa bijusi kļūda nenovērtēt sabiedrības reakciju. “Es uzņemos vainu par lāčiem,” saka Rozenvalds.

Rozenvalds padomnieks sabiedrisko attiecību jomā Sprūdžam bija kopš 2012.gada jūlija.

Kā liecina Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas mājaslapā pieejamā informācija, Sprūdžam patlaban ir četri padomnieki – ministra padomnieks stratēģiskās plānošanas jautājumos ir Uldis Spuriņš, padomniece juridiskajos jautājumos ir Inga Antāne, padomniece vides jautājumos ir Maija Vanaga, kā arī ministra padomniece ir Solvita Gailiša.

Jau ziņots, ka Rozenvalds iepriekš sabiedrisko attiecību jomā palīdzējis Jelgavas mēra Andra Rāviņa (ZZS) pēdējo gadu oponentam Jelgavā, kādreiz ar Aināru Šleseru cieši saistītajam Dainim Liepiņam.

Rozenvalds sabiedrisko attiecību jomā darbojas kopš 1989.gada, strādājis par laikraksta “Diena” komentētāju, Latvijas Žurnālistikas skolas direktoru, Latvijas Mediju fonda direktoru, Baltijas informācijas biroja Maskavā vadītāju.

2001.gadā viņš uz dažiem mēnešiem bijis toreizējā izglītības un zinātnes ministra Kārļa Greiškalna padomnieks sabiedrisko attiecību un preses jautājumos.

Sprūdžs pārtrauc komunikāciju sociālajos tīklos

Sākoties Jaunajam gadam, vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Edmunds Sprūdžs (RP) pārtraucis savu viedokļu paušanu sociālajos tīklos.

Kā aģentūrai LETA skaidroja ministra preses sekretāre Maija Pētermane, ministrs savus kontus sociālajos tīklos, tajā skaitā “Twitter” un “Facebook”, dzēsis jau pagājušā gada beigās. Tāpat lasītājiem vairs nav pieejams Sprūdža blogs.

Lai gan sociālie tīkli ir vērtīgs kanāls saziņai ar sabiedrību un sava viedokļa paušanai, Sprūdžam kā ministram ir iespēja izmantot arī citus saziņas kanālus, ko viņš arī dara, teica Pētermane.

 

 

Komentāri (43)

Ojārs 03.01.2013. 14.41

Rozenvalds jau nu dikti patīk krievu masu medijiem – kur vēl citur raut tādu it kā “neatkarīgu” okupantu piebalsotāju. Kažoka neder – tipiska sorosīde, urbanovičs – vecs komunists, Elksniņš knapi latviski runā. Tāpēc tādi rozenvaldi viņiem ir vajadzīgi kā ēst…
Kad kādreiz LTV skatījos “Jauna nedēļa” – man uzreiz prātā nāca Rozenvalds
Tāpēc Sprūdža izvēle škiet vismaz nesaprotama, bet varbūt tieši saprotama…?

+18
-3
Atbildēt

0

buchamona 03.01.2013. 14.20

Sprūdžs jau nu arī izvēlas sev ” īstos ” padomniekus, kuri palīdz ministram “uzturēt dialogu” ar sabiedrību :)

“…Ментальная особенность латышей, которая мешает понять друг друга — “хуторской” тип мышления, считает политолог Кристиан Розенвалдс. Об этом он заявил в интернет-издании Каспаров.ру. Кроме того, эксперт сравнил латышей со “своеобразной формой мастурбации”.
“Вы знаете, у французов есть “французский поцелуй”. Он вошел в азбуки плотской любви. У шведов есть их своеобразная модель семьи. Я вот боюсь, что латыш — это своеобразная форма мастурбации”, – заявил Розенвалдс в интервью интернет-изданию…”

http://www.mixnews.lv/ru/politics/news/2012-03-05/90568

+14
-2
Atbildēt

8

    gstrazds > buchamona 03.01.2013. 14.38

    Riņķī apkārt – esi mēģinājis kādreiz jebkādu problēmu mēģināt apskatīt arī no neetniska aspekta? Varu ieteikt, pavērsies neticama daudzveidība.

    +8
    -12
    Atbildēt

    0

    Kristīne > buchamona 03.01.2013. 14.27

    riņķī apkārt
    =
    Nu, no šamā teksta varētu secināt, ka latvieši cenšas būt neatkarīgi un pašpietiekami. Kas vainas?

    +3
    -6
    Atbildēt

    0

    Egitazz > buchamona 03.01.2013. 16.19

    vārdam “хуторской” krievu valodā ir divas nozīmes. Viena tieša – viensēta. Un Rozenvālds runā tieši par to, kas izriet no tās viensētas būšanas. Tas nav ne labi, ne slikti, vienkārši tas nosaka mentalitāti, ka cilvēks pats cīnās savā viensētā un nevar droši rēķināties ar cita palīdzību. Piemērs- pirmā republika, kuras Saeimā cik partiju bija, 16? Un uzplaukums sākas tikai tad, kad Ulmanis veica apvērsumu.

    Ja Tu izlasītu visu interviju, tas redzētu, ka Rozenvalds saka kritiskās lietas gan par latviešiem, gan par krieviem.

    +4
    -7
    Atbildēt

    0

    Kristīne > buchamona 03.01.2013. 16.36

    “uzplaukums sākas tikai tad, kad Ulmanis veica apvērsumu”
    ===
    Pastudē to pasākumu nedaudz uzcītīgāk…

    +1
    -4
    Atbildēt

    0

    ilmisimo > buchamona 03.01.2013. 15.27

    rinķī apkārt Sprūdžs jau nu arī izvēlas sev ” īstos ” padomniekus,..
    _________________
    kurus šo pašu padomnieku iecienītākajā waluodā sauc “‘sausem prosta”‘- par “za..- ..ranaja paYB.-…ņ”

    +4
    -3
    Atbildēt

    0

    Andris > buchamona 04.01.2013. 02.07

    Jā, es arī atceros to interviju kasparov.ru. Tur viņš vēl teica, ka ja Rīgā ir izdemolēts un apčurāts lifts, tad tā ir tieši latviešu vaina. Bet ja latviešu nebūtu un mājā dzīvotu tikai krievi, tad viss būtu OK.
    To interviju viņš sniedza dāmītei, Kasparova žurnālistei, kura ienīst visas Krievijas kaimiņsvalstis. Viņai piesātvētu sarkans lakatiņš ap pieri un mauzers pie sāniem. Un vispār kasparov.ru ir diezgan fašistisks saits, kopā ar pašu Kasparovu.
    Tagad pirmo reizi uzzināju, ka Rozenvalds bija RP ministra padomnieks un esmu pilnīgi satriekts! Tas taču klājšs latvieši ienaidnieks.
    RP nepārstāj izbrīnīt, ne velti to pamet pašas biedri un partija pat vairs nespēj savākt kvorumu sapulcei.

    +4
    -1
    Atbildēt

    0

    Ojārs > buchamona 03.01.2013. 14.35

    latvieši cenšas būt neatkarīgi un pašpietiekami. Kas vainas?
    ———
    precīzi! :) :) :)

    +4
    -1
    Atbildēt

    0

    buchamona > buchamona 03.01.2013. 17.08

    kolpants. Он отметил, что специально таким образом выражает свои мысли: “То, что звучит на первый взгляд цинично, быстрее доходит”. ++++ Daļēji varu piekrist Rozenvalda izteiktajām domām rakstā, bet nevaru piekrist rakstā izvēlētajām metaforām, kuras lieto autors. Ja Rozenvalds uzskata, ka ciniski formulēts viedoklis cilvēkam ” pielec labāk” un tādēļ ir jāizvēlas tieši šāda komunicēšanas forma ar sabiedrību, tad tā ir viņa personīgā izvēle, bet šāds cilvēks nedrīkst pildīt ministra padomnieka amatu sabiedrisko attiecību jomā.

    +11
    0
    Atbildēt

    0

andrat 03.01.2013. 16.02

Izskatās, ka Rozenvalds menedžēja Sprūdža kontus sociālajos medijos..

+12
-2
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu