Radars Latvijā • IR.lv

Radars Latvijā

5

Nedēļas notikumi Latvijā

Policija Zolitūdes traģēdijas lietā vēl divām personām noteikusi aizdomās turamā statusu – tie ir būvdarbu vadītājs un būvuzraugs. Pret divām juridiskajām personām sākts process par piespiedu ietekmēšanas līdzekli. Par Zolitūdes lielveikala Maxima celtniecības procesu atbildīgais no uzņēmuma Re&Re puses bija būvdarbu vadītājs Staņislavs Kumpiņš, būvuzraugs bija Mārtiņš Draudiņš. Līdz šim Zolitūdes traģēdijas kriminālprocesā ir piecas aizdomās turamās personas, pret četriem uzņēmumiem sākts process par piespiedu ietekmēšanas līdzekli. 

KNAB priekšnieka Jaroslava Streļčenoka darbības novērtēšanā īstenos tā saukto 360 grādu novērtējumu, kas ieviests valsts pārvaldē. Tas nozīmē, ka viedoklis par KNAB priekšnieka darbību tiks lūgts sabiedriskajām organizācijām, kas saistītas ar šo iestādi, piemēram, organizācijai Delna. Tikai pēc tam tiks veidota ikgadējā KNAB priekšnieka novērtēšanas komisija, lai izvērtētu viņa darbību, balstoties uz 2014.gada KNAB rezultātiem. Ja komisija sniegs pozitīvu novērtējumu, visām runām par Streļčenoka neatbilstību amatam tikšot pielikts punkts.

Latvijas Banka laidusi apgrozībā divu eiro piemiņas monētu Latvijas prezidentūra ES Padomē, tās tirāža ir miljons eksemplāru. Tā ir likumīgs maksāšanas līdzeklis Latvijā un citās eirozonas dalībvalstīs. Monētas nacionālās puses grafisko dizainu veidojis mākslinieks Gunārs Lūsis, Eiropas puses ar nominālvērtības norādi mākslinieks Luks Luikss.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu