LTV pametīs arī žurnālists Arnis Krauze • IR.lv

LTV pametīs arī žurnālists Arnis Krauze

17
Izcilības balvas ieguvējs televīzijas kategorijā Latvijas Televīzijas "Panorāmas" žurnālists Arnis Krauze Latvijas Žurnālistu asociācijas balvu pasniegšanas ceremonijā par nozīmīgiem sasniegumiem žurnālistikā. Foto: Evija Trifanova, LETA

Žurnālists apgalvo, ka aiziešanas iemesli ir dažādi, lēmums bijis smags

Lielas pārmaiņas nākamgad skars Latvijas Televīziju – darbu tajā atstās ne tikai ģenerāldirektors Edgars Kots un Ziņu dienesta vadītājs Dzintris Kolāts, bet pēc 17 gadus ilga darba LTV nolēmis pamest ziņu raidījuma “Panorāma” vadītājs Arnis Krauze, ziņo portāls “Diena.lv”.

Jau pirms nedēļas izplatījās runas, ka Krauze atstās LTV, taču tad Krauze sarunā ar ziņu aģentūru “Nozare.lv” noliedzis sociālajos medijos klejojošās baumas – it kā viņš grasoties pamest LTV un strādāt komerctelevīzijā “TV3” vai kādā citā medijā.

Savukārt “Panorāmas” producente un LTV Ziņu dienesta vadītāja pienākumu izpildītāja Dagnija Neimane trešdien apstiprinājusi, ka Krauze tomēr vairs nestrādās LTV. Kur pazīstamais TV žurnālists turpinās strādāt, pagaidām neizdevās noskaidrot “Ir.lv”, jo uz zvaniem Krauze trešdien neatbildēja.

Sociālajā tīklā “Twitter” Krauze atvainojas visiem ziņu kolēģiem, uz kuru zvaniem viņš nepaspējot trešdien atbildēt, jo ir samulsis no “šīs uzmanības un vēlos vien godīgi darīt savu darbu”.

Krauze tviterī vēsta: “17 gadi Latvijas Televīzijā, 6 ģenerāldirektori, 5 Ziņu dienesta vadītāji, lieliski kolēģi. Visa jaunāko laiku Latvijas vēsture acu priekšā. Latvijas Televīzija ir kārtējo pārmaiņu priekšā un esmu nolēmis, ka pārmaiņas vēlos arī es. Iemesli dažādi un lēmums man emocionāli smags. Paldies lieliskajiem un profesionālajiem Zaķusalas kolēģiem par sapratni. Paldies visiem par labajiem vārdiem un arī kritiku.”

Komentējot Krauzes lēmumu pamest ziņu raidījuma “Panorāma” vadītāja amatu, Latvijas Televīzijas valdes loceklis Edgars Kots norāda, ka “Arnis Krauze, strādājot tieši Latvijas Televīzijā, kļuva par vienu no redzamākajiem un profesionālākajiem Latvijas žurnālistiem, kura kvalitātes novērtējuši gan skatītāji, gan kolēģi, gan oponenti un konkurenti”.

Krauze, kurš vada ziņu pārraides, kā arī vakara ziņu programmu “Panorāma”, iepriekš stāstīja, ka viņa darba līgums ar LTV esot spēkā un viņš negrasoties aiziet no sabiedriskās televīzijas. Savukārt zviedru “Modern Times Group” (MTG), kam pieder “TV3”, sabiedrisko attiecību vadītāja Marta Zandersone teica, ka nevarot ne apstiprināt, ne noliegt, ka kompānijai bijusi interese par Krauzi vai viņam būtu izteikts piedāvājums, vēsta LETA.

Neformālā sarunā Krauze iepriekš nenoliedza, ka par viņu pēdējos mēnešos interesējušies citi mediji. Tas varētu būt saistīts ar iespējamām pārmaiņām LTV sakarā ar jauna sabiedriskā medija veidošanu tuvākajos gados. Arī ziņas par LTV ģenerāldirektora Edgara Kota nodomu pamest LTV jau gadu mijā un par izsludināto konkursu uz jaunas LTV valdes amatiem uzjundījušas dažādas spekulācijas par pārmaiņām televīzijā.

Krauze visu savu žurnālista karjeru no 90.gadu vidus pavadījis LTV ziņu dienestā, bijis LTV korespondents Briselē un pēdējos gados vadījis vakara ziņu pārraides, arī “Panorāmu”.

 

Komentāri (17)

mariam 05.12.2012. 14.28

Zaudējums LTV un topošajam vienotajam medijam. Krauze pēdējā laikā, īpaši pēdējos pāris gados pierādījis un apliecinājis, ka nav tikai vienkārši labs diktors, bet arī žurnālists tādā nozīmē kā intervētājs, sarunu moderētējas un tāpēc likumsakarīgi, ka ir labāki piedāvājumi.

+9
0
Atbildēt

0

dagne7 05.12.2012. 15.56

Par Kotu priecājos, par Kolātu neskumstu, bet par Krauzi tāda sajūta, it kā jāšķiras no ģimenes locekļa.
Kāda nākotne gaida LTV, ja labākie žurnālisti to sistemātiski pamet?!

+10
-2
Atbildēt

0

Janis 05.12.2012. 14.26

Kas tur īsti notiek?
Kots, Kolāts, Krauze?
No darba iet prom visi, kam uzvārds sākas ar K?

+6
0
Atbildēt

1

    Sandris Maziks > Janis 05.12.2012. 15.05

    j_zalitis
    “kam uzvārds sākas ar K?”

    Pilsonība par´”īpašiem” nopelniem: V.Krasovickis, V.Kargins, V.Kuļiks(1998. gadā izputinātā RKB).

    +7
    -1
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu