Ar “lāču mammu” Vītolu runās par sadarbības turpināšanu • IR.lv

Ar “lāču mammu” Vītolu runās par sadarbības turpināšanu

17
Velga Vītola pagājušā gada vasarā priecājas par sabiedrības atbalstu. Foto: Gints Ivuškāns, F64

Vītola raizējas – viņai aizejot no darba, problēmas var rasties ar lāceni Ilzīti

Nākamnedēļ, 27.decembrī, Dabas aizsardzības pārvaldes (DAP) priekšnieks Jānis Strautnieks tiksies ar ilggadējo zvērkopi Velgu Vītolu, lai pārrunātu iespējas arī turpmāk sadarboties un izmantot viņas pieredzi un aizrautību Līgatnes dabas takās, aģentūru LETA informēja DAP Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Rita Jakovļeva.

Tikmēr Vītola, kura glābusi un izauklējusi daudzus zvēru mazuļus, laikrakstam “Diena” teikusi – ja viņai liegs rūpēties Līgatnes takās par dzīvniekiem, sarežģījumi var rasties gan viņas aizvietotājiem – jaunajiem kopējiem -, gan dzīvnieku labturībai. Zvēri pie viņas ir pieraduši.

Vītola avīzei arī izteikusies, ka varot rasties problēmas ar lāceni Ilzīti, “jo viņa uzticas tieši man. Var sanervozēties, un tad ātri vajag iesprostot mājā. Man parasti izdevās”. Zvērkope arī teic, ka viņai nav skaidrs, kādu pieeju turpmāk īstenos dabas takās – kur turpmāk ņems dzīvniekus, kad vajadzēs. Ja turpinās pieņemt savainotos, dabā atrastos dzīvniekus, kā līdz šim, tad bezkontakta attiecības nekādi nevarot sanākt. Kā zināms, tieši tas nepatika ministram Edmundam Sprūdžam.

DAP norāda, ka ļoti augstu vērtē Vītolas ilggadējo pieredzi un plašās zināšanas par Līgatnes dabas taku dzīvniekiem, un viņas sniegtie padomi Līgatnes dabas takās arī turpmāk tiks uzklausīti. DAP cer, ka viņas pieredze, aizrautība un sirsnība palīdzēs veidot Līgatnes dabas takas par vēl interesantāku, izzinošu un apmeklētu objektu.

Līgatnes dabas taku apsaimniekošanu 15.decembrī no Gaujas nacionālā parka fonda pārņēma DAP. Darba līgumi ar ilggadējiem zvērkopjiem, kurus darbā bija pieņēmis fonds, tika pārtraukti. Ar Vītolu darba līgums vēl nav pārtraukts, jo viņai izsniegta slimības lapa, taču pārējie zvērkopji jau ir bezdarbnieki.

Vienlaikus iepriekš amatpersonas jau paudušas viedokli, ka Vītolai darbs Līgatnes dabas takās atradīsies. Pati “lāču mamma” apšauba, vai viņai tiks piedāvāts darbs ar dzīvniekiem. “Protams, ķeksīša pēc man var piedāvāt kādu darbu, skaidri zinot, ka es to nekad nedarīšu, jo mana sirdslieta ir būt kontaktā ar dzīvniekiem.”

Līgatnes dabas takās viņa nostrādājusi 32 gadus, un šajā laikā viņai piedāvāts tās vadīt, taču viņa no šīs iespējas atteikusies, jo neuzskata to par savu aicinājumu. “Visvairāk es gribētu strādāt ar saviem dzīvniekiem Līgatnē,” saka Vītola.

Tagad DAP norāda: lai aprūpētu dabas taku iemītniekus, darbā pieņemti divi zvērkopji, kā arī viens darbinieks, kas atbild par darbu organizāciju. Jauno zvērkopi, divdesmitgadīgu jaunieti ar vidusskolas izglītību, apmācījusi pati Vītola. Nepieciešamības gadījumā tehniskos darbus veic DAP darbinieki, kas atbildīgi par infrastruktūras apsaimniekošanu.

 

Komentāri (17)

Jānis Derkusovs 21.12.2012. 15.29

Nū…Es gan šaubos, ka Srudžam &co pēkšņī būtu sācis rūpēties, ka Līgatnes parkam būs zaudējumi…
Viņš vienkārši saprata, ka gan paša konkrēti, gan RP general politiskajai nākotnei škan kapu zvani. Viņš nebija rēķinājies ar tik masīvu sabiedrības spiedienu. Un nav jau viņam arī izredzes pozīcijas noturēt….Jo ja čalis iespītētos, tad iejauktos vai nu premjers , vai prezidents.Ļoti pieļauju, ka signālus Edmunds jau ir saņēmis, bet lieta var nonākt arī līdz publiskam konfliktam.
Jo kāpēc citiem neveidot savu pozitīvo tēlu uz Sprūdža fona,kas ir izvēlējies būt Latvijas misters Ļaunums. Pargenosēm arī ir kārtīgi iegriezis…

+8
0
Atbildēt

3

    piziks > Jānis Derkusovs 22.12.2012. 20.31

    Betij un Klusais!

    Uzmanīgi pārlasiet tiešo tekstu, ko savā vārdā (?!) kā atvainošanos pasniedz Sprūdžs! Nekādas atvainošanās nav bijis. Var gan uzdot jautājumu, kādēļ ziņu izplatošās aģentūras ministra viedokli nosaukušas par atvainošanos? Vai nu iekrišana Sprūdža pinumā, vai = tīša simpatizēšana RP ar attiecīgu maldināšanu, kas labi iedarbojas uz auditoriju, kas lasa vienigi virsrakstus.

    Faktiski Sprūdžs vaino visus citus, iznemot sevi un savējos, — pusmsalki pateicis, ka visi stulbeņi vina gaišību nesapratuši nemaz vai noteikti pārpratuši — vismaz.

    Tā kā = nekāda Sprūdža labošanās nav notikusi, puis’s sataisījies rullet tālāk, bez jelkādām uzņemtā kursa korekcijām.

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    ievuliitis > Jānis Derkusovs 21.12.2012. 22.32

    Re, nu jau Sprūdžs saka, ka ir pārprasts, un ļoti to nožēlo.
    :))
    http://www.apollo.lv/zinas/sprudzs-nozelo-sacito-par-velgas-vitolas-darbu/546100

    +2
    0
    Atbildēt

    0

    garausiitis > Jānis Derkusovs 22.12.2012. 00.16

    betij – nožēlo gan :)

    +2
    0
    Atbildēt

    0

Jānis Derkusovs 21.12.2012. 15.19

Lāči nav brīvā dabā, bet brīdabas voljēros. Tas ir divas fundamentāli dažādas lietas.
Ilzīti bija pametusi māte, Jā, tādas lietas gadās ne tikai pie cilvēkiem, un tad vai nu lācēns iet bojā, vai viņu izaudzina audžumamma.Un Ilzītes audžumamma ir Velga Vītola. Kā varēja nepieradināt, ja Ilzīte tika no pudelītes barota?

+8
-1
Atbildēt

0

ievuliitis 21.12.2012. 12.33

“DAP norāda, ka ļoti augstu vērtē Vītolas ilggadējo pieredzi un plašās zināšanas par Līgatnes dabas taku dzīvniekiem, un viņas sniegtie padomi Līgatnes dabas takās arī turpmāk tiks uzklausīti. DAP cer, ka viņas pieredze, aizrautība un sirsnība palīdzēs veidot Līgatnes dabas takas par vēl interesantāku, izzinošu un apmeklētu objektu.”
Vai kāds tam visam tic? Kur tad bija šis augstais novērtējums, kad Vītolu pirms dažām dienām DAP atlaida no darba? Kā tas augstais novērtējums paslīdēja garām vai bija absolūti nesvarīgs nozari pārraugošam ministram, ka viņš aizvakar vainoja Velgu Vītolu visos gadījumos, kad Latvijā kāds suns sakoda bērnu?
Un vai pārējo zvērkopju “ilggadējā pieredze un plašās zināšanas par Līgatnes dabas taku dzīvniekiem” arī tiks “augsti vērtētas”?

+8
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu