Radars Latvijā • IR.lv

Radars Latvijā

3

Nedēļas notikumi Latvijā


Partijas Vienotība valdes priekšsēdētāja pienākumus partijas biedri sestdien savā kongresā atkārtoti uzticēja līdzšinējai vadītājai Solvitai Āboltiņai,
savukārt partijas domi turpinās vadīt Sandra Kalniete. Par Āboltiņu nobalsoja 371 no 483 klātesošiem partijas biedriem. Kongresā ievēlēta jauna partijas valde, kurā nav pārvēlēts partijas Saeimas frakcijas vadītājs Dzintars Zaķis.

Valdība otrdien nolēma neatpirkt fotoradarus no Vācijas ražotāja Vitronic GmbH. Valdība atļāva IeM un Valsts policijai veikt nepieciešamās iepirkuma procedūras, lai aprīkotu policijas transportlīdzekļus ar radariem un videoieraksta sistēmu. Pirms diviem mēnešiem IeM uzdeva kompānijai Pricewaterhouse Coopers veikt auditu par situāciju ar fotoradariem, lai varētu izvērtēt, vai fotoradaru atpirkšana būtu valstij izdevīga.

Nacionālā apvienība frakcijas sēdē 12.decembrī «visticamāk» izlemšot par virzību uz eiro ieviešanu, otrdien sacīja Saeimas VL-TB/LNNK frakcijas priekšsēdētājs Einārs Cilinskis. Taču, ja ne, koalīcijas darbs būšot apgrūtināts vai arī būs jāveido jauna koalīcija. NA patlaban esot radušās šaubas par eiro nepieciešamību, un notiekot aktīvas diskusijas, kādi būs argumenti par labu eiro, ko skaidrot sabiedrībai.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu