Partiju "Vienotība" turpinās vadīt Āboltiņa • IR.lv

Partiju “Vienotība” turpinās vadīt Āboltiņa

49
Solvita Āboltiņa partijas kongresā. Foto: Lita Krone, LETA

“Vienotība” piedāvā risinājumus “nabadzības slazda” pārvarēšanai

Partijas “Vienotība” valdes priekšsēdētājas amatā uz turpmākiem diviem gadiem sestdien tika pārvēlētā līdzšinējā tās vadītāja Solvita Āboltiņa. Neviens cits kandidāts valdes priekšsēdētāja amatam netika izvirzīts. Par Āboltiņu nobalsoja 371 biedrs no 483.

Partijas domi turpinās vadīt Eiropas Parlamenta deputāte Sandra Kalniete, kura šo pienākumu veic kopš pagājušā gada 26.novembra.

Savukārt par domes priekšsēdētājas vietnieci ievēlēta “Vienotības” Jaunatnes organizācijas vadītāja Linda Medene.

Kongress ievēlējis jaunu partijas valdi, kurā turpmāk darbosies Ministru prezidents Valdis Dombrovskis, Saeimas deputāti Andrejs Judins, Aleksejs Loskutovs, Lolita Čigāne, Jānis Reirs un Ina Druviete, aizsardzības ministrs Artis Pabriks, Finanšu ministrijas parlamentārā sekretāre Karīna Korna, labklājības ministre Ilze Viņķele, Eiropas Parlamenta deputāti Kārlis Šadurskis un Inese Vaidere, Kandavas novada domes deputāte, “Vienotības” Kandavas novada nodaļas vadītāja Inga Priede, Saeimas deputāts, Zemkopības ministrijas parlamentārais sekretārs Edvards Smiltēns un Rīgas domes deputāts, “Vienotības” Rīgas nodaļas vadītājs Olafs Pulks.

Savukārt partijas Saeimas frakcijas vadītājs Dzintars Zaķis valdē netika ievēlēts. Šovasar Zaķim ne mazumu raižu sagādāja skandāls saistībā ar publiskoto informāciju par “nodokļu optimizēšanu”, iegādājoties jaunu automašīnu.

Partija piedāvā risinājumus “nabadzības slazdam”

Lai pārvarētu “nabadzības slazdu”, partija “Vienotība” rosinās pilnveidot algu, iedzīvotāju ienākuma nodokļa un pabalstu politiku tā, lai ienākumu nevienlīdzība mazinātos un labāk atmaksātos strādāt, nevis saņemt pabalstus, teikts šodien partijas pieņemtajā rezolūcijā “Iespēju Latvija”, ziņo LETA.

Lai to sasniegtu, ik gadu būtiski jāpalielina minimālā alga, jāveic regulāra algu palielināšana sabiedriskajā sektorā, īpašu uzmanību pievēršot mazo algu celšanai, progresīvi jāpalielina ar nodokli neapliekamie ienākumi, sociālie pabalsti jāsaista ar cilvēku reālo ienākumu līmeni un konkrētajām vajadzībām, teikts rezolūcijā.

Tāpat rezolūcijā uzsvērts, ka pensiju indeksācija tiks nodrošināta ne vēlāk par 2014.gadu, lai panāktu cilvēka cienīgas un aktīvas vecumdienas.

Lai kāpinātu Latvijas ekonomikas konkurētspēju, produktivitāti un nodrošinātu labklājības pieaugumu, “Vienotība” atbalstīšot ekonomiski pamatotas un pārdomātas izglītības reformas ar mērķi celt izglītības kvalitāti un nodrošināt Latvijas izglītības sistēmas piedāvājuma atbilstību darba tirgus prasībām.

Savukārt tautas ataudzes nodrošināšanai “Vienotība” turpinās tādu bērnu un ģimenes atbalsta politiku, kuras centrā ir strādājošie vecāki, kuri savieno darbu ar bērnu audzināšanu, gan stimulējot pašvaldības nodrošināt visiem bērniem vietu pirmsskolas izglītības iestādēs, gan pārveidojot ģimenes valsts pabalstu par labu mājsaimniecībām ar zemiem ienākumiem.

Vienlaikus “Vienotība” aicina visus apzināties, ka palielināt pensijas un jebkuras citas sociālās drošības garantijas ir iespējams tikai tieši proporcionāli samaksāto nodokļu apjomam. Ēnu ekonomika, aplokšņu algu izmaksāšana vistiešākajā veidā ietekmē gan pensiju lielumu šodien un nākotnē, gan godīgu konkurenci un ekonomikas attīstību, teikts partijas rezolūcijā. Jo ātrāk tiks uzlabota nodokļu iekasēšana, jo ātrāk varēs palielināt pensijas, sola “Vienotība”.

Kopumā “Vienotības” mērķis ir iespēju Latvija, proti, sabiedrība, kurā ikvienam ir iespēja piepildīt savu sapni un nodzīvot cilvēka cienīgu mūžu.

Partija arī uzsver ikviena cilvēka atbildību par savām izvēlēm – mācīties, strādāt, dzīvot veselīgi, veidot uzkrājumus vecumdienām, veidot un atbalstīt savu ģimeni.

“Mēs apzināmies savu pienākumu veidot Latviju par valsti, kurā cilvēki nenonāk nabadzībā un sociālā atstumtībā. Mēs apzināmies savu un valsts pienākumu nodrošināt visiem Latvijas cilvēkiem iespējas – iespēju saņemt labu izglītību, iespēju iemācīties jaunu arodu, iespēju savienot darba un ģimenes dzīvi, iespēju saņemt veselības aprūpi, iespēju uzsākt savu biznesu,” teikts partijas rezolūcijā. Šīm iespējām ir jābūt vienlīdzīgām, neatkarīgi no cilvēku sociālā statusa, tautības, dzimuma vai vecuma, tāpēc jau tuvākajā laikā ir jāpievēršas svarīgākajiem cilvēka drošumspējas jautājumiem, uzsver “Vienotība”.

Partija “Vienotība” sestdien pulcējas kongresā, kurā paredzēts ievēlēt partijas vadību, kā arī prezentēt “Vienotības” nākotnes piedāvājumu.

 

Komentāri (49)

sidorovaliva 01.12.2012. 20.25

Kaut ko sāk atgādināt, ne ta TP, ne ta PSKP.
Vispār, “vēlēšanas” bez alternatīvām kandidatūrām sauc par balsošanu.
V sen bija vajadzīgas pārmaiņas, bet, ne jau Āboltiņas grupai, kura, izskatās, pilnībā uzurpējusi varu.
No malas izskatās samērā nožēlojami, tātad, tā V biedri izprot demokrātiju.

+21
-15
Atbildēt

0

dro 01.12.2012. 23.53

Ir jau Vienotībai mazas TP dzimzīmītes, bet nav jau tik traki kā publika šeit zīmē. Kad prokuratūra sāka izmeklēt Sončika, TP viņu aizrotēja uz Finansu ministriju, bet Zaķi, lūk, neievēlēja V valdē un ļoti iespējams,ka viņam būs jāpamet arī frakcijas vadītāja amats. Āboltiņas kārtējā ievēlēšana neliecina par demokrātijas trūkumu, bet drīzāk par līderu deficītu. Āboltiņai ir krunka, kas nav Dombrovskim, bet trūkst izpratnes, kas Dombrovskim toties ir. Domāju, ka V kongresā nav izdiskutēti daudzi jautājumi, kuri deldējuši tās reitingu – Āboltiņas vēlme vienoties ar SC, Viņķeles grāmatiņas, voluntārā tautības ieraksta likvidēšana pasēs. Liels Vienotības sasniegums ir tās spēja saglabāt partiju, kurā tik daudz cilvēku ar atšķirīgiem uzskatiem. Tā kā vēl par agru V meklēt apbēdīšanas vietu, vēl ir iespēja ar reāliem darbiem labot pieļautās kļūdas. Āboltiņai gan vairs nespēšu uzticēties.

+10
-6
Atbildēt

4

    Egitazz > dro 02.12.2012. 12.00

    Liels Vienotības sasniegums ir tās spēja saglabāt partiju, kurā tik daudz cilvēku ar atšķirīgiem uzskatiem
    =======
    vai tam nav pamats tikai tā, ka Vienotība pašreiz ir varas partija un aiziešana no tās nozīmē aiziet no varas? Pie tam tagad nevar viena sasaukuma laikā aizrotēt uz citu partiju. Un arī nav jau kur aizrotēt profesionāliem karjeras politiķiem – RP drīzāk mirusi, NA sava specifika, bet citu latvisko partiju ar spēcīgām pozīcijām un kaut kādu nākotni vienkārši nav.
    Tāpēc Vienotībai, vismaz ārēji, nekas nedraud, kamēr tai ir varas groži rokās.

    +2
    -5
    Atbildēt

    0

    Leons Rapiņš > dro 03.12.2012. 13.08

    traductrice Prieks par tik daudziem burtiem – man nebūtu pa spēkam. Tāpēc vnk pievienoju arī savu parakstu.

    +3
    -3
    Atbildēt

    0

    ﮎandijs Be1t1kﮎ > dro 03.12.2012. 15.55

    traductrce. Šīs tēmas ir nevis jautājumi, kas “deldējuši” reitingu, bet gan “nelabvēļu” visnotaļ negodīgas manipulācijas ap tēmu.
    __________________
    Saldu dusu traductrice:)Āboltiņa vēl pirms pēdējām saeimas vēlēšanām sūrojās par pieļauto kļūdu, Jaunups zīmēja idēālu koalīciju – V + RP + SC. Ja runā par Viņķeles grāmatiņām, vislielākā riebēja Vienotībai tātad ir Rībena?
    Vai latvietim vajag būt lētticīgam? Varbūt vairāk jāēd biezpiens, lai atmiņa sniegtos tālāk par 3 mēnešiem?

    +2
    -1
    Atbildēt

    0

    silvija_vitina > dro 02.12.2012. 12.24

    Domāju, ka V kongresā nav izdiskutēti daudzi jautājumi, kuri deldējuši tās reitingu – Āboltiņas vēlme vienoties ar SC, Viņķeles grāmatiņas, voluntārā tautības ieraksta likvidēšana pasēs.

    Šīs tēmas ir nevis jautājumi, kas “deldējuši” reitingu, bet gan “nelabvēļu” visnotaļ negodīgas manipulācijas ap tēmu.
    1) vēlme vienoties ar SC – ir spekulācija. Kurš var pateikt, ka tā bija VĒLME V? Varbūt, ka tā bija IESPĒJA/MANEVRS, kā savus jaunos brāļus vest pie prāta?
    2) Viņķeles grāmatiņa – ar nodomu veikta dezinformācijas kampaņa (jautājums, KAS to organizēja), jo grāmatiņa ir par dzimumu līdztiesību (arī vīrietim ir jāspēj ģimenē nomazgāt traukus, piem.), nevis par dzimumu maiņu vai vēl nezin kādām perversijām.
    3) tautības ieraksts pasē – no šī ieraksta nevienam nav ne silts, ne auksts. Jāsaprot, ka uz robežas sēdošam ierēdnim pat vaibsts nepakustēsies, ja viņš izlasīs (ja izlasīs), ka es esmu latviete. Ne jau ieraksts apliecina latvietību, bet gan tas, kā es pati apliecinu savu identitāti (un, pirmkārt, jau nu pati sev, nevis citiem). Daudz šokējošāk man likās, ka dzimšanas apliecībā ir paredzēts ierakstīt tautību – bet ieraksts rindiņā ir “nezināms”. Tas gan ir ĀRPRĀTS.

    Tagad visi oponenti kā traki ķērušies Ēlertes frāzei “Atdosim Rīgu Latvijai”. Bet kas ir nepareizi? Tas, ka Rīga skatās Maskavas virzienā pretēji valsts kopējai virzībai? Pasakot, ka Rīgai ir jākļūst par ZE pērli, tiek pateikts, ka Rīgai ir jāpagriež seja uz citu pusi. Taču oponentiem ir viegli izraut frāzi no konteksta un tad tracināt publiku. Tāda nu ir tā cīņa.

    V kongress parādīja, ka “ierindas biedri” var izdarīt to, ko gļēvulīgi nespēja izdarīt valde – nolikt Zaķi tur, kur viņam pašam bija jāprotās aiziet. Tas ir mājiens ar slotas kātu, ka politiķim ir jāsāk domāt arī morāles un ētikas kategorijās. Varbūt, ka reiz pienāks tie laiki, kad politiķi sapratīs, ka nav jāgaida kongress, lai saprastu vainu un izdarītu secinājumus? Ceru.

    +7
    -4
    Atbildēt

    0

dace_ampermane 02.12.2012. 09.38

Partijas domi turpinās vadīt Eiropas Parlamenta deputāte Sandra Kalniete, kura šo pienākumu veic kopš pagājušā gada 26.novembra.

Partijas domi turpinās vadīt Eiropas Parlamenta deputāte Sandra Kalniete, kura šo pienākumu veic kopš pagājušā GADSIMTA 26.novembra.

+2
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu