Operācija "Aizsardzības pīlārs". Lasot starp rindiņām • IR.lv

Operācija “Aizsardzības pīlārs”. Lasot starp rindiņām

100
Izraēlas karavīrs atbild palestīniešiem. Foto: AFP/LETA
Hagita Ben-Jākova

Izraēlas operācijas pret palestīniešiem ir vērstas tikai uz militāriem objektiem

Vairāk nekā miljons iedzīvotāju Dienvidizraēlā dzīvo zonā, kas viegli aizsniedzama kaujinieku raķetēm, un katra no tām apdraud viņu dzīvību. Kopš gada sākuma tikuši izšauti aptuveni 800 raķešu un šāviņu, Izraēlas dienvidu daļā cilvēku ierastais dzīves ritms ir pilnībā pārtraukts.

Kopš pagājušās sestdienas civiliedzīvotāji Dienvidizraēlā tikuši pakļauti nepārtrauktiem uzbrukumiem no Gazas joslas. Pirms 14.novembra pēcpusdienā Izraēla sāka operāciju ‘’Aizsardzības pīlārs”, uz Izraēlas teritoriju jau bija izšautas vairāk nekā 120 raķetes.

Izraēla gan pašreizējā situācijā, gan iepriekšējās divas reizes, kad notika apšaudes pagājušajā mēnesī, izturējās ļoti savaldīgi, taču pēdējo dienu notikumu eskalācija neatstāja Izraēlai citu iespēju kā reaģēt uz „Hamas” uzbrukumiem.

Vispirms Izraēla veica uzbrukumu Ahmedam Džabari – ‘’Hamas” militārajam komandierim Gazā un vienam no galvenajiem teroristiem. Džabari pēdējās desmitgades laikā ir atbildīgs par visām no Gazas joslas nākošajām terorisma izpausmēm. Viņs arī bija tieši saistīts ar Izraēlas Bruņoto spēku karavīra Gilada Šalita nolaupīšanu 2006.gadā. Izmantojot ‘’Fajr” raķetes, Izraēla uzbruka militārajiem objektiem, ierobežojot ‘’Hamas” iespējas palaist tālās darbības raķetes, kuras var aizsniegt Telavivu.

Operācijas ‘’Aizsardzības pīlārs” mērķis ir likvidēt stratēģiskos draudus Izraēlas iedzīvotājiem. Izraēlas Bruņotie spēki rīkosies tā, lai aizstāvētu Izraēlas iedzīvotāju dzīvības, piemēram, samazinot ‘’Hamas” iespējas izšaut tālās un tuvās darbības raķetes, kā arī cenšoties dot triecienu ‘’Hamas” vadības un kontroles struktūrai.

Izraēla ir rīkojusies pašaizsardzības nolūkā. Tās pienākums un tiesības ir aizsargāt ikvienu savu pilsoni no uzbrukuma. Neviena valsts bez atbildes reakcijas nepieļautu miljoniem pilsoņu atrašanos teroristu organizāciju uzbrukumu centrā.

Izraēlas operācijas ir vērstas tikai uz militāriem objektiem un triecieni tiek veikti ar ļoti augstu precizitāti, lai samazinātu iespējamo ietekmi uz civiliedzīvotājiem. Izraēla izsaka nožēlu par jebkuru kaitējumu, kas var tikt nodarīts civiliedzīvotājiem Gazas joslā.

Savukārt ‘’Hamas” un citas teroristu organizācijas Gazā izmanto cilvēkus kā dzīvos vairogus, kā arī šāviņi tiek raidīti tieši civiliedzīvotāju virzienā. Abas šīs darbības ir divkāršs kara noziegums.

Neraugoties uz Izraēlas spēku izvešanu no Gazas joslas 2005. gadā, „Hamas” turpina uzbrukt Izraēlai, pierādot, ka viņi necīnās pret Izraēlas (neesošo) klātbūtni Gazā, bet gan pret Izraēlas pastāvēšanu pēc būtības.

Starptautiskajai kopienai vajadzētu rīkoties, lai apturētu no Gazas joslas raidītos uzbrukumus Izraēlai, jo ‘’Hamas” un citas teroristu organizācijas nedrīkst nesodīti turpināt savus noziegumus pret Dienvidizraēlas iedzīvotājiem.

Autore ir Izraēlas ārkārtējā un pilnvarotā vēstniece Latvijā

 

Komentāri (100)

Sanšains 16.11.2012. 09.45

Derdzīgi. Ja varētu uzcelt mūri starp Eiropu un VISIEM tiem asinskārajiem, agresīvajiem ākstiem tur lejā… Un lai tad viņi tur ņemas kaut gadu tūkstošiem.

http://teamunoattack.files.wordpress.com/2012/03/energizer-bunny.gif
Bet diemžēl viņi šos savus priekšnesumus cenšas ieviest arī Eiropā.
Ik palaikam tiek bazūnēts par “antisemītisku uzbrukumu” skaita pieaugumu Francijā, Zviedrijā un citur, kad īstenībā musulmaņi, ne jau franči un zviedri, uzbrūk žīdiem, savukārt žīdi paši tradicionāli aktīvi rūpējas, lai tikai Eiropas nācijas nepaliktu homogēnas un lai netiktu likti šķēršļi nekādai – arī musulmaņu – imigrācijai Eiropā.

+13
-6
Atbildēt

9

    mary75 > Sanšains 17.11.2012. 16.01

    Šeit nedzīvo tikai latviešu tauta, patīk tas kādam, vai nepatīk.
    Arī tiem, kas balsoja referendumā par savas valodas lietošanas paplašināšanu, ir tiesības to darīt, un tāpēc viņi nav ienaidnieki.

    +1
    -5
    Atbildēt

    0

    mary75 > Sanšains 16.11.2012. 13.00

    Un kas mainās attiecībā pret Latviju?
    Tas, ka man puslīdz liberālas un uz Eiropu orientētas V un RP šķiet daudz pieņemamākas, kā VL?
    Un tas ir tik briesmīgi, ja kādam politiskie uzskati atšķiras?

    +4
    -6
    Atbildēt

    0

    mary75 > Sanšains 17.11.2012. 18.48

    Latvija ir demokrātija, un šeit ir uzskatu brīvība, Rafaļskim nepatīk valsts politika, un viņam uz to ir pilnas tiesības, cita lieta, vai cilvēks ar tādiem uzskatiem drīkstētu stradāt skolā un cik ētiski vispār viņam saņemt algu no tās valsts, kas viņam tā nepatīk, bet, tas arī slidens jautājums.

    +1
    -3
    Atbildēt

    0

    Sandris Maziks > Sanšains 17.11.2012. 21.55

    dzeris49
    Pat atjegties nepagusi, kad viena jauka diena tiks sagrauta tava cilveces nideju, krievu un krievmilu pasaulite. Pasaule ir pelnijusi dzivot miera, laime un particiba un nesajust jusu smaku.

    0
    -1
    Atbildēt

    0

    mary75 > Sanšains 16.11.2012. 10.26

    Gan to to antisemītismu, gan visāda citāda veida fobijas, arī islamofobiju, kas, tomēr, pieaug ( un, varbūt, ka arī labi), sekmē absolūti idiotiska kreiso politika ES ar līdz līdz absurdam novestu politkorektumu, pilnīgāko piekāpšanos svešai kultūrai šī paša politkorektuma aizsegā, un musulmaņa elektorāta izmantošana par savu galveno elektorātu vēlēšanās, kas arī ir tas cēlonis visam, kas notiek tai Eiropā – kreisie negrib zaudēt šo te vēlētāju, un tā daudzums kļūst arvien lielāks, līdz ar to, tam jāpiekāpjas arvien vairāk, no otras puses, tas izraisa pretestību daļā sabiedrības.
    Te jau ir tā demokrātijas “otra puse” un piemērs, par ko pārvēršas vislabākās idejas, kuras novestas līdz absurdam.

    +7
    -6
    Atbildēt

    0

    janis17 > Sanšains 17.11.2012. 16.46

    Dzeri, Bet šī ir latviešu tautas zeme – un pārējie te var būt tikai mūsu draugi, ciemiņi, biedri, palīgi – ja tādi tie nav – visu gaišu – izvēle ir viņu rokās! Ne jau visi ir ienaidnieki, bet vai teiksi, ka tādu nav. Mani uztrauc, ka tādu ir daudz un tiek audzināti vēl un vēl! Vai Izraēlas skolā var strādāt izraēliešu rafaļskis?
    Šeit ir un būs Latvija – latviska Latvija, jo citādai Latvijai vispār nav jēgas!

    +4
    -2
    Atbildēt

    0

    janis17 > Sanšains 16.11.2012. 23.22

    Dzeri, Tu uzskati, ka citām tautām (konkrēti Izraelā, piemēram) ir tiesības dzīvot savā zemē tā, kā tā vēlas. Bet, tiklīdz kāds saka, ka arī latviešiem šī ir vienīgā vieta, kur veidot latvisku valsti ar latviskiem noteikumiem, nez kāpēc tu dziedi vienā balsī ar kolpantiem, nullēm, un edge indāniem.
    Runa nav par liberālismu (piemēram, es esmu ļoti liberāls)vai konservatīvismu, bet par TIESĪBĀM. Par tiesībām dzīvot tā, kā latviešu tauta grib.
    Ja kāds mēsla gabals rīko referendumu par krievu valodas statusa maiņu Latvijā, tad pienācīga atbilde būtu referendums par nekavējošu nelojālo nepilsoņu un citu viņu līdzjutēju deportāciju. Ja viņi negib mieru, lai saņem pēc nopelniem –
    Miers, kurš iemidzina, var būt bīstamāks par vētru, kura liek palikt nomodā.
    E.Conklin

    +6
    -4
    Atbildēt

    0

    Kristīne > Sanšains 16.11.2012. 14.29

    “Gan to to antisemītismu, gan visāda citāda veida fobijas, arī islamofobiju, kas, tomēr, pieaug ( un, varbūt, ka arī labi), sekmē absolūti idiotiska kreiso politika ES ar līdz līdz absurdam novestu politkorektumu”
    ===
    Nenoliedzot, ka reizēm pasākums pārtop sviestā, jo robežas un lietojums daudziem pašiem nav skaidrs, ” politkorektums” pamatā tomēr ir kolektīvo birku nekarināšana visiem indivīdiem par atsevišķu indivīdu nedarbiem. Nav visi briti T&B apčurātāji, amīši – mormoņi (biežāk pamanāmie Rīgā gan), čečeni – bandīti, žīdi un leiši – santīmu pisēji u. tml.

    +3
    -1
    Atbildēt

    0

    janis17 > Sanšains 16.11.2012. 12.10

    Dzeri!!!!!! +100 tu esi sakarīgs čalis, ja runa iet par ārpolitisku vērtējumu, kāpēc viss mainās, ja sākam runāt par Latviju?

    +8
    -3
    Atbildēt

    0

Juris Dzelme 16.11.2012. 12.01

izraēļiem ir izdevīgi agresīvie palestīnieši- jo tad ir attaisnojums viņu etniskai izspiešanai no Palestīnas teritorijas. palestīniešus strupceļā dzen islāma agresīvā ticība- kas būtu , ja palestīnieši sāktu nevardarbīgu pretošanos pēc Gandija parauga ??? vienas tautas dažādas ticības…

+10
-3
Atbildēt

3

    mary75 > Juris Dzelme 16.11.2012. 18.45

    Tai reģionā atzīst tikai spēku, jebkuru kompromisu uztver kā vājuma izpausmi.

    +2
    -6
    Atbildēt

    0

    Kristīne > Juris Dzelme 16.11.2012. 21.14

    “Tai reģionā atzīst tikai spēku, jebkuru kompromisu uztver kā vājuma izpausmi.”
    ===
    Izklausās pēc ļoti lielām stereotipiskām glupībām, demonizācijas un pārlieku vienkāršotas un plakanas attieksmes pret daudziem un dažādiem cilvēkiem.
    PS. Izraēlas šābrīža politika ilgtermiņā jebkurā gadījumā ir strupceļš.
    PPS. Konflikta būtība diezgan precīzi (varbūt netīši) ir attēlot Harry Harrisson “Deathworld”.
    PPPS. Nelielai empatizācijai – latvieši ar saviem anarhistiem pēc bankas laupīšanas Londonā arī izskatījās pēc mežoņiem.

    +8
    -4
    Atbildēt

    0

    janis17 > Juris Dzelme 16.11.2012. 23.26

    Kompromisu, kā vājuma pazīmi uztver arī maskavā…

    +7
    -1
    Atbildēt

    0

buchamona 16.11.2012. 07.35

…Vispirms Izraēla veica uzbrukumu Ahmedam Džabari – ‘’Hamas” militārajam komandierim Gazā…++++ Palestīnieši savu izvēli izdarīja demokrātiskās vēlēšanās, vairākumam nobalsojot par Hamas, un tagad viņi ar pilnām tiesībām bauda savas demokrātijas augļus, tikai nesaprotu, ja jau Izraēlas bruņotie spēki spēj “aizsniegt” katru Hamas ” armijas” lauku komandieri personīgi, tad sen jau vajadzēja pielikt punktu šīm raķešu apšaudēm. Sen jau vajadzēja nolikt “pie vietas” šos kareivīgos “tuksneša dēlus” :), tas būtu daudz humānāks solis, nekā ielaisties ” mēreni – regulārās” apšaudēs, kurās cieš gan izraēlieši, gan tie palestīnieši, kuri sava parlamenta vēlēšanās nebalsoja par Hamas. Tie palestīnieši, kuri nobalsoja par Hamas necieš, viņi šobrīd bauda dzīvi :)

+15
-9
Atbildēt

23

    mary75 > buchamona 17.11.2012. 18.40

    Nu nepārspīlē, ne visi, kas balso par SC ir valsts ienaidnieki, un diezin vai SC mērķi ir valsts iznīcināšana, ja jau tā, ko tad tas SC vēl nav aizliegts, tikai Krievijā un līdzīgās valstīs politiskos pretiniekus pasludina par valsts ienaidniekiem.

    +2
    -6
    Atbildēt

    0

    mary75 > buchamona 16.11.2012. 12.52

    Es tik plaši nelietotu vārdu “ienaidnieki” attiecībā uz Latvijas iedzīvotājiem, kaut vai citādi domājošiem un ar citiem politiskiem uzskatiem, nebūt ne visi starp tiem ir Latvijas ienaidnieki.
    Daudzi neatbalsta valdības politiku atsevišķos jautājumos, bet, tai pat laikā, nekādai Krievijai pievienoties negrib, un nekādu otru Krieviju arī te negrib, viņiem ir cits redzējums valodas politikas un dažos citos jautājumos, bet, tas jau nenozīmē, ka viņi visi vēl ļaunu Latvijas valstij, kaut, ir arī tādi.

    +4
    -7
    Atbildēt

    0

    mary75 > buchamona 17.11.2012. 16.07

    Viņi tur dzīvo un turpinās dzīvot, un viņi arī ir šīs valsts pilsoņi, tas ir jāsaprot un jāuztver, kā fakts, jo neko izmainīt tur tāpat nevar.
    Un mani tas absolūti nesatrauc, cilvēkiem citi politiski uzskati, bet, mentāli viņi no latviešiem atšķiras minimāli, es satrauktos, ja Ķengaragā dzīvotu kādi arābi, krievi mani it nemaz neuztrauc.

    +1
    -4
    Atbildēt

    0

    ievuliitis > buchamona 16.11.2012. 10.39

    Paldies, dzeri, paldies, aivarsk.
    Aizdodos.

    0
    -1
    Atbildēt

    0

    Sandris Maziks > buchamona 17.11.2012. 21.50

    aivarsk
    Rusofils rasists.
    Protams Riga ka ES kulturas galvaspilseta iegutu, ja krievu satanistu templu vieta butu paris mosejas un kadas piecas sesas budistu svetnicas.

    +1
    -1
    Atbildēt

    0

    mary75 > buchamona 16.11.2012. 09.52

    Palasīju, ko te raksta, un pārkopēju savu komentāru no cita raksta.

    Izraela būtu laimīga, lai tie palestīnieši, beidzot, izveido savu valsti, un sāk pelnīt paši, nevis dzīvotu uz citu, tai skaitā, Izraelas rēķina.
    Bet, viņi izvirza Izraelai nepieņemamus nosacījumus, pirmkārt, otrkārt, Hamaz līderiem nekāda valsts nav vajadzīga, viņiem vajadzīga cīņa, anklāvs, kura iedzīvotājus var izmantot kā ķīlniekus, dzīvus vairogus, un humanitarās palīdzības iegūšanas avotu, no kā tie iedzīvojās.
    Atstājot teritorijas Rietumu krastā, Izraela atstāja iekoptus laukus, tagad tur tuksnesis.
    Apkārt Palestīnai lielas un bagātas arābu valstis, nevienam viņi nav vajadzīgi, Irāna finansē Hamaz, humanitāro tiem praktiski sniedz tikai ASV, ES, un Izraela.
    Nu nevajag jau tiražēt Eiropas kreiso idiotu murgus, tie jau sen izveidojuši koalīciju ar musulmaņiem, visi tie “palestīnišu tiesību aizstāvji” ir vai nu tā paša Hamaz izveidotas organizācijas, vai kādi kreisie radikāļi, totāli angažēti vai neinformēti.
    Nez, kas Latvijai būtu jādara, ja tās teritoriju nemitīgi apšaudītu kādi radikāļi no blakus anklāva teritorijas, jāatvainojas viņiem, vai?
    Visi atceras, kādi svētki Palestīnā bija tai 11.09., un tie ir adekvāti cilvēki, ar kuriem iespējams sarunāties?
    Palestīnas TV no rīta līdz vakaram demonstrē mākslas filmas, filmas, kur ēbreji nogalina palestīniešu bērnus, un, savukārt, palestīniešu bērni nogalina ēbrejus, tad kāds domā, tas tiek darīts ar nolūku sekmēt miera sarunas ar Izraelu?

    Ino – un kāds tam visam sakars ar tiem īpašumiem un konfliktiem ēbreju kopienā?
    Tipa – redz, kādi tie ēbreji, tā viņiem vajag?

    +9
    -9
    Atbildēt

    0

    mary75 > buchamona 16.11.2012. 10.29

    betija – nestrīdos, varbūt, Ino tā nebija domājis.
    Un zināmas analoģijas starp tām TV, protams, var atrast.

    +1
    -1
    Atbildēt

    0

    P_Dancis > buchamona 16.11.2012. 07.56

    Tieši tā. Tā kā Izraēlai ir zināms kodolpotenciāls, pārdesmit megatonnas atrisinātu palestīniešu problēmu. Jo tik civilizētajiem ebrejiem acīmredzami ir slinkums runāties un vienoties ar tuksneša dēliem par kaut cik ciešamu sadzīvošanu.

    +9
    -9
    Atbildēt

    0

    P_Dancis > buchamona 16.11.2012. 08.12

    Varbūt tādā gadījumā vari paskaidrot plaši lietoto jēdzienu “ebreju valsts”?

    +4
    -4
    Atbildēt

    0

    ievuliitis > buchamona 16.11.2012. 10.22

    Dzeri, pieliku tev plusu, izlasot situācijas starp Izraelu un palestīniešiem raksturojumu.
    Kas attiecas uz frāzi: “Palestīnas TV no rīta līdz vakaram demonstrē mākslas filmas, filmas, kur ēbreji nogalina palestīniešu bērnus, un, savukārt, palestīniešu bērni nogalina ēbrejus, tad kāds domā, tas tiek darīts ar nolūku sekmēt miera sarunas ar Izraelu?”, – ja Palestīnas TV vietā mēs iedomāsimies krieviski raidošus TV, radio un drukātos izdevumus, bet nogakināto bērnu vietā ir pazemotie un saknaibītie cittautiešu bērni un visi cittautieši kopumā, tad kādus secinājumus tu esi gatavs izdarīt attiecībā uz mūsu valsti?
    Tu gan dīvainus secinājumus izdarīji no lno komentāra, Kāpēc es to sapratu, kā rādītāju tam, ka mēs te Latvijas jūdi, (kā ieteica lietot terminu lno) ļoti atšķiramies no kolonistiem-okupantiem ēbrejiem un mums ir citi viedokļi par daudziem jautājumiem Latvijā.

    +4
    -3
    Atbildēt

    0

    janis17 > buchamona 17.11.2012. 16.17

    Dzeri, tu esi rasists?
    Mani uztrauc, ka Ķengaragā dzīvo Latvijas valsts ienaidnieki, balso par partiju, kuras mērķis ir valsts iznīcināšana un kura saņam naudu no kremļa!

    +5
    -4
    Atbildēt

    0

    janis17 > buchamona 16.11.2012. 23.07

    Dzeri, ja no Ķengaraga, Bolderājas, Daugavpils, un 100 citām vietām izvāktu uzrakstus latviešu valodā, tad ar ko tās vietas atšķirtos no krievijas.?
    Vai Izraelā var darboties Irānas sponsorēta partija? Vai tādas partijas finansēšanas atklāšanas gadījumā Mossad sēdētu pilnīgā bezdarbībā?
    Mūsu irāna ir 100 lielāka par Izraēlas Irānu, mūsu hamas ir nesalīdzināmi lielākā brīvībā, salīdzinot ar viņu HAMAS, un nezin kāpēc mēs esam 100 reiz iecietīgāki pret viņiem. Vai mēs savu valsti mīlam 100 reiz mazāk, nekā žīdi savu?

    +5
    -3
    Atbildēt

    0

    janis17 > buchamona 16.11.2012. 22.58

    Tādiem kā nulle, pirmkārt!

    +3
    -1
    Atbildēt

    0

    Gaisma; Enģelis > buchamona 16.11.2012. 10.26

    :RA
    Sen jau vajadzēja nolikt “pie vietas” šos kareivīgos “tuksneša dēlus”
    ———-
    He. Izraēla ir daļēji ieinteresēta, lai Hamas pastāvētu. Tur rindā gaida vēl radikālāki grupējumi: Islāma džihāds utt., utjp.

    +3
    -1
    Atbildēt

    0

    Kaspars Špūle > buchamona 16.11.2012. 10.58

    Tev taisnība, Džeri. Izraēlas daudzveidība ietver arī šādu viedokli:

    Rabbi Baruch Efrati believes Jews should ‘rejoice at the fact that Europe is paying for what it did to us for hundreds of years by losing its identity.’ He praises Islam for promoting modesty, respect for God
    http://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-4299673,00.html

    +2
    0
    Atbildēt

    0

    mary75 > buchamona 16.11.2012. 10.47

    aivarsk – jā, Knesetā ir arābu frakcija, būtībā, draudzīga Hamazm un palestīniešiem.
    Arī pašā Izraelā ir ēbreji, kas noskaņoti pret Izraelas valsti un aizstāv palestīniešus.
    Tur pat neonacisti un skinhedi ir, ieceļotāji no NVS valstīm, viss kaut kas tai Izraelā ir.

    +6
    -3
    Atbildēt

    0

    janis17 > buchamona 16.11.2012. 10.39

    Betija, tieši manas domas – kamēr rakstīju savu komentu, bija parādījies Tavs. Jā, dīvaini ir tas, ka svešā piemērā taisnību daži ļaudis redz labāk, nekā uz ikdienā sastopamā…

    +3
    0
    Atbildēt

    0

    dro > buchamona 16.11.2012. 10.40

    dzeris49. Kādēļ liegties nav vērts, es būtu pat ļoti apmierināts, ja uz lindermaņiem /ne uz Izraēlu/ izšautu kādu raķeti – tad piepildītos “ko sēsi to pļausi”. Interesanti, demokrāts Lindermanis savu arsenālu glabāja pašaizsardzībai?:)

    +5
    -1
    Atbildēt

    0

    janis17 > buchamona 16.11.2012. 10.36

    Dzeri, tev ir pilnīga taisnība, ārpolitiskos jautājumos mūsu domas sakrīt.
    Jautājums, ko Izraēla darītu, ja Hamas iekļūtu Knesetā un apšaudītu ne vairs no anklāva ārpus Izraēlas robežām, bet nodarbotos ar destrukciju valsts iekšienē? Ja Telavivas mērs būtu kāds Sheikh Ahmed Yassin?
    Vai tad Izraelai būtu jāātvainojās par to, ka vēlas dzīvot savā valstī?

    +8
    -3
    Atbildēt

    0

    janis17 > buchamona 16.11.2012. 12.05

    Dzeri, protams, es to zinu, bet vai tu zini un saproti kā viena tauta sevi aizsargā visiem līdzekļiem, tā arī latviešiem ir tiesības sevi aizsargāt gan no ārējiem, gan iekšējiem ienaidniekiem.

    +8
    -3
    Atbildēt

    0

    dro > buchamona 16.11.2012. 08.44

    В латвийской еврейской общине разгорелся нешуточный скандал: Совет еврейских общин Латвии и Рижская еврейская религиозная община изгнала из Рижской синагоги председателя латвийской еврейской религиозной общины “Шамир”, раввина Менахема Баркахана.

    Участники конфликта отказываются от каких-либо публичных комментариев. Однако один из членов Рижской еврейской религиозный общины, пожелавший сохранить свое инкогнито, передал KOMPROMAT.LV документы, повествующие о сути беспрецедентного скандала.

    – Уважаемого раввина Менахема Баркахана не вызывают к Торе, его буквально травят. Есть мнение, что это связано с позицией г-на Баркахана по вопросам реституции, – рассказывает один из членов Рижской еврейской религиозный общины.

    Как известно, Рижская еврейская религиозная община вместе с еще 12 еврейскими организациями предъявили претензии к латвийскому государству о возвращении довоенной недвижимости, принадлежавшей до 1940 года еврейским общинам.

    Что стоит за разборками в латвийской еврейской общине? Приближающийся возврат собственности евреям? Личные амбиции председателя Совета еврейских общин Латвии Аркадия Сухаренко? Некие проступки раввина Менахема Баркахана? Вероятно, скоро мы узнаем ответы на эти вопросы. Как стало известно KOMPROMAT.LV, Аркадий Сухаренко в спешном порядке готовит визит в Ригу главного раввина России (ФЕОР – Федерация еврейских общин России) Берл Лазара.

    Раввин Менахем Баркахан наотрез отказался комментировать данную ситуацию. А потому мы публикуем документы без каких-либо купюр и комментариев. Plašāk kompromat.lv

    +10
    -4
    Atbildēt

    0

    grislits > buchamona 16.11.2012. 09.10

    Izraēlā, ja kas, no PSRS teritorijas ieceļojušos arī nemaz tā neieredz, jo tie bieži izturas tur tāpat kā šeit mūsu 5. kolonna.

    +6
    0
    Atbildēt

    0

    buchamona > buchamona 16.11.2012. 08.06

    otra puse.Izraēlā dzīvo izraēlieši, vai izraēļi, bet ne ēbrēji. Ebreji dzīvo Krievijā un pēc okupācijas – daļēji arī Latvijā, un viņiem ar izraēļiem ir maz līdzību, vismaz pasaules uztverē :)

    +13
    -5
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu