"Delnas" pieteikumu ST par fotoradariem pagaidām atbalsta septiņi ZZS deputāti • IR.lv

“Delnas” pieteikumu ST par fotoradariem pagaidām atbalsta septiņi ZZS deputāti

24
Kādā preses konferencē šogad par fotoradaru efektivitāti. Foto: Reinis Hofmanis, F64

“Delnas” ierosinājumam vērsties Satversmes tiesā noteikti nepiekrīt Reformu partija, kuras ministrs patlaban vada fotoradaru sāgā iesaistīto Iekšlietu ministriju

Sabiedrība par atklātību “Delna” ieguvusi septiņus Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) parakstus Satversmes tiesas (ST) pieteikumam par valdības lēmumu fotoradaru sāgā.

ZZS frakcijā parakstīties ir iespējams arī pārējiem politiskā spēka pārstāvjiem, aģentūrai LETA teica “Delnas” direktors Kristaps Petermanis. Skaidru “nē” nevalstiskās organizācijas aicinājumam parakstīties paudusi Reformu partija. Savukārt “Vienotība” šajā jautājumā vēl nav reaģējusi, bet nacionālā apvienība “Visu Latvijai!”-“Tēvzemei un brīvībai”/LNNK šo jautājumu vēl vērtē.

Ar neatkarīgajiem deputātiem Petermanis par šo jautājumu nav runājis, bet apvienība “Saskaņas centrs” (SC) jautājumam esot pievērsusies ļoti nopietni. Tā ir pieprasījusi nepieciešamo informāciju no Ministru kabineta (MK), tajā skaitā pat sabiedrībai nepieejamo līgumu starp Iekšlietu ministriju (IeM) un Vācijas ražotāju “Vitronic Dr.-Ing.Stein Bildverarbeitungssysteme GmbH” (“Vitronic GmbH”).

Nepieciešamos 20 deputātu parakstus, kas nepieciešami, lai ST apstrīdētu valdības 25.septembra lēmumu, ar kuru IeM tika uzdots izvērtēt iespēju atpirkt no “Vitronic GmbH” ne vairāk kā 57 radarus, “Delna” cer savākt divu nedēļu laikā.

Ar sagatavoto pieteikumu Satversmes tiesai “Delna”, izmantojot deputātu atbalstu, iecerējusi apstrīdēt MK protokollēmuma Nr.53 58.paragrāfa 8.punkta atbilstību Publisko iepirkumu likuma (PIL) 3.panta 3.daļas 2.punktam.

 

Komentāri (24)

janis17 14.11.2012. 16.32

Šeit mēs skaidri redzēsim, kuras partijas saņem naudiņu no vitronic mantinieka. šeit nu reiz ir skaidra sarkanā līnija un tie, kuri tai grib pārkāpt, pērkot radarus bez konkursa no firmas, kura turpina strādāt un visus apkāst, kaut gan līgums ar to jau it kā lauzts!!!

+5
-2
Atbildēt

6

    Janis > janis17 14.11.2012. 18.33

    Ir noslēgta pagaidu vienošanās par darbības turpināšanu līdz tiks skaidrībā kā tālāk.

    Delnu neatbalsta koalīcijas partijas, jo patiesībā jau nav par ko cepties – kā redzams no 28. septembra valdības sēdes protokola nekādi lēmumi par pirkšanu ar vai bez konkursa nav pieņemti, tikai uzdots rast valstij izdevīgāko risinājumu.

    +1
    -3
    Atbildēt

    0

    Janis > janis17 14.11.2012. 20.59

    Liekas, ka jau iepriekšējā komentārā bija šāds teikums:
    “Ir noslēgta pagaidu vienošanās par darbības turpināšanu līdz tiks skaidrībā kā tālāk.”

    Normāls process, lai nodrošinātu darbības nepārtrauktību.

    0
    -2
    Atbildēt

    0

    Janis > janis17 15.11.2012. 01.00

    Ir acīmredzams, ka neesat uzņēmējs, lietvedis, grāmatvedis, bankas darbinieks vai kāds cits cilvēks, kam ir bijusi darīšana ar līgumiem un attiecīgo regulējumu.

    Noteikti, ka Sorosa privātajā kabatā un aiz tā visa stāv žīdmasonu globālā sazvērestība, kuras mērķis ir nogalināt visus Aivarus, kuru uzvārds sākas ar K un visus suslikus.

    0
    0
    Atbildēt

    0

    janis17 > janis17 15.11.2012. 10.25

    Nu par laimi esmu gan uzņēmējs, kam ir bijusi darīšana ar līgumiem un attiecīgo regulējumu, tāpēc zinu, ka lauzts līgums ir lauzts, un valsts nedrīkstbez konkursa turpināt pirkt pakalpojumus no izblamējušās firmas. Un radarus arī nedrīkst pirkt bez konkursa!

    0
    0
    Atbildēt

    0

    janis17 > janis17 14.11.2012. 18.55

    Ar firmu mūsu VALSTS lauž līgumu, bet pēc nedēļas tā pati firma turpina strādāt itkā nekas nebūtu bijis…
    Vai vari minēt vēl kaut vienu piemēru???????
    Nav par ko cepties???????

    +3
    -1
    Atbildēt

    0

    janis17 > janis17 14.11.2012. 21.10

    Ja bija jānodrošina “darbības nepārtrauktība”, tad kāpēc vajadzēja ITKĀ lauzt līgumu?
    Vai ar celtnieku brigādi, laužot līgumu, nevajag nodrošināt “darbības nepārtrauktību”? Varbūt, ka tā nepārtrauktība ir ienākumu nepārtrauktība kāda privātajā kabatā? Kozļika? dombrovska?

    +2
    0
    Atbildēt

    0

Sandris Maziks 15.11.2012. 10.06

Ja Murniece, par liguma noslegsanu ar bleza, Teilana firmu nav ienesusi naudinu Vienotibas obskaka, Vienotibai nevajadzetu turpinat iet Zatlera pavada.

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu