Jaunākās filmas • IR.lv

Jaunākās filmas

5
Ceļā
Kristīne Simsone

 

ooo Ceļā / On the Road. Daiļa pēc skata un tīkama pēc atmosfēras Džeka Keruaka tāda paša nosaukuma ikoniskās grāmatas ekranizācija tomēr nesasniedz to dzirksti un emocionālās intensitātes līmeni, uz ko tā tiecas. Divas stundas garā lente par divu draugu fiziskajiem un garīgajiem ceļojumiem jau filmas pusē sāk nedaudz garlaikot izplūdušā vēstījuma dēļ. Rodas sajūta, ka lentes veidotāji apzinīgi centušies uz ekrāna atreferēt Keruaka grāmatā aprakstītos notikumus, krietni mazāku vērību pievēršot to jēgai un saturam. Taču filmā ir lieliska tālaika mūzika un burvīgs aktieru ansamblis ar vienu vienīgu izņēmumu – nabaga Kristenas Stjuartes aktierspēli. Kino no 26.oktobra.

oo Ātrā piegāde / Premium Rush.Jauneklīga vieglas spriedzes drāma ar vēl nenodrillētu skatījumu uz Ņujorkas urbānajiem džungļiem un teju didaktisku morāli par velosipēdu kā efektīvāku pārvietošanās līdzekli metropoles agresīvajā satiksmē. Ar spriedzes lentei klasisku uzstādījumu par uzdevuma paveikšanu pirms noteikta laika un, protams, netrūkstošajiem šķēršļiem, ko sagādā te korumpēts policists, te mafija, Ātrā piegāde iegulst domāšanu maz raisošu, taču izklaidējošu filmu kategorijā. No 26.oktobra.

ooo Neiespējamais / Impossible. Spēcīga lente ar labu Jūena Makgregora un Naomi Votsas aktierdarbu. Aizkustinošs vēstījums par 2004.gada Dienvidāzijas cunami izšķirtu atpūtnieku ģimeni. Izdzīvošanas stāstā viss ir skaisti līdz atskārsmes brīdim par mazpazīstamā spāņa Huana Antonio Bajonas klaji manipulatīvo režiju. Ir grūti ļauties patiesam aizkustinājumam, teju ik brīdi apzinoties tīšu spēlēšanu uz cilvēcisko sajūtu stīgām. No 26.oktobra.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Iepriekšējais raksts

Nākamais raksts

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu