Kozlovska drošība • IR.lv

Kozlovska drošība

6
Aivars Ozoliņš

Iekšlietu ministrs cītīgi meklē iespējas samaksāt fotoradaru uzstādītājiem

Līgums ar fotoradaru uzstādītājiem it kā vairs nav spēkā. Uzstādītie fotoradari kopš 28.septembra izslēgti. Tomēr iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis laikam apņēmies turpināt šo valsts un privāto partnerību, līdz privātais līguma nepildītājs būs dabūjis no valsts visu, ko vien var izspiest. Viņa piedāvātais «risinājums» – nopirkt uzstādītos radarus. 

Arī ministrs saprot, ka tas nebūs vienkārši. Ja līguma vairs nav, bet radarus vajag, jārīko jauns valsts iepirkums. Taču Kozlovskis pagājušo piektdien LTV raidījumā 100.panta preses klubs ņēmās skaidrot, kāpēc, viņaprāt, konkursu varētu nerīkot. Tāpēc, ka tas esot «vistiešākajā veidā saistīts ar sabiedrības drošības jautājumiem».

Kozlovskis ir ne tikai ministrs, bet arī skolots jurists. Šajā reizē jāteic – diemžēl. Jo viņa centieni pabāzt radaru pirkšanu zem valsts drošības interešu jumta izpauž nevis likuma nezināšanu, bet gan laikam tomēr apzinātu vēlmi to apiet vai pārkāpt.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu