Vilks: Valdībai ir trīs galvenās prioritātes • IR.lv

Vilks: Valdībai ir trīs galvenās prioritātes

32
Finanšu ministrs Andris Vilks. Foto: Evija Trifanova, LETA

Finanšu ministrs ir pārliecināts, ka Latvijai būs tikai labāk

Valdībai ir trīs galvenās prioritātes – nodokļu samazināšana, demogrāfijas jautājumu risināšana un ceļu infrastruktūras sakārtošana, ceturtdien LNT raidījumā “Labrīt, Latvija!” uzsvēra finanšu ministrs Andris Vilks (Vienotība).

2013.gada budžetā demogrāfijas jautājumu risināšanai ir paredzēti gandrīz 37 miljoni latu, savukārt jau pēc trim gadiem – 67 miljoni latu. Finanšu ministrs uzskata, ka demogrāfijas jautājumu risināšanā ir jānosaka skaidri ilgtermiņa mērķi, kā tas ir nodokļu jautājumos. Kā zināms, valdība ir noteikusi, ka no nākamā gada 1.janvāra iedzīvotāju ienākumu nodoklis (IIN) tiks samazināts no 25% uz 24%, bet līdz 2015.gadam IIN plānots samazināt līdz 20%.

Valdība iecerējusi, ka no nākamā gada 1.jūlija par desmit latiem tiks palielināti nodokļu atvieglojumi par apgādībā esošo bērnu (patlaban šī summa ir 70 lati), ziņo „Nozare.lv”.

Vilks teica, ka Latvijai krīzes mācība ir bijusi ļoti svarīga visos līmeņos, arī ģimenēs, pašvaldībās, un, cerams, ka tā būs ilglaicīga. Latvijai ir svarīga mērena, stabila attīstība, kas arī patlaban valstī notiek, teica ministrs.

Vilks uzskata, ka Latvijai, neraugoties uz satricinājumiem eirozonā, ir visas iespējas turpināt veiksmīgi attīstīties. “Mēs negaidām kaut ko sliktu, zinām, ka būs labāk,” uzsvēra ministrs.

 

Komentāri (32)

mary75 27.09.2012. 09.10

Principā, nodokļus, drīzāk, vajadzētu nevis samazināt, bet gan diferencēt.
Un ar naudu un pabalstiem vien dzimstību palielināt, protams, var, bet, tas vien ir par maz.
Vajadzīga infrastruktūra – bērnudārzi, medicīna, utt., un liela loma arī mentalitātei un iespējamo vecāku egoismam – vai bērna dēļ viņi gatavi atteikties no daudzām ērtībām un zināmas neatkarības, ne vienmēr materialā situācija ir noteicošā.
Un ceļi – tur būtu jānomaina visi, kas strādāja ceļu būvē PLL laikos, tad, iespējams, ceļi mums neizmaksās divreiz dārgāk, kā Eiropā, un kvalitāte nebūs divreiz sliktāka.

+7
-1
Atbildēt

3

    ilmisimo > mary75 27.09.2012. 10.06

    Un ceļi – tur būtu jānomaina visi, kas strādāja ceļu būvē PLL laikos,..
    ____________
    Nepatīk binderlogi?

    Man arī.

    +3
    -3
    Atbildēt

    0

    zauls > mary75 27.09.2012. 12.28

    Nevienu nevar piespiest dzemdēt bērnus, bet jāpalīdz tiem, kas grib bērnus.

    +3
    0
    Atbildēt

    0

    grislits > mary75 27.09.2012. 09.46

    Beidzot piekrītu dzeris49 :)

    +4
    0
    Atbildēt

    0

Sanšains 27.09.2012. 10.01

Patīk man tas Vilks. Ceru, ka viņš neieprecēsies Viņķeļu dzimtā un neizmainīsies.

+8
-3
Atbildēt

1

    ilmisimo > Sanšains 27.09.2012. 10.07

    Patīk man tas Vilks.
    ____________
    Va vilks!

    +4
    -3
    Atbildēt

    0

lebronj2356 27.09.2012. 11.42

Ja pie pirmā punkta pieliktu vēl nacionālas valsts attīstību, taču demogrāfija jau tā to arī īsteno, tad plāns būtu perfekts ! Bet plāns ir labs un prieks dzirdēt, ka V ir sapratuši mūsu galvenās problēmas, nevis kādas mistiskas minoritātes tiesības, banķieru ērtības vai LV integrētāju iegribas…Giadīsim rezultātu.

Par nodokļiem gan varētu piekrist, ka tie obligāti jādiferencē, lai pasargātu sabiedrības nabagāko daļu – biezo, kas negrib dalīties mums ir atliku likām, nodokļu slogs caurmērā tomēr ir mazāks kā Eiropā, taču to celt nedrīkst kamēr LV vidējā iedzīvotāju turība nav pietuvojusies ES vidējam līmenim. Būtu priecīgs, ja turpmāka desmitgadē valdības politika fokusētos uz DŅ nevis tikai DD !

+5
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu