Jūs pāragri mani norakstāt • IR.lv

Jūs pāragri mani norakstāt

5
Foto — Gatis Gierts, F64
Aivars Ozoliņš

Centīgi noraidījis šaubas par valdības stabilitāti un eiro ieviešanu, premjerministrs Valdis Dombrovskis labprāt pakavējas pie jautājuma, kādas ir viņa izredzes vadīt Eiropas Komisiju

Pēc vasaras brīvdienām valdošajā koalīcījā parādījusies spriedze. Gan sabiedrība, gan eksperti izsaka šaubas par vairākiem valdības izvirzītajiem mērķiem un plānotajām reformām. Turklāt pēkšņi uzpeldējis jautājums par paša valdības vadītāja ilgtermiņa karjeras plāniem, tāpēc aicinājām Valdi Dombrovski uz plašāku sarunu.

Valsts prezidents uzskata, ka ministra Sprūdža konflikts ar lielajām pašvaldībām par viņa iecerētajām reformām apdraud valdības stabilitāti. Ministrs Ķīlis ir konfliktā ar augstskolu rektoriem. Ministrs Pavļuts saniknojis biodegvielas ražotājus, starp kuriem ir arī Vienotības sponsori. Vai valdībā briest krīze?
Katrs šis gadījums jāanalizē atsevišķi – kādi ir cēloņi, kādi risinājumi. Principā redzam, ka visi trīs ministri īstenojuši politikas, kuras izraisījušas nozaru neapmierinātību. Faktiski [ministri] ir dialogā ar šīm nozarēm un cenšas panākt risinājumu.

Tomēr uzkrītoši, ka šie gadījumi nāk vienā laikā un visi no Reformu partijas. Vienotība izskatās kā blāvs fons, premjers nav stingri paudis atbalstu nevienam no šiem ministriem. Vai tas neveicina konfliktu starp Vienotību un RP?
Nē, šāda konflikta vienkārši nav. Es visiem ministriem uzsvēru, ka ir svarīgi uzturēt dialogu ar nozari un skaidrot savas politikas. Manuprāt, tā nedaudz ir pietrūcis, un varbūt zināmā mērā tas ir arī šo ministru politiskās pieredzes trūkums. Ir idejas, kuras gribas īstenot, bet tās vajag arī izskaidrot gan sabiedrībai, gan nozarei.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu