Infografika: Divkāršojies senioru skaits bezmaksas datorapmācībā • IR.lv

Infografika: Divkāršojies senioru skaits bezmaksas datorapmācībā

22

Bezmaksas datorapmācībām „Lattelecom” sociālā projektā „Pieslēdzies, Latvija!” kopš maija pieteikušies jau 4500 seniori, bet apmācības līdz šim apmeklējuši 2700 seniori visā Latvijā.

„Projektu noteikti turpināsim arī nākamgad, jo XXI gadsimta tehnoloģiju apguvei ir neatsverama loma sociālās atstumtības mazināšanā,” uzsver „Lattelecom” valdes priekšsēdētājs Juris Gulbis.

Ikviens interesents vecumā pēc 50 gadiem var pagūt pieteikties līdz pat oktobrim, zvanot uz „Pieslēdzies, Latvija!” bezmaksas tālruni 80000822, interesējoties savas pilsētas pensionāru biedrībās, kā arī atsaucoties uz pašu skolotāju publicēto kontaktinformāciju. Arī skolotāji, kuri vēlas iesaistīties projektā, aicināti zvanīt uz šo tālruņa numuru. Apmācības noslēgsies novembrī, informē „Lattelecom” sabiedrisko attiecību projektu vadītāja Līga Bite.

Pagājušajā gadā vairāk nekā 1500 seniori apguva pirmās iemaņas darbam ar datoru un internetu. Šogad, pateicoties 90 skolotāju iesaistei apmācībās „Pieslēdzies, Latvija!”, projekts notiek ar vēl plašāku vērienu – ne tikai četrkāršots apmācāmo skaits, bet arī paplašināts apmācāmo loks, bezmaksas datorapmācības piedāvājot cilvēkiem vecumā pēc 50 gadiem.

Mācības tiek organizētas nelielās grupās – līdz 14 dalībniekiem katrā grupā. To ilgums ir trīs dienas, apmācībām veltot četras mācību stundas ik dienu. „Pieslēdzies, Latvija!” norisinās ar Labklājības, Izglītības un zinātnes ministriju atbalstu.

 

Komentāri (22)

austrisv 07.09.2012. 19.31

Tev pilnībā piekrītu!!! Nav ne vientulības sajūtas, ne garlaicības, gan iegūsti dažādus izziņas materiālus, gan ietaupi naudu Ibankas pārskaitījumos
Un kur nu vēl E pasts un Skype!
Kas var būt labāks par šo!!!

+4
0
Atbildēt

0

mary75 07.09.2012. 15.14

Tas ir lielisks projekts, kas palīdz daudziem cilvēkiem, pie kam ne tikai iegūt zināšanas un pacelties sociālajās trepītēs, bet, arī tīri psiholoģiski, izvairīties no vientulības un nevajadzības izjūtas, var teikt, kā sava veida antidepresants.

+2
0
Atbildēt

0

Anita Priede - Pried 07.09.2012. 20.13

Kā sociāls projekts tas noteikti ir labs. Tomēr zināšanas kursos dod nepilnīgas un pārāk tendētas uz Microsoft programmatūru. Un šajos kursos neiemāca, ka jauns dators ar Microsoft programmatūru _nav gatavs darbam_! Vairāk skatiet: http://odo.lv/Blog/120111

+2
-3
Atbildēt

3

    austrisv > Anita Priede - Pried 08.09.2012. 14.34

    Daini, protams, lieliska pieredze jums ir ar apmācībām gan skolotājiem, gan ārstiem. Tikai diezin , cik es pēc personīgās pieredzes, zinu, tad manas ģimenes ārsts neko citu nedara, kā lauza galvu, ko un kā ierakstīt kartiņā un tas aizņem viņai laiku( viņa jau gan stipri pensijas vecumā), kuru tā neatvēl man. Tik vien ir kā pajautā tomēr, kā jūties un tad domā un domā ,un raksta tāpat kā varētu rakstīt tai pašā laikā datorā. Par citiem ārstiem nezinu. Ja var rakstīt ar roku, tad ārsts var rakstīt arī datorā, te nerunāju par analīžu rezultātiem vai ko citu, ko viņi tur raksta, jo cik es zinu, tad ārstei ir palīgs- māsa, kura to var darīt. Tas sakāms it sevišķi par receptēm, kā tas jau ir Igaunijā! Tikai pie mums Keris brēc pret IT ieviešanu dakteriem.
    Par skolotājiem man stāstīja paziņa, cik grūti daudziem tās jaunās programmas ar atzīmju ievadīšanu (liekas e klases žurnāls), kuras liels skaits skolotāju nespēj aizpildīt

    0
    0
    Atbildēt

    0

    :) Esmu mācījis datorlietošanas pamatus gan skolotājiem, gan ārstiem, gan senioriem. Viss ir atkarīgs no motivācijas.

    Skolotāju sākotnējo datorprasmju apgūšana (vismaz lauku rajonos) ir beigusies jau ap 2004. gadu, kad VISI skolotāji, kuri to vēlējās (vai kuru vadība to vēlējās) brīvprātīgi obligātā kārtā LIIS projekta ietvaros 72 stundu kursus pabeidza… Tad nāca e-skolas projekts, tad Dabaszinību un matemātikas projekts utt – visos notiek arī datorapmācība jau pa priekšmetiem…

    Zinu, ka sākotnējās ārstiem domātās programmas (2007. gadā bija pilotprogrammas testēšana) bija ārkārtīgi komplicētas – 16 stundās no 0 līdz absolūtajai adresācijai Excel aprēķinos – tas ne visiem ir reāli ceļams!

    Ja skolotājam un ārstam dators nevis atvieglo, paātrina darbu, bet gan to apgrūtina, tad lietošana nevedīsies. Tā kā skolotājiem nav pietiekamā skaitā (skolā, nerunājot par katram skolotājam klasē esošu) pieejami datori, tad jau populārās e-klases lietošana ir apgrūtinājums! Ārstu gadījumā ir vajadzīgs kāds cits darbinieks, kurš pēc ārsta darba beigām tos datus par padarīto ievada db, jo citādi rindas pie ārstu kab. pieaugs vismaz dubultā (kamēr visu savadīs…)

    Senioru programma – gandrīz ideāla. Viņi nepirks jaunus datorus, pietiks ar tiem, kas bibliotēkās, pensionāru biedrībās un tiem, kurus bērni un mazbērni ir izbrāķējuši kā savām spēlēm nederīgus… Nezinu kā ir tagad, kad bezdarbnieku apmācībā ieviesa “vaučerus”, bet kādreiz caur NVA organizētajās parastajās datormācību grupās varēja ieteikties arī seniori (bez maksas)! Interesenti uz priekšu!

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    austrisv > Anita Priede - Pried 08.09.2012. 09.51

    Nu ko Tu! Pietiks, ja seniors apgūs pašus datorprogrammu pamatus! Viņiem pietiks, es vismaz tā domāju. Lai ārsti un skolotāji pamācās no aktīvajiem senioriem, kuri nebaidās ielīst datoru apgūšanas džungļos. Pārvarēt bailes no jaunajām tehnoloģijām- tas nemaz nav tik vienkārši. Aptaujājiet skolotājus un ārstus un medmāsas, un redzēsiet kā viņiem (viņām) ir bail apgūt IT pamatus! Tie meklēs visādus ieganstus, lai tikai no kartiņu sistēmas nepārietu uz IT.
    Vēlreiz malači seniori, kam joprojām ir dūša apgūt ko jaunu!!!

    +2
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu