Dombrovskis uzdod vēlreiz izvērtēt cenas par dienesta auto • IR.lv

Dombrovskis uzdod vēlreiz izvērtēt cenas par dienesta auto

22
Ministru prezidents Valdis Dombrovskis. Foto: Lita Krone, LETA

Finanšu ministram jāsagatavo un Valsts kancelejā jāiesniedz salīdzinoša informācija par automobiļu iegādes un nomas cenām auto tirgū

Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (Vienotība) uzdevis Finanšu ministrijai (FM) vēlreiz izvērtēt, cik līdzsvaroti ir nosacījumi dienesta automašīnu nomai un iegādei, raksta LETA.

Premjera preses sekretārs Mārtiņš Panke informēja, ka Dombrovskis ceturtdien uzdevis finanšu ministram Andrim Vilkam (Vienotība) vēlreiz izvērtēt piedāvātos nosacījumus par dienesta auto nomu, lai pārliecinātos, ka, piemēram, nomājot automašīnu par noteiktajiem limitiem, nevar saņemt augstākas klases spēkratu, nekā pērkot to par šiem limitiem.

Ministru kabineta preses sekretāre Zanda Šadre sacīja, ka finanšu ministram jāsagatavo un Valsts kancelejā jāiesniedz salīdzinoša informācija par automobiļu iegādes un nomas cenām auto tirgū. Savukārt Valsts kanceleja instrukcijas projektu Ministru kabineta sēdes darba kārtībā iekļaus pēc tam, kad būs saņēmusi prasīto informāciju no Finanšu ministrijas.

Finanšu ministrijas sagatavotā dienesta vieglo automobiļu iegādes un nomas kārtība paredz maksimālo maksu mēnesī, par kādu valsts pārvaldes iestādes var nomāt dienesta vieglos automobiļus. Kārtība arī paredz maksimālo iegādes cenu, par kādu valsts pārvaldes iestādes var iegādāties dienesta vieglos automobiļus.

Paredzēts, ka ministra, īpašu uzdevumu ministra, Ministru prezidenta biedra automobiļa maksimālā nomaksas maksa mēnesī bez pievienotās vērtības nodokļa (PVN) ir 530 lati.

Valsts sekretāra, parlamentārā sekretāra, Valsts kancelejas vadītāja, Pārresoru koordinācijas centra vadītāja, Sabiedrības integrācijas fonda vadītāja, Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja priekšnieka automašīnas maksimālā nomas maksa mēnesī paredzēta 500 latu. Par tādu pat summu automobili varēs nomāt ministrijas padotības iestādes vadītājs, ja strādājošo skaits iestādē pārsniedz 100.

Citas valsts amatpersonas un darbinieki automašīnu varēs nomāt par summu, kas nepārsniedz 400 latu mēnesī bez PVN.

Automobiļa maksimālā iegādes cena bez PVN ministram tiks noteikta 16 500 latu. Valsts sekretāra, parlamentārā sekretāra, Valsts kancelejas vadītāja, Pārresoru koordinācijas centra vadītāja, Sabiedrības integrācijas fonda vadītāja, Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja priekšnieka automašīnas iegādes summa nevarēs pārsniegt 14 500 latu bez PVN. Par tādu pat summu automobili varēs iegādāties Valsts kancelejas un ministrijas padotībā esošas iestādes vadītājs, ja strādājošo skaits iestādē ir lielāks par 100.

Pārējo amatpersonu un darbinieku automašīnu maksimālā iegādes cena bez PVN tiks noteikta 12 500 latu.

Ministrijas piedāvātā kārtība paredz, ka automobiļa maksimālā iegādes cena ietver maksimālos izdevumus par automobiļa iegādi kopā ar automobiļa papildu aprīkojumu.

Paredzēts noteikt, ka automobiļa maksimālā nomas maksa mēnesī ietver šādus izdevumus: transportlīdzekļa apdrošināšana un apdrošināšanas gadījumu administrēšana, par automobiļa ekspluatāciju, reģistrāciju un ikgadējo tehnisko apskati nomaksātie nodokļi, nodevas un citi maksājumi, tehniskās apkopes, normāla nolietojuma remontdarbu, rezerves daļu un automobiļa riepu nodrošinājums, kā arī automobiļa iznomātāja palīdzība uz ceļa un maiņas automobiļa nodrošināšana.

 

Komentāri (22)

kristaps_drone 07.09.2012. 14.44

Un šajos noteikumos būtu arī jāiekļauj norma, ka eks prezidentiem nepienākas diža automašīna, bet pieticīga vidējās klases mašīna! Nav ko bijušās izkārtnes te uzturēt kā tādus karaļus!

+3
0
Atbildēt

0

egfoto 08.09.2012. 09.34

Protams, resnais vienotības lācis, jau nevar pārsēsties uz ko mazāku par Audi A8.

+1
0
Atbildēt

0

janazakovica 07.09.2012. 16.17

un secinajums bus…lai brauc ar invalidumasiniteem..

0
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu