Radars Latvijā • IR.lv

Radars Latvijā

6

Nedēļas notikumi Latvijā

Tā dēvētā nepilsoņu referenduma organizatori otrdien Centrālajā vēlēšanu komisijā iesniedza 12 779 parakstus, lai sarīkotu referendumu par automātisku pilsonības piešķiršanu nepilsoņiem. Parakstu pārbaude varētu prasīt divas nedēļas. CVK priekšsēdētājs Arnis Cimdars arī varētu lūgt Saeimas Juridiskā biroja, Tieslietu ministrijas un, iespējams, citu institūciju atzinumus, vai iesniegtais likumprojekts atbilst Satversmē un likumos noteiktajām prasībām.

Rīgas mērs Nils Ušakovs paziņojis, ka neatbalstīs parakstu vākšanu referenduma ierosināšanai par pilsonības automātisku piešķiršanu visiem nepilsoņiem un nepiedalīsies arī referendumā, ja tāds notiks. Bet SC Saeimas frakcijas vadītājs Jānis Urbanovičs skaidro, ka tā ir saskaņota partijas politika, lai neatbaidītu latviešu vēlētājus pašvaldību vēlēšanās nākamgad, kurās SC plānojot iegūt 51% balsu.

Valdība otrdien atteicās no ieceres nodrošināt interneta balsošanas iespējas 2013.gada pašvaldību vēlēšanās. Ministri noskaidroja, ka atlikušais laiks e-vēlēšanu sistēmas sagatavošanai, ieviešanai un testēšanai varētu būt nepietiekams. Koncepciju Par interneta vēlēšanu sistēmas izveidi izskatīšanai valdības komitejā virzīja Satiksmes ministrija.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu