Ir grūti uzvarēt plīša lācīti • IR.lv

Ir grūti uzvarēt plīša lācīti

1
Zviedri Tomašs Mazeti un Hanna Freja, kas īstenoja vārda brīvību pieprasošo lācīšu nomešanu Baltkrievijā.

Bargais Lukašenko izrādījās vājš un smieklīgs, jo nebija gatavojies cīņai ar sabiedrisko attiecību aģentūru. Idejas autors Pērs Kromvels atklāj, kā organizēta «lācīšu desanta» akcija

Ja Baltkrievijas prezidents Aleksandrs Lukašenko varētu aci pret aci satikties ar zviedru Pēru Kromvelu viņa mājas priekšā Zviedrijas dienvidos, viņš no pārsteiguma droši vien zaudētu valodu. Principā tāda iespēja viņam ir dota, jo Kromvela vadītā sabiedrisko attiecību aģentūra Studio Total ir uzaicinājusi ierasties Zviedrijā baltkrievu varas iestādes, kuras vēlas nopratināt asprātīgos zviedru brašuļus.

Visticamāk, bargie baltkrievu varas pārstāvji šo iespēju neizmantos un tā arī paliks ticībā, ka aiz jūlija sākumā Baltkrievijā no gaisa «nokritušajiem» mīksto spēļu lācīšu simtiem slēpjas liela, līdz zobiem bruņota, aiz dzeloņdrātīm paslēpusies specdienestu plejāde. Cietuma režīmā savu valsti un tās pilsoņus turošajam Lukašenko diezin vai ienāk prātā iespēja, ka viņa valsti par apsmieklu padarījušo akciju var izplānot un īstenot maza sabiedrisko attiecību aģentūra. Izdarīt to paši pēc savas iniciatīvas, par savu naudu un savā brīvajā laikā, turklāt zviedru atklātībai raksturīgā garā arī publiski uzņemties atbildību par notikušo.

Paši pūta, paši dega
Ar Kromvelu, kurš ir Studio Total dibinātājs un vadītājs, viens no «lācīšu desanta» idejas autoriem un īstenotājiem – viņš pasākuma laikā atradās Baltkrievijas teritorijā un lācīšu nomešanai sekoja no zemes -, tiekos viņa mājās. Pārsteidzošā vienkāršībā un atklātībā, kad esmu uzrunājusi viņu žurnāla Ir intervijai, Pērs uzreiz atrod laiku sarunai un uzaicina pie sevis. Četru cilvēku lielā aģentūra ir sadalīta starp Stokholmu un valsts dienvidiem, kur dzīvo un strādā Pērs.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu