Aptaujas: Romnija popularitātes kāpums nav noticis • IR.lv

Aptaujas: Romnija popularitātes kāpums nav noticis

38
ASV prezidenta amata kandidāta Mita Romnija atbalstītājs. Foto: AFP/LETA

Arī Romnija runa izraisījusi vēlētāju remdenu reakciju

Pretēji gaidītajam pēc pagājušajā nedēļā notikušā ASV Republikāņu partijas nacionālā konventa partijas Baltā nama pretendenta Mita Romnija popularitāte nav pieredzējusi kāpumu, liecina pirmdien izplatīto aptauju dati.

Gelapa socioloģisko pētījumu centra ikdienas aptaujas, kas veiktas piektdien – dienu pēc konventa – un sestdien, liecina, ka Romniju un pašreizējo prezidentu Baraku Obamu atbalsta teju vienāds vēlētāju skaits, raksta LETA/AFP.

Par Obamu gatavi balsot 47, bet Romniju – 46% vēlētāju, liecina jaunāko Gelapa aptauju dati. Parasti pēc partiju nacionālajiem konventiem kandidāti pieredz popularitātes kāpumu.

40% pieaugušo respondentu atzina, ka republikāņu foruma rezultātā viņi vairāk sliecas novembra vēlēšanās balsot par Romniju, kamēr 38% apliecināja, ka Floridas konventa dēļ varbūtība, ka viņi varētu atbalstīt Romniju, mazinājusies. Tas, pēc Gelapa centra skaidrojuma, radījis 2% “neto efektu”.

2008.gadā republikāņu kandidāta Džona Makeina neto efekts bijis +5, bet 2004.gadā Džordžam Bušam tas bijis +3.

Romnija neto efekts ir zemākais, kādu abu partiju konventos Gelapa centrs konstatējis kopš 1988.gada, kad šis jautājums tika uzdots pirmo reizi.

Runa, kurā Romnijs oficiāli pieņēma partijas nomināciju, arī izraisījusi remdenu reakciju. Tikai 38% amerikāņu atzina, ka runa bijusi laba vai izcila, un tas ir zemākais atbalsta rādītājs nominācijas pieņemšanas runai, kāds konventos konstatēts, kopš 1996.gadā republikāņi prezidenta amatam nominēja Bobu Doulu.

 

Komentāri (38)

Kaspars Špūle 04.09.2012. 10.51

Nulle, nedomā, ka tu vienīgais māki atrast karikatūras :)
http://www.youtube.com/watch?v=l-HqHSkYG-Y&feature=related

+4
-3
Atbildēt

0

ilmisimo 04.09.2012. 10.26

Aptaujas: Romnija popularitātes kāpums nav noticis
_____________________
Notiek plānveidīga frontes saīsināšana un Kenijā top Wunderwaffe -brīnumierocis.

+4
-7
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu