Radars pasaulē • IR.lv

Radars pasaulē

7
80 gadus vecā Sesīlija Gimeneza atzinusies, ka tieši viņa uz savu roku centusies atjaunot un sabojājusi 19.gadsimtā darinātu Jēzus fresku Borhas baznīcā netālu no Spānijas pilsētas Saragosas. Laika gaitā mākslas darbs, protams, bija zaudējis savas sākotnējās krāsas, un tieši tāpēc pensionāre vēlējusies tās atjaunot, lai gan nekad agrāk neko tādu nav darījusi. Rezultāts — ērkšķu kronis pārvērties par kuplu frizūru, pazudusi bārda, un kopumā Jēzus tagad atgādina pērtiķim līdzīgu radību. «Priesteris to zināja. Es neko nedarīju slepus, viss notika gaišā dienas laikā,» taisnojas sieviete, kurai draud apsūdzība vandalismā.

Nedēļas notikumi pasaulē

Pagājušo piektdien Oslo tiesa atzina Andersu Bēringu-Breivīku par vainīgu 77 cilvēku slepkavībā un piesprieda viņam maksimāli iespējamo 21 gadu cietumā. Visi pieci tiesneši vienbalsīgi atzina Bēringu-Breivīku par pieskaitāmu, uz ko bija uzstājis arī viņš pats, lai gan prokuratūra lūdza atzīt viņu par psihiski slimu. 2011.gada 22.jūlijā Bērings-Breivīks sarīkoja sprādzienu Oslo centrā, nogalinot astoņus cilvēkus, tad devās uz Ūteijas salu, kur Darba partijas jauniešu organizācijas vasaras nometnē nošāva 69 cilvēkus.

Divas Krievijas pankgrupas Pussy Riot dalībnieces, baidīdamās no vajāšanām, aizbraukušas no valsts. Maskavas tiesa 17.augustā atzina triju grupas dalībnieču vainu «reliģiska naida motivētā huligānismā» un piesprieda viņām divu gadu cietumsodu par akciju Dievmāte, padzen Putinu!, ko 21.februārī piecas grupas dalībnieces sarīkoja Maskavas Kristus Pestītāja katedrālē. Advokāti pirmdien pārsūdzējuši viņām piespriesto cietumsodu.

WikiLeaks dibinātājs Džūljens Asanžs gatavojas atsākt savu darbu Krievijas TV kanālā Russia Today, kad būs atrisinājis savas juridiskās problēmas, sestdien paziņoja TV kanāla galvenā redaktore Margarita Simonjana, kas apmeklējusi viņu Ekvadoras vēstniecībā Londonā. Zviedrijas prokuratūra vēlas Asanžu nopratināt saistībā ar apsūdzībām seksuālos noziegumos, taču Ekvadora viņam piešķīrusi politisko patvērumu.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu