Čehijā karstums līdz 40 grādiem • IR.lv

Čehijā karstums līdz 40 grādiem

32
Mežu ugunsgrēks Hijas salā Grieķijā. Foto: AFP/LETA

Kamēr karstums valda Eiropā, Latvijā šonakt Vidzemē plus 2 grādi

Kamēr Latvijas meteorologi otrdienas rītā vēsta, ka Vidzemes augstienē naktī bijis vien plus divi grādi vēss, citur Eiropā valda satriecošs karstums.

Tā termometra stabiņš pirmdien Čehijā pakāpās līdz 40,4 grādu atzīmei. Tā ir līdz šim augstākā Čehijā reģistrētā gaisa temperatūra, ziņo LETA/AFP. Iepriekšējais karstuma rekords Čehijā tika reģistrēts 1983.gada 27.jūlijā Prāgā, kur tika fiksēti 40,2 grādi pēc Celsija.

Kā skaidro meteorologi, nepierasto karstumu valstī izraisījušas karstā gaisa masas, kas ieplūdušas no Marokas un Spānijas. Karstums Čehijā nerimsies arī turpmākajās dienās, prognozē meteorologi.

Tikmēr vairāki simti Grieķijas ugunsdzēsēju, karavīru un brīvprātīgo cīnās ar lielu mežu ugunsgrēku Hijas salā, kas atrodas Egejas jūras austrumdaļā, netālu no Turcijas piekrastes.

Ugunsgrēks izcēlās naktī uz sestdienu, un kopš tā laika spēcīga vēja dzītās liesmas nopostījušas mežus, krūmājus un tīrumus aptuveni 7000 hektāru platībā.

Grieķijas mediji ziņoja, ka Hijas ugunsgrēku dūmi saskatāmi pat no gandrīz 370 kilometrus attālās Krētas. Dzēšanas darbos iesaistītas speciālās lidmašīnas un helikopteri. No deviņiem tuvējiem ciemiem evakuēti cilvēki.

Itālijā turpina plosīties desmitiem mežu ugunsgrēku un pirmdien no dūmu saelpošanās miris viens ugunsdzēsējs un vēl viens hospitalizēts, ziņo amatpersonas.

Ugunsdzēsējs gājis bojā pie Neapoles Kampānijas reģionā, kas šajā sezonā vissmagāk cietis no mežu ugunsgrēkiem, kuri šajā mēnesī izdedzinājuši aptuveni 1500 hektāru zemes, ziņo reģionālās amatpersonas.

Ugunsdzēsības dienests ziņo, ka svētdien valstī reģistrēti 155 mežu ugunsgrēki, tostarp centrālajos reģionos.

 

 

Komentāri (32)

ilmisimo 21.08.2012. 12.19

Tas tāpēc, ka Karlsbāde(Karlovivari) pilla ar 40collīgās wodkas dzērājiem?

0
0
Atbildēt

0

austrisv 21.08.2012. 09.34

Nav jau patīkami tie +2 grādi naktī, bet tomēr simtreiz labāk nekā +40.4 grādi dienā un sausums vai postoša negaisa draudi.
Jūtu līdzi Čehijas iedzīvotājiem, jo viņiem droši vien grūti pat elpot, it sevišķi daudzdzīvokļu ēkās.
Baidos, ka no tāda karstuma ir iespējama liela ūdens iztvaikošana Melnajā jūrā un pār mūsu zemi atkal tie pretīgie DR vēji atnesīs trakus ciklonus ar šausmīgu lietu.

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu