Gruškevics tiesā apstrīd atbrīvošanu no amata IZM • IR.lv

Gruškevics tiesā apstrīd atbrīvošanu no amata IZM

34
Mareks Gruškevics. Foto: Lita Krone, LETA

Pēc vasaras izbaudīšanas viņš izvērtēs darba piedāvājumus pašvaldībās

Mareks Gruškevics Administratīvajā rajona tiesā apstrīdējis atbrīvošanu no Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) valsts sekretāra amata. Gruškevics aģentūrai LETA pauda pārliecību, ka atbrīvošana no darba ir politiska izrēķināšanās.

Pašlaik viņš baudot vasaru, bet septembrī izvērtēšot darba piedāvājumus, kas ir saistīti ar pašvaldību darbu.

Kā ziņots, Administratīvā rajona tiesa iepriekš izbeidza tiesvedību Gruškevica strīdā ar ministriju par disciplinārlietas izmeklēšanu, kuras rezultātā viņš zaudējis amatu. Tiesas lēmums nebija pārsūdzams.

Jau ziņots, ka izglītības un zinātnes ministrs Roberts Ķīlis šogad aprīlī ierosināja disciplinārlietu pret Gruškevicu un viņa vietnieci Ingu Štāli, jo IZM reorganizācijas gaitā konstatēja vairākus pārkāpumus, kuru rezultātā esot radīti vai varētu tikt radīti zaudējumi valstij un izsaimniekota nodokļu maksātāju nauda. Gruškevics tika atstādināts no amata uz disciplinārlietas izmeklēšanas laiku, savukārt Štāle darbu turpināja.

Pēc disciplinārlietu izmeklēšanas komisijas atzinuma saņemšanas Ķīlis nolēma Gruškevica atbrīvot no amata saistībā ar pārkāpumiem ap 9 miljonus latu vērtajā skolu datoru iepirkumā. Valdība Gruškevicu atlaida 10.jūlijā.

Ķīlis no amatiem saistībā ar pārkāpumiem atbrīvoja arī Štāli un IZM Informācijas tehnoloģiju departamenta direktori Inesi Gludīti.

 

Komentāri (34)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu