Kurzemē vietām nolijusi augusta norma • IR.lv

Kurzemē vietām nolijusi augusta norma

25
Foto: Kaspars Krafts, F64

Igaunijā jau gaida salnas; Latvijā nākamo nedēļu sola siltu un sausu

Pēdējās diennakts laikā visspēcīgākās lietusgāzes skārušas Kurzemes ziemeļu daļu, kur vietām nolijusi gandrīz visa augusta norma, bet šonedēļ kopumā – vēl vairāk, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati.

Kolkas novērojumu stacijā pagājušajā naktī nolijuši vairāk nekā 60 milimetri nokrišņu, kas ir aptuveni 80% no mēneša normas, šonedēļ kopumā – jau 92 mm, vēsta portāls tvnet.lv. Turklāt lietavas Kolkā vēl nav rimušas.

Spēcīgi lija arī ceturtdien pa dienu, kad nokrišņu daudzums Stendē bija 22 mm, kopš nedēļas sākuma šeit nolijuši 70 mm. 16-18 mm nokrišņu ceturtdien bija Mērsragā un Rūjienā. Savukārt lidostā «Rīga» ceturtdien reģistrēti vien 14 mm, un galvaspilsētas centrā – tikai 1 mm.

Nākamnedēļ gaidāms siltāks un sausāks laiks, Latvijas Radio 1 vēstīja laika prognozētājs Toms Bricis. ‘’Varēsim vēl baudīt vasaru, jo augusts ir tikai pusē, un galvenais, ka pierims nokrišņi, jo līdz šim ir nolijis ļoti daudz,” sacīja Bricis.

Gaisa temperatūra Latvijā turas vidēji ap +10-15 grādiem, bet Igaunijas ziemeļu daļā gaiss vietām atdzisis līdz +3 grādiem. Tas rada pirmās rudens salnas zāles virskārtā. Dažviet Skandināvijā jau otro nakti pēc kārtas gaisa temperatūra noslīdējusi 1-2 grādus zem nulles.

Komentāri (25)

Anna Gaigule 10.08.2012. 15.51

Priecājieties!
Ja lītu katru dienu, tad katru dienu nolītu dienas norma un kopā pa mēnesi — mēneša norma.
Bet, ja mēnesī līst tikai vienu dienu, tad nav nekāds brīnums, ka dienā nolīst mēneša norma.

+1
0
Atbildēt

1

    austrisv > Anna Gaigule 10.08.2012. 17.10

    Nezinu, kurā novadā dzīvo, bet mums te Vidzemē līst traki jau no marta mēneša un pat maijā, kad parasti nav bijušas tādas lietus gāzes!

    +1
    0
    Atbildēt

    0

austrisv 10.08.2012. 13.09

Jā, traka vasara šogad, gan traks karstums, gan traks vēsums, gan traki nokrišņi!

+1
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu