Liepājas teātris sāks viesizrādes Rīgā • IR.lv

Liepājas teātris sāks viesizrādes Rīgā

42
Aktieri Inese Kučinska un Kaspars Gods izrādē "Ragana". Foto Ziedonis Safronovs

Liepājas teātris augustā Rīgā rādīs 4 iestudējumus – Nacionālajā, Dailes un Mežaparka Zaļajā teātrī

Pirmo iestudējumu, nu jau par Liepājas teātra Zelta fonda kļuvušo izrādi „Hanana” (sešas „Spēlmaņu nakts” nominācijas), kuru iestudējis Dž.Dž.Džilindžers, varēs noskatīties 2. augusta vakarā Nacionālajā teātrī. Izrāde stāsta par kādas ģimenes ikdienu un tās “galvu” Ausmu (aktrise Inese Kučinska) – sievieti, kuras rīcību nosaka sirds, nevis morāles likumi, un spēja dzīvot tālāk, lai notiktu, kas notikdams.

Savukārt 3. augustā plkst. 19 Nacionālā teātra skatuvi pārņems kaislības senlaiku garā iestudējumā „Ragana”. Galvenās lomas atveidotāja Inese Kučinska par sievas lomu saņēma “Spēlmaņu nakts” balvu “Gada aktrise”. Meža mājiņā dienas mierīgi un saskanīgi vada sieva un vīrs (Egons Dombrovskis). Viss, ko viņi vēlas, ir iegūt labklājību. Lai to izdarītu, vīrs tirgojas ar kontrabandas precēm. To uzzina jaunais robežsargs (Kaspars Gods), kurš nolemj vīru un sievu atmaskot. Lai to nepieļautu, vīrs mudina sievu robežsargu savaldzināt. Tas sievā atmodina tādas jūtas, par kuru esamību viņa agrāk nav nojautusi. Pamazām visi trīs tiek ierauti postošā kaislību virpulī, no kura izkļūt vairs nav iespējams.

Paralēli iestudējumam „Ragana” 3. augustā plkst. 19 liepājnieki pirmo reizi viesosies Mežaparka Zaļajā teātrī, kur skatītājiem piedāvās iepriekšējās sezonas pēdējo jauniestudējumu – Raiņa un J. Zvaigznītes joku stāstus latviešu garā „Malēnieši”. Režisora Jura Rijnieka veidotais iestudējums ar Nika Matvejeva orģinālmūziku pirmizrādi piedzīvoja 15. jūnijā. Izrāde dod iespēju pasmaidīt pašiem par sevi, tā ļauj ielūkoties malēniešu paradumos, uzzināt viņu domas par dažādām lietām un procesiem, un pasmaidīt par viņu „gudrību”, jo ne jau parasti ļaudis pazudušu runu mēģina no zemes izrakt ar lāpstām vai nupat uzceltajā, bet bez gaismas palikušajā rātūzī, saules gaismu ar maisiem sanest. Galvenās – Oduma – lomas atveidotājs Gatis Maliks par darbu šajā iestudējumā saņēmis „Spēlmaņu nakts” nomināciju „Gada jaunais skatuves mākslinieks”.

Liepājas teātra viesizrādes noslēgsies Dailes teātrī, kur no 16. līdz 19. augustam 5 izrādēs tiks izdzīvoti Baibas, Ulda, Zanes un Gatiņa likteņi Kārļa Lāča, Jāņa Elsberga un Evitas Mamajas mūziklā „Pūt, vējiņi!”. Dž.Dž.Džilindžera iestudējums šosezon saņēmis piecas „Spēlmaņu nakts” nominācijas: “Gada muzikālā izrāde”, “Gada jaunā skatuves māksliniece” (E. Pjata par Baibas un A. Jēkabsone par Zanes lomu), “Gada scenogrāfs” (M. Vilkārsis), “Gada kustību mākslinieks” (I. Krasovska) un “Gada kostīmu mākslinieks” (I. Vītoliņa). Izrāde saņēmusi arī raidījuma “100g kultūras” balvu “Kilograms kultūras” nominācijā “Teātris”.

Biļetes uz visiem iestudējumiem iespējams iegādāties www.bilesuparadize.lv

 

Komentāri (42)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu