Vienotības piga • IR.lv

Vienotības piga

3
Aivars Ozoliņš

Pie varas esošo ērtība nevar būt svarīgāka par demokrātiju

Stils ir cilvēks, teicis franču dabaszinātnieks Žoržs Luijs Leklerks astoņpadsmitajā gadsimtā. Par partiju Vienotība nupat, šķiet, varēs teikt,  ka tā ir stils, kādā virzījusi grozījumus likumā par tautas nobalsošanu. 

Valsts prezidenta jūnija beigās atpakaļ Saeimai atdotā likuma pieņemšanai steigā tika sasaukta Saeimas sēde jau šo ceturtdien. Uz iebildumiem, ka jaunais likums nesamērīgi sarežģītu iespējas sarīkot tautas nobalsošanas, likumdevēji atbildējuši ar jauniem šādu iespēju ierobežojumiem. Tomēr publiski paustie argumenti ir lielākoties tikai mētāšanās starp atsaucēm uz citu valstu pieredzi un apgalvojumiem, ka valstij referendumu rīkošana maksājot pārāk dārgi.

Redzot, kā šie likuma grozījumi tiek dragāti uz priekšu, tiešām jādomā par cilvēku uzvedības psiholoģiju, ne tikai par likumdošanas procesu. Un jāvaicā, vai tā ir lepnība apvienojumā ar neērtības sajūtu par būtisku  partijas nostājas maiņu, kas liek rīkoties, kā rādot pigu kabatā visiem, tai skaitā arī sev. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu