"Latvian Voices" Pasaules koru olimpiādē iegūst čempionu titulu • IR.lv

“Latvian Voices” Pasaules koru olimpiādē iegūst čempionu titulu

25
Koris "Latvian Voices" pēc uzvaras Pasaules koru olimpiādē. Foto: Rīga 2014

 

Vokālais ansamblis “Latvian Voices” ASV notiekošajā Pasaules koru olimpiādē sieviešu kamerkoru kategorijā ieguvis zelta medaļu un čempionu titulu, kas ir augstākais iespējamais novērtējums, informē “Nodibinājums Rīga 2014” pārstāve Linda Pastare.

Kā liecina ansambļa mājaslapā publicētā informācija, “Latvian Voices” ir “a cappella” vokālā grupa, kas sastāv no septiņām dziedātājām. Tajā dzied Laura Jēkabsone, Andra Blumberga, Karīna Kaminska, Nora Vītiņa, Zane Stafecka, Laura Leontjeva un Elīna Šmukste.

Gandrīz visas ansambļa dalībnieces ieguvušas augstāko izglītību Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā kordiriģēšanas specialitātē, piedalījušās diriģentu un vokālo mākslinieku meistarklasēs daudzviet Eiropā un arī patlaban ir aktīvas Latvijas koru, kā arī ansambļu dziedātājas un vadītājas.

Viņu repertuāru veido pašu aranžētas un komponētas dziesmas, gan latviešu tautasdziesmas, gan renesanses un baroka pērles, gan popolārāko estrādes dziesmu kaverversijas “a cappella”.

Pēc savas pirmās uzstāšanās ārpus Latvijas, kas notika Hamburgā 2009.gada decembrī, “Latvian Voices” tika uzaicinātas piedalīties Usedomas mūzikas festivālā Vācijā.

Pērn Austrijas pilsētā Grācā notiekošajā “a cappella” konkursā “Vokal Total” ansamblis izcīnīja uzvaru klasiskās mūzikas kategorijā un sudraba diplomu populārajā mūzikā, savukārt šā gada aprīlī uzvarēja starptautiskajā “a cappella” konkursā Vācijas pilsētā Leipcigā.

Jau ziņots, ka ar panākumiem dalību Pasaules koru olimpiādē aizvadīja arī Latvijas Kultūras akadēmijas koris “Sōla”, kas ieguva trīs zelta medaļas – jaukto koru, folkloras un sakrālās mūzikas kategorijās.

Pasaules koru olimpiāde ASV notiek no 4. līdz 14.jūlijam, tajā piedalās 15 000 dziedātāju no 64 valstīm. Nākamā koru olimpiāde pēc diviem gadiem notiks Rīgā, un tā iecerēta kā viens no vērienīgākajiem Eiropas kultūras galvaspilsētas gada programmas notikumiem.

 

Komentāri (25)

silvija_vitina 14.07.2012. 16.23

Paldies, meitenes! Vienu brīdi jau likās, ka mums starptautiskajā arēnā ir tikai viens zīmols – Kamēr. Nebūt nenoniecinot Kamēr sasniegumus, es tomēr esmu bezgala priecīga, ka mums ir ļoti daudz pasaules līmeņa kolektīvu! Tāpat zinu, ka Latvijas vārds varētu skanēt vēl pārliecinošāk un to varētu pārstāvēt vēl kuplāks kolektīvu kopums, ja vien būtu … atkal jau tā pati nauda. Es kā ex-koriste esmu piedalījusies vairākos konkursos un zinu, ko nozīmē gatavošanās konkursam ne tikai no profesionālā viedokļa, bet arī no organizatoriskā – cik pazemojoši ir apstaigāt iestādes un firmas “ar izstieptu roku”. Kādā attēlā kopā ar meitenēm bija nopozējis arī Ušaks – ceru, ka RD kaut ko bija viņām piešķīrusi, nevis tikai gozējusies uz lauriem.

+9
-1
Atbildēt

0

austrisv 14.07.2012. 20.37

Man prieks par mūsu dziedošo tautu un tās brīnišķigajiem koriem, operas solistiem,un mūziķiem kopumā! Prieks par sasniegumiem pasaules mērogā. Lūk, ko var neliela tauta! Dievīgi!

+9
-2
Atbildēt

0

mjantons 14.07.2012. 16.03

Krusttevs ir vīrs ar labu intelektu, bet skarbs un viņa humora izjūtu nav viegli izprast. Babuškas un techno var patikt labāk un savas simpātijas pret kaut ko var izteikt arī caur antipātijām pret kaut ko. Bet man uzmanību pievērsa citāts oficiālajā saitā, vienmēr der ziņas pārbaudīt pēc iespējas tuvāk avotam. Un tā atverot mājas lapu:
Latvian Voices win Female Chamber Choirs category
Proud to announce that Latvian Voices became winner of the Female Chamber Choirs category of the 2012 World Choir Games tonight! They achieved 91.25 points in the Female Chamber Choirs category. We’re thrilled about this result as it’s not less than a good omen for the next World Choir Games taking place in Riga, Latvia in 2014. Congratulations, Latvia!
And here are the names of all newly crowned Champions of the 2012 World Choir Games in Cincinnati! All detailed results of tonight’s Awards Ceremony can be found here.

+9
-3
Atbildēt

2

    mjantons > mjantons 14.07.2012. 19.57

    Johaidī, internetā un Google var uzzināt ne tikai to, kas noticis Cincinati, bet arī Latvijā! Bīstams kokteilis, tādēļ, kā Lama ievēroja mainīgie segvārdi un tiem piekabē necenzētie.

    +6
    -2
    Atbildēt

    0

    ::Vai cis :: > mjantons 14.07.2012. 17.41

    Ieraksti Google Gints Krīgers un pēc
    tam runā par “intelektu un humoru”, infuzoriju tupelīte salīdzinājumā ar viņu ir Alberts Einšteins …

    +7
    -1
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu