"Arēnā Rīga" notiks bērnu un jauniešu lieluzvedums "Tiltiem pāri" • IR.lv

“Arēnā Rīga” notiks bērnu un jauniešu lieluzvedums “Tiltiem pāri”

24
Koris "Paduan Suara El-Shaddai Universitas Sumatera Utara" no Indonēzijas uzstājas "Nāciju Grand Prix Rīga 2017".

Koncerts šodien sāksies plkst.20 

Koncerta sākumā labākie bērnu un jauniešu kori no Igaunijas, Čehijas, Lielbritānijas, Indonēzijas, Krievijas un Baltkrievijas mūzikā pavērs durvis uz savas tautas kultūru. Turpinājumā skanēs Bruno Skultes “Bolero” no baleta “Brīvības sakta” un Valta Pūces skaņdarbs “Perpetum mobile” Rīgas mūzikas skolu apvienotā simfoniskā orķestra izpildījumā diriģenta Kaspara Ādamsona vadībā, pastāstīja Rutkēviča.

Savukārt otrajā daļā izskanēs komponista Ulda Marhilēviča un Guntara Rača īpaši koru olimpiādei sacerētais dziesmu cikls “Tiltiem pāri”, kas vēsta par to, kā pieņemt svešādo, kā ļaut mīlestībai uzvarēt aizspriedumus.

Dziesmu ciklu izpildīs 800 jaunie koristi, kā arī solisti Aminata un Daumants Kalniņš. Tāpat skaņdarba izpildīšanā piedalīsies “DJ Monsta”, saksofonists Oskars Petrauskis, kā arī pavadošā grupa Kristapa Krievkalna vadībā.

Koncerts Arēnā Rīga ir daļa no “Nāciju Grand Prix Rīga 2017” un 3.Eiropas koru olimpiādes, kas šogad Rīgā norisināsies no 16.jūlija līdz 23.jūlijam. Pasākumā vairāk nekā 150 koru sacentīsies desmit dažādas kategorijās, brīvdabas skatuves pieskandinās draudzības koncerti, notiks meistarklases, dalībnieku gājiens un īpaši veidotas koncertprogrammas.

Uzveduma režisore, tērpu, horeogrāfijas un video koncepcijas autore ir Margo Zālīte, scenogrāfs – Kristaps Skulte.

 

Komentāri (24)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu