Ungārijas premjers nāk klajā ar plānu nodarbinātības veicināšanai • IR.lv

Ungārijas premjers nāk klajā ar plānu nodarbinātības veicināšanai

11
Ungārijas premjers Viktors Orbans. Foto: AFP/LETA

Samazinātā nodokļa likme attieksies uz uzņēmumiem, kuri pieņems darbā jauniešus, vecākus cilvēkus un citus, kurus ignorē darba tirgus

Ungārijas premjerministrs Viktors Orbans pirmdien izziņoja plānu nodarbinātības veicināšanai, skaidrojot, ka tā īstenošanai nepieciešamie līdzekļi tiks iegūti no finanšu transakciju nodokļa.

Orbans plāno iesniegt parlamentā likumprojektu, kas paredz samazināt nodokļu likmi uzņēmumiem, lai sekmētu jaunu darbinieku pieņemšanu, ziņo LETA/AFP.

Samazinātā nodokļu likme tiks attiecināta uz tiem uzņēmumiem, kas darbā pieņems jau ilgstoši bez darba esošus gados jaunus cilvēkus, cilvēkus vecumā virs 55 gadiem, cilvēkus bez kvalifikācijas un māmiņas, kuras vēlēsies atgriezties darba tirgū.

Savukārt uzņēmumiem, kuros nodarbināti ne vairāk kā pieci cilvēki, tiks piemērota vienkāršota un samazināta nodokļa likme.

Orbana izstrādātā plāna ieviešana izmaksās aptuveni 702,80 miljonus latu, kas tiks iegūti no finanšu transakciju nodokļa. Darbs pie šā nodokļa ieviešanas gan vēl turpinās.

Likumdevēji par Orbana plānu varētu debatēt pēc atgriešanās no vasaras atvaļinājuma.

Bezdarba līmenis Ungārijā palaban ir 11,2%.

 

Komentāri (11)

Andis 03.07.2012. 13.26

Diez, cik būs jātērē uz valsts dienestiem, kas kontrolēs 1001 shēmu šo atlaižu izkrāpšanai?

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu