"Maxima" nolēmusi izstāties no Latvijas Tirgotāju asociācijas • IR.lv

“Maxima” nolēmusi izstāties no Latvijas Tirgotāju asociācijas

13
Veikalā "Maxima" iepērkas cilvēki. Foto: Edijs Pālens, LETA

Jau otrais veikalu tīkls pamet Tirgotāju asociāciju

Mazumtirdzniecības veikalu tīkls “Maxima” nolēmis izstāties no Latvijas Tirgotāju asociācijas (LTA) un pirmdien nosūtīja tās vadībai oficiālu vēstuli, biznesa portālu “Nozare.lv” informēja “Maxima” pārstāvis Ivars Andiņš. Piektdien par izstāšanos no LTA paziņoja arī “Rimi”.

Andiņš norādīja, ka “Maxima” kritiski izvērtējusi pēdējā laika LTA paziņojumus par pievienotās vērtības nodokļa (PVN) samazināšanu un secinājusi, ka tie neatbilst “Maxima” nostājai. “Maxima” šo soli vērtējusi pozitīvi, turpretī LTA allaž PVN samazināšanu kritizējusi. Arī pēdējam paziņojumam, ka PVN samazināšanas rezultātā cenas tikai augšot, “Maxima” kategoriski nepiekrīt, jo “Maxima” veikalos cenas pazeminās.

Līdz ar to “Maxima” uzsver, ka LTA paustais viedoklis nonāk krasā pretstatā ar “Maxima” pozīciju un vairs nepārstāv to. Turpmāk “Maxima” tirdzniecību kā ekonomikas nozari skarošos jautājumus risinās ar Latvijas Pārtikas tirgotāju asociācijas starpniecību.

“Maxima” bija viena no Pārtikas tirgotāju asociācijas dibinātājām 2010.gadā, uzskatot, ka vajadzīga īpaša pārtikas tirgotāju apvienība. Šīs jaunās asociācijas attīstība kopš tā laika vērtējama kā visnotaļ sekmīga, piebilda Andiņš.

Kā iepriekš biznesa portālam “Nozare.lv” uzsvēra LTA prezidents Henriks Danusēvičs, viņa vadītā asociācija nekad nav prognozējusi, ka pievienotās vērtības nodokļa (PVN) likmes izmaiņas paaugstinās cenas veikalos. Viņš norādīja, ka LTA savos publiskajos paziņojumus nekur to nav apgalvojusi. Danusēvičs skaidroja, ka, iespējams, radies pārpratums.

Aģentūras LETA arhīvs liecina, ka LTA tiešām nav izteikusi prognozes, ka PVN likmes maiņa 1.jūlijā liks tirgotājiem palielināt cenas. Asociācija bija norādījusi tikai uz pašu tirgotāju izmaksām šāda pasākuma dēļ.

 

Komentāri (13)

garausiitis 02.07.2012. 20.13

Nabaga Danusēvičs :) , interesanti vai atkal turpinās kladzināt par to , ka nekur nedēsies :)
Un cik tur tiek zaudēts biedru naudās ? Laikam būs alga jāsamazina ….

+8
-1
Atbildēt

0

brigita_damme_rtk_lv 03.07.2012. 01.08

Notiek līdzekļu plūsmas optimizācija. Acīm redzot vairs nebija atdeves no ieguldījumiem šajā kantorī…

+6
0
Atbildēt

0

Sanšains 02.07.2012. 21.23

Man, tirdzniecībā jomā – nezinītim, rodas iespaids, ka šāds sīkums tā kā nevarētu būt ĪSTAIS iemesls, lai izstātos no asociācijas. Bet publikas acīs izskatās labi: “”Mahima” nostājas pircēju interešu pusē”.

Vai nav vēl kādas versijas par iespējamiem iemesliem?

+3
-1
Atbildēt

3

    mariam > Sanšains 02.07.2012. 21.41

    Jā, kaut šitajā tekstā tās Maximas pārstāvju runas izklausās pēc kaut kādas “atmazkas” – nu galīgi neizskatās pēc nopietna pamatojuma, vēl jo vairāk, ja Tirgotāju asociācija, kā rādās, nemaz neko tādu neesot paudusi.

    Neesmu šīm lietām sekojis līdz, – kā RIMI pamatoja savu izstāšanos?

    0
    0
    Atbildēt

    0

    garausiitis > Sanšains 02.07.2012. 21.39

    Haris – gan jau kāds tagad vīpsnā par oficiālajām versijām, bet man uz sitienu ir divas – alkohola aprites noteikumu izmaiņu noštopēšanās un otra – bija vienošanās pirms PVN samazināšanas un tapēc nevajag stulbi virināt muti .

    +2
    0
    Atbildēt

    0

    lebronj2356 > Sanšains 03.07.2012. 07.30

    Kauca pirms tam Danušēvičs, ka lūk tirgotājiem liels darbs un tādēļ likmes parādīšoties cenā…nu dumjš kas dumjš, Maxima sekoja Rimim un izmantoja PR, kaut rakstā iepriekš parādītas preces, kas arī tajā veikalā ir palikušas augstumos vai pat cēlušās(apskatītas cenas virs un ap latu) ! Tā kā liekuļi ir pa lielam visi, bet nu Danušēvičs stipri raksturo jauno ”tirgoņu” paaudzi un tendenci – mazāko, atvainojos, pirdienu izmanotot, lai skrūvētu cenu !

    +3
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu