Par tīšu likumpārkāpumu rosina no amata atcelt Daugavpils tiesnesi • IR.lv

Par tīšu likumpārkāpumu rosina no amata atcelt Daugavpils tiesnesi

21
Aklā Temīda. Foto: Edijs Pālens, LETA

Tiesnesis par līdzīgiem pārkāpumiem jau divreiz saukts pie disciplināratbildības

Par tīšu likuma pārkāpumu kādas krimināllietas izskatīšanā Tiesnešu disciplinārkolēģija piektdien nolēmusi rosināt Saeimai atcelt no amata Daugavpils tiesnesi Ernestu Jokstu.

Disciplinārlietu pret Jokstu ierosinājis nu jau demisionējušais tieslietu ministrs Gaidis Bērziņš (VL-TB/LNNK), LETA informēja Augstākās tiesas Komunikācijas nodaļas vadītāja Rasma Zvejniece. Vērtējot šā tiesneša pieļauto pārkāpumu, Tiesnešu disciplinārkolēģija piektdien to kvalificēja kā tīšu.

Tiesnesis 2011.gada 10.novembrī iztiesājis kādu krimināllietu un par pilna sprieduma pieejamības datumu noteicis 24.novembri, taču bez attaisnojoša iemesla neievērojis to un nepaziņojis, ka pilns spriedums šajā datumā nebūs pieejams. Turklāt, neraugoties uz procesa dalībnieku vairākkārtējiem lūgumiem, pilnais nolēmums viņiem joprojām nav izsniegts.

Disciplinārkolēģija atzina, ka tiesnesis Joksts, nesagatavojot pilnu spriedumu tiesas noteiktajā termiņā, nepaziņojot kriminālprocesa dalībniekiem par attaisnojošiem iemesliem, kuru dēļ pilns tiesas nolēmums nav uzrakstīts, un pēc lietas iztiesāšanas un nolēmuma pieņemšanas līdz šī nolēmuma nodošanai izpildei vai nosūtīšanai nākamās instances tiesai nenodrošinot tiesas nolēmuma pieejamību visām likumā paredzētajām personām, ir pārkāpis Kriminālprocesa likuma 530.panta 2. un 3.daļu un 49.panta 1.punktu.

Ņemot vērā to, ka par līdzīgiem pārkāpumiem tiesnesis jau divreiz bijis saukts pie disciplināratbildības, Tiesnešu disciplinārkolēģija, pamatojoties uz Tiesnešu disciplinārās atbildības likuma 7.panta 2.daļas 3.punktu, pieņēma lēmumu rosināt Saeimai tiesnesi atcelt no amata.

Disciplinārkolēģijas lēmumu par disciplinārsoda uzlikšanu tiesnesis septiņu dienu laikā no lēmuma saņemšanas dienas var pārsūdzēt Disciplinārtiesā.

 

Komentāri (21)

mary75 01.07.2012. 11.41

Ak tad mums Latvijā lielāksis tienešu pārkāpums ir sprieduma laicīga nesagatavošana?
Atkal jau kārtējā darbības imitācija, laikam jau, šo varēja upurēt, jo šis nav iekšā tai sistēmā, kas ir absolūti korumpēta, un kuri ir labās attoiecībās gan ar Bērziņu, gan ar jauno TM, cik dīvaini spriedumi mums nav bijuši, un tur pat nekāda pārbaude ierosināta netika.

+1
0
Atbildēt

0

grislits 29.06.2012. 14.50

Nu slinks laikam, nevar piespiest sevi piesēsties un uzrakstīt to visu garo izklāstu (pilno spriedumu)! Ko padarīsi, ne visiem padodas gari rakstu darbi :)

+1
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu