Radars Latvijā • IR.lv

Radars Latvijā

4

Nedēļas notikumi Latvijā


Līgo un Jāņu dienās šogad neviens nav zaudējis dzīvību satiksmes negadījumos.
Taču četri cilvēki gājuši bojā uz ūdeņiem. Trīs diennakšu laikā policija pārbaudījusi 18 052 transporta līdzekļu vadītājus, no kuriem 173 bijuši alkohola reibumā. 40 no viņiem bijuši pie auto stūres, bet velosipēdus un mopēdus neatļautā reibuma pakāpē vadījuši 133 cilvēki.

Saeima atbalstīja likuma izmaiņas, kas paredz atteikties no divu posmu parakstu vākšanas sistēmas likumu ierosināšanā, tā vietā nosakot, ka referendumam nepieciešamie aptuveni 150 000 parakstu tā iniciatoriem būs jāvāc pašiem. Šie grozījumi attieksies arī uz Saeimas atsaukšanas iniciēšanu. Izmaiņas likumā stāsies spēkā no 2015.gada 1.janvāra.

Trīs Latvijas Hipotēku un zemes bankas komercdaļas iegādāsies Swedbank, bet vienu – SEB grupas uzņēmums SEB Wealth Management. Sarunas ar investoriem vēl turpināsies par HipoNIA un nekustamā īpašuma paketes pārdošanu. Valdība pērn vienojās par valstij piederošās Hipotēku bankas komercdaļas pārdošanas stratēģiju, sadalot to sešās paketēs. Saeima pagājušo ceturtdien piekrita bankas pamatkapitāla palielināšanai par 25 miljoniem latu.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu