Jaunākās filmas • IR.lv

Jaunākās filmas

4
Prometejs
Kristīne Simsone

 

oooo Prometejs / Prometheus
Sava žanra klasikas – filmu Svešie un Pa naža asmeni – autora Ridlija Skota atgriešanās zinātniskās fantastikas žanrā attaisno visas uz to liktās milzu cerības. Vizuāli Prometejs ir elpu aizaujoša, turklāt tā ir viena no ārkārtīgi retajām filmām, kurās 3D izmantošana nevis traucē, bet gan lieliski bagātina lentes atmosfēru. Lai gan filmā netrūkst Svešo iestrādnes, Prometejs ir intensīvāks un brīžam baisāks par iepriekšējo Skota projektu. Vienos augstumos ar smalki izstrādāto kosmosa kuģa ceļojumu uz planētu, kur mīt cilvēci apdraudošās radības, atrodas arī aktieru sniegums. Maikls Fasbenders ar tādu kā vēsu mehānismu lieliski nospēlē cilvēku robotu, bet zviedru aktrise Nūmi Rapasa spīdoši iemieso zvērīgi apņēmīgo arheoloģi. Kino no 1.jūnija. 

Eiropas nezināmais kino
No 2. līdz 7.jūnijam iespēja atklāt Eiropas nezināmo kino. Studijas Rija organizētajā filmu ciklā šoreiz uz lielā ekrāna būs skatāma zviedru šausmu filma Koridors, arī franču romantiskā krimināldrāma Īstā dzīve ar jau mūžībā aizgājušo aktieri Gijomu Depardjē galvenajā lomā. Kino KSuns no 2.jūnija.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu