Radars Latvijā • IR.lv

Radars Latvijā

6

Nedēļas notikumi Latvijā


Valdība otrdien vienojās par pievienotās vērtības nodokļa likmes samazināšanu
no 22% uz 21% ar šā gada 1.jūliju un iedzīvotāju ienākuma nodokļa likmes samazināšanu no 25% uz 24% ar 2013.gada 1.janvāri. Līdz 2015.gadam IIN iecerēts samazināt līdz 20%. Izstrādājot 2013.gada valsts budžetu, valdība vēl lems par neapliekamā minimuma palielināšanu no 45 uz 60 latiem.

Latvijas ekonomika 2012.gada pirmajā ceturksnī gada salīdzinājumā uzrādījusi straujāko izaugsmi no visām Eiropas Savienības dalībvalstīm, liecina Eurostat jaunākie dati. Latvijas iekšzemes kopprodukts šā gada pirmajā ceturksnī, salīdzinot ar iepriekšējā gada attiecīgo laika periodu, palielinājās par 5,5%. Lielākais kritums gada griezumā šā gada pirmajā ceturksnī reģistrēts Grieķijā – par 6,2%, kam seko Portugāle ar 2,2% un Ungārija ar 1,5% kritumu.

Satiksmes ministrs Aivis Ronis uzdevis ministrijas un AS Pasažieru vilciens pārstāvjiem tikties ar Eiropas Komisijas pārstāvjiem, lai pārrunātu Finanšu ministrijas paustās bažas. FM secinājusi, ka PV jauno vilcienu iepirkumā ne tikai nav ievērojusi ministriju un citu iestāžu iepriekš oficiāli izteiktos iebildumus, bet arī nav ņēmusi vērā valdības iepriekš paustos norādījumus. Kopumā līguma vērtība ir 610 miljoni eiro.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu