Purvciema algoritms • IR.lv

Purvciema algoritms

6
Agrāk programmējot pagāja darbadienu vakari un brīvdienas, un Aleksejs Vladiševs smejas, ka pie uzņēmuma nebūtu ticis, ja jau toreiz viņam būtu ģimene.

Pirms 11 gadiem publiskojis bezmaksas programmu IT monitoringam, Aleksejs Vladiševs nedomāja, ka hobijs pārtaps eksportuzņēmumā Zabbix ar darbiniekiem trīs valstīs un strauju izaugsmi ik gadu 

No Bengalūru, Indijas informācijas tehnoloģiju metropoles, kur nupat noturēts kārtējais Zabbix mācību seminārs, uzņēmuma virtuvē nonākuši pikanti riekstiņi. Tos graužot un vērojot, cik veikli Aleksejs Vladiševs tiek galā ar fotografēšanos, domāju, vai arī šī ir viena no prasmēm, ko viņš apguvis autodidakta kārtā. Pirms septiņiem gadiem, kā pats saka, no kaislīga «aitišņika» kļūdams par uzņēmuma vadītāju, Aleksejs izķemmēja personālvadības, mārketinga un finanšu literatūru, lai saprastu, ko iesākt ar to, kas nāca komplektā viņa jau iepriekš tautās palaistajai IT monitoringa sistēmai Zabbix

Kaut arī Zabbix mājaslapas unikālo apmeklētāju skaits pērn pirmoreiz pārsniedza miljonu, Aleksejs saka – vēl aizvien nav iemācījies skatīties uz Zabbix no tīrām biznesa pozīcijām. «Manī runā inženieris, turklāt tāds, kurš neciestu, ka kāds investors pakļauj visus uzņēmuma lēmumus naudai,» viņš smejas. 

Varētu šķist – kāda gan tur nauda. Zabbix bizness ir bāzēts uz atvērtā pirmkoda (open source) programmas izstrādi, kuru bez maksas var lejupielādēt ikviens. Zabbix paredzēta IT sistēmu monitoringam. Piemēram, bankai vai internetveikalam, lai redzētu, vai klientu elektroniskā rosība nedraud ar sastrēgumu vai «uzkāršanos». «Viena downtime minūte tādiem milžiem kā Amazon vai Google maksā dārgi – gan naudā, gan reputācijā. Jebkuram biznesam, kam IT monitorings kādā brīdī var kļūt kritisks, ir vajadzīga šāda programma,» stāsta Aleksejs. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu