Radars Latvijā • IR.lv

Radars Latvijā

5

Nedēļas notikumi Latvijā


Finanšu ministrija rosina pievienotās vērtības nodokli samazināt jau no šā gada 1.jūlija,
bet iedzīvotāju ienākuma nodokli – no nākamā gada 1.janvāra. PVN likme varētu tikt samazināta no 22% līdz 21%, taču tikai ar nosacījumu, ka ar uzņēmējiem tiek panākta vienošanās par to, ka samazināšana tiks atspoguļota arī cenās. PVN samazināšana samazinātu inflāciju par 0,5%. Savukārt IIN 2013.gada 1.janvārī samazinās no 25% līdz 24%.Kā teica Vilks, Latvija ir vienīgā valsts Eiropā, kas patlaban var atļauties nodokļu samazināšanu un domāt par izdevumu palielināšanu.

Par Paula Stradiņa Klīniskās universitātes slimnīcas jauno valdes priekšsēdētāju sestdien apstiprināta Rūta Valtere. Iepriekšējā valdes priekšsēdētāja Modra Dzenīša pilnvaras netika pagarinātas. Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs sācis pārbaudes lietu par līdzšinējo Paula Stradiņa klīniskās universitātes slimnīcas valdes darbību, pagājušo piektdien informēja veselības ministre Ingrīda Circene. Valtere ieguvusi otrā līmeņa profesionālo augstāko izglītību tiesību zinātnēs un ekonomikas maģistra grādu. Iepriekš viņa bijusi Liepājas pārstāvniecības Rīgā vadītāja.

Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja aizturētais un nopratinātais uzņēmējs Bislans Abdulmuslimovs intervijā žurnālam Ir atzina, ka nav galvenais aizdomās turamais lietā, kuras ietvaros sniedzis liecības. Šī lieta neesot saistīta ne ar Krājbanku, ne ar spirta kontrabandu vai Latvenergo lietu, viņš ir parakstījies par informācijas neizpaušanu. AB Holding vadītāju Abdulmuslimovu trešdien uz vairākām stundām aizturēja KNAB, viņa darbavietā arī izņemti dokumenti.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu